![]() |
Norvec ten Merhabalar.
5 Eklenti(ler)
Norvecten Merhabalar.
Gecen sene Turkiye tatilimde Norvecin kati kurallarina ragmen 8 kadar farkli fidan aldim bahceme ektim.Bunlarin icinde Acem Borusu da vardi Norvecin guney kisminda yasadigim icin bunlari aldim ama bu sene inanilmaz bir kis yasandi son 30 yilin kotu kisi.-25 leri falan gorduk normalde en fazla -9 civaridir kisin benim burda.Turkiyeden aldigim Dut,Incir,Hurma(sharon frukt)Zakkum sizlere omur.Tam umidimi Acem Borusundan da kesmisken birden bire altlardan tomurcuklari gordum.Bu bitki benim icin cok onemli cocuklugumda bununla ilgili birsuru anim var.Bazi arkadaslar koku cok yayilir demisler oncelikle benim bura cok sulak bir yer arti benim villanin onu aciksehir ayaklarimiz altinda istedigi kadar yayilir serbesttir ;) arti Isparta gulu canavar gibi gecen nasil gidiyor diye hal hatir sordum -Abi biz delikanli adamiz bize soguk islemez dedi ;) Acem borusunun ilerde resimlerini sizlerle paylasagim. Ulkemin sevgili insanlarina sevgilerimle. |
Sevgili Dobermann,
Bahçeniz çok hoş:)Emeğinize sağlık:)Acem borusu kışa dayanıklı bir bitki donsa bile yeni sürgün veriyor..Gül de dayanıklıdır.. |
1 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz sn.Dobermann. Bahçeniz çok renkli, çok güzel. Acemborusunun olmadık yerlerden sürgün verme olasılığı çoktur.
2 yıldır bahçemin ortasında hep çıkmaya çalışan sürgünleri çimleri biçerken kesiyordum. Bu yıl sayıları artınca ve güzel grup oluşturunca, onları ağaç formunda biçimlendirmeye karar verdim. Diğerleri hep ağaçların arkasında kaldıklarından göremiyorum. Bir kaç dalını ağaca sardırıp, görebileceğim şekilde yön vermeye çalışıyorum. Kaç yıl sürer bilmiyorum ama bunları 3 lü bodur ağaç yapmak istiyorum. Belki kurumuş güzel ağaç gövdeleri bulursam bonsaiciler gibi onlara sardırıp süreyi kısaltabilirim. :) Eklenti 145608 |
Alıntı:
Çok güzel bir fikir sizinki:)Peki acem borusunu ne zaman dikmiştiniz bahçenize?Ben geçen yıl diktim acaba bahçemin değişik yerlerinden böyle sürgünler çıkar mı? |
5 yıl önce diktim ama 2 yıldır değişk yerlerden sürüyorlar.
|
Aslında biraz incelerseniz yerden sürünerek giden sürgünler bunlar, oldukları yerde kök veriyorlar ve yeni bitki oluşmuş oluyor, ve bir kere yayıldımı kontrol etmesi zor...
|
Arkadaşlar,
Gözlemime göre bu sarmaşığın geniş çiçekli olanı daha yoğun çiçekleniyor..Diğer tür ise görsel olarak pek iyi değil.Almayı düşünen arkadaşlar bunu dikkate alırsa daha çok mutlu olurlar. |
Bu sabah acem borusunun yanında yerde birkaç yaprak gördüm, elleyince bütün yapraklar döküldü, şu anda tamamen çıplak dallar halinde. Çok uzun zamandır orta boy saklsıdaydı. Yeri mi küçük geldi diye düşünüyorum.
|
Küçük bahçem uzakta, ben saksıda kontrollu büyütmek istiyordum, 3-4 yaşında olmalı, gayet de keyifliydi, çiçekler açtı. Son günlerdeki yağışlarda fazla gelip çürüme de olabilir. Saksı ve gübreleme konusunda dediğiniz gibi yapmalı.
|
5 Eklenti(ler)
merhaba.1hafta öncesine kadar çok iyi durumda olan acem borusu yeni açan çiçekleri ve yapraklarıyla birlikte kurumaya başladı.bazı dallarında kuruma belirtisi yok.kökten çama sarılmış uç kısımlarına doğru yapraklar solup kuruyor.yıllardır hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım.lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
|
2 Eklenti(ler)
devamı
|
Alıntı:
konunun uzmanı değilim ama sadece bazı dallarda kuruma var ise kuruyan dallar içinde ağaç kurdu veya başka bir şey dalın özürlenmesine neden olmuş olabilir. kuruyan dalları budarsanız, ağaç kurdu ise kurumanın bitkinin tamamına yayılmasını önleyebilirsiniz. |
3 Eklenti(ler)
Levent' teki Ağaç Peyzaj AŞ. de ilk kez bodur Acem borusu gördüm. Boyu 1.5 metre civarında. Çiçekleri biraz daha gür fakat boyutları, birazcık küçük. Şayet bende diğerlerinden olmasaydı, her iki renktende birer tane alırdım. Zira hem turuncu, hemde saman sarısı rengi vardı. Sarısınıda fotoğrafladım ama bozuk çıktı.:(
Eklenti 172736 Eklenti 172737 Eklenti 172738 |
Bodur mu kalıyormuş Orhan Bey, yoksa budamadan dolayı mı? Çİçekleri de epeyce farklı geldi bana.
|
Alıntı:
Bodur kalıyormuş. Ancak bir sorun var! Sevgili Yücel Canpolat, ''Bodurlar kışa dayanıklı değil!'' Diyor. Çiçekleri, Campsis Radican' ın çiçeklerinin aynısı. Ama boyutları biraz daha küçük gibi geldi banada.:confused: Levent' te,Ağaç Pyzaj Aş. Satış alanında. Birde siz bakın isterseniz. |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl çelikten yetiştirip site bahçesine diktiğim pembe acem borusunun şu anki görüntüsü.:D
|
Bir yılda bir çeliğin bu kadar gelişmesi mucize, şahane sn.Almira, elinize sağlık.
|
Büyümesi kadar, bu denli çiçeklenmesi çok güzel. Tebrikler sayın almira.
|
Sevgili Almira,
Elinize sağlık:)Çok iyi gelişmiş insanın çelikten yetiştiğine inanası gelmiyor.Gerçi bana nasip olmadı ama seneye istiyorum çelik:) |
Sevgili Almira pembe acemborusu çok güzelmiş, ve inanılmaz gelişmiş, ellerinize sağlık:)
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar. Beğenmenize sevindim. Evet; çiçeğim 15-20 cm.' lik çelikten yetişti. Sitedekiler tarafından dört bir yanı sık sık kırılarak budandı.:mad: Biliyorum; bir çok arkadaşa söz vermemem rağmen sözümü yerine getiremedim. Bekleyen tüm arkadaşlardan tek tek özür dilerim. Malesef bazen güzel birşeyler yapmak isterken, istemeyerek kötü sonuçlar olabiliyor. Ben çelik değil de köklü göndermek isterken tüm fidelei kaybettim. Önümüzdeki yıl isteyen herkese bol bol çelik göndereceğim. Bunlar da diğer fotoğraflar.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl bahçemize katılan ve dahliaların gölgesinde pek gelişemeyen bitki, bu yıl bol güneş alacak. Umarım Sayın Almira'nın pembe acemleri kadar güzel gelişir. Bahara hızlı bir başlangıçla giriş yaptı.
|
Saksıda yetiştirdiğim bir acem borusu var. Sanırım bu 4. yılı olacak şimdiye kadar hiç çiçeklenmedi. Saksıda çiçek açmaz mı acaba? Ya da açar deniyorsa bunun için ne yapabilirim?
|
Çankırı'da bahçemize mor salkım ile birlikte acem borusu da dikmiştik. Ancak mor salkım çok güzel gelişirken, çiçekler verirken acem borusu yaşayamadı. Bu sene yine deneyeceğim, inşallah tutar.
|
meraba bende batıkentt oturuyorum tam olarak neresindesiniz
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün benim de oldu pembe bir Acem borum.
Çok hoş bir renk, hem beş lira. İzmirde oturan arkadaşlar Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin karşısındaki fidanlığa bakabileceklerini söylemek isterim;) Sarısı da vardı ancak üzerinde çiçek yoktu. Eklenti 252691 . |
üç yıl önce bende tohumdan yetiştirdim yanlardan ne kadar sürgün çıktıysa hep kestim boyuna uzasın diye.bu yıl boyu yaklaşık ikibuçuk metre oldu onun boyunu uzatana kadar canım çıktı vallaa :)) bu yıl yeni sürgünleri kesmicem.artık dallanıp budaklanabilir.yanılmıyorsam sürgün uçlarından çiçekleniyor bu bitki.her yıl dip kısmını yılda birkaç kez gevşetip bol hayvan gübresi koyuyorum(yaz mevsimi hariç) ama daha bir tane bile çiçeğini göremedim.çiçeklenmesi için ne yapabilirim arkadaşlar ?
|
Arkadaşlar, pembe acem borusunu uzun zamandır arıyorum. Alabileceğim bir adres varsa sevinirim.
|
Acem borusunun bende turuncusu var, Mutlu Kutlu'dan almıştım, önce saksıya diktim sonra bir yerde "kıskaç böceği" yapıyor diye okuyunca -şimdi aklıma geldi, tabi ki ağaçlar.net'te okudum. :)- hemen bahçeye geçirdim, buradan taşınırken söküp götüreceğim. :)
Bu çiçeği yetiştiren arkadaşlar cevap yazabilirler mi? Gerçekten kıskaç böceği yapıyor mu? Veya ne bileyim bu böcekleri çeken bir özelliği mi var bu bitkinin? Bu böcekler benim korkulu rüyamdır. Eğer öyle bir şey varsa bu çiçeğe hiç bulaşmayayım. Kıskaç yapmıyorsa pembesi de hoşmuş :)) temin etmenin yollarına bakalım. |
Bende de 2 yıllık bir acem borusu var. Bahçede dikili ama balkonum da bahçeye bitişik ve dalları, çiçekleri haliyle balkona da giriyor. Ara sıra kıskaç böceği görürüm ama bu çiçekte şimdiye kadar hiç rastlamadım. Ama bol miktarda bal arısı çekiyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025