![]() |
Alıntı:
|
teşekkürler, içim biraz rahatladı doğrusu. yoksa 6 tane acem borusuyla nasıl başedeceğimi düşündüm bütün gece..birde şu geldi aklıma sanırım sizin acam borusu Dikilide mevsin gayet uygun benimkilerse 1300 m.'de Kayseri'de belki okadar büyümez ama çok çiçek açar diye dua ediyorum
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ekteki resim yan komşumun bahçe girişi. Acem borusu ağaç formunda düzenlenmiş ve yakınında güller var. Yaşarken çok zararı yok anladığım kadarıyla ama kesmeye kalkarsanız yok edemiyorsunuz. |
hayır civarda hiç acem borusu yok. bol bol badem, meşe, kayısı ağacı var.Diğer bahçelerin duvarlarında yanılmıyorsam Amerikan sarmaşığı dedikleri sarmaşıktan var.Komşunuzunki çok güzelmiş.Benimkilerin boyu henüz bir metre bile değil. Bakalım bekleyip göreceğiz.
|
Her hangi bir sarmaşığı çeliklemek için ne zaman gerekiyor. Beceremiyorum ben bir türlü. Mevsimi değil galiba şu an. Acem borusunun da tohumu neresi acaba ben geçen gün yere düşen kurumuşlara baktım pek tohum göremedim.
|
Merhaba ben konyada acemborusunu yetiştirebilirmiyim.bilgi verebilirmisiniz.Teşekurler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki 1200, 1300 rakımda bile çok rahat yetişiyor.
Celal beyin önerisi (köklerin yayılması) çok ciddi bir husus, bahardan beri bu bitkinin köklerinden kurtulamıyoruz :) Önce dreflexler ( drenaj boruları) değişti, 2 gül yok oldu, yetmedi. Kurtulmak için suyu tamamen kestik, çimlerin kurumasını göze aldık, yine yokolmuyor. Dikildiği yerin 10, 15 mt uzağından bir bakıyoruz çıkıvermiş. Şimbi bahçeyi gezdim üç yerde ekteki filizleri gördüm:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
10 yıl oldu dikeli ilk yıllar sulanmadı, hayatta kalma mücadelesi verdi. Birkaç yıldır sürgünleri uzamaya başladı ama henüz çiçek açmadı. Bu yıl da sedir ağacına bir sürgünü sarılmaya başladı. İleride sediri kurutma tehlikesi olabilir mi diye düşünüyorum. Konu hakkında görüşleriniz nedir?
Eklenti 98346 |
Bugün bahçem için bir sürü çiçek aldım seradan bunlardan birtaneside campsis ama benimkinin cinsi madame galen bu cinsini burada yazılan çeşitlerinin içinde göremedim henüz 70-80 cm lik boyda ben ön bahçeme dikmeyi düşünüyorum bu mevsimde bahçeye dikmem uygunmudur yoksa saksıda bahar aylarını mı beklemesi gerekiyor ön bahçem bütün gün güneş alıyor doğu batı arasına bakıyor ama malum tipik Hollanda işte bugün 35 derece sıcak varken yarın 22-23 derece gösteriyor bilgiler , bu çiçek hakkında tecrube sahibi olan arkadaşlar bu mevsimde sizce bahçeye dikmelimiyim acem borusunu yoksa baharımı bekleteyim saksıda ?
|
Arkadaşlar,
Geçen ay bahçemin köşesine 3 metre uzunlugunda acem borusunu diktim ve 30 cm uzaklıgında 2 adet gül dikili sizce boğar mı bu gülleri?ne yapmalıyım? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar,
Benim 2 metre boyundaki acem borusunun campsis radicans türü olup olmadığını nasıl anlarım?Bir de komşumdaki acem borusunun çiçekleri daha geniş ve büyük dairesel uçları benimkinin de öyle olması için ne yapmalıyım yoksa yaşı ilerledikçe mi daha büyük açıyor çiçeklerı? |
cevap verecek birisi yok mu:(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın NecoNeco,
eğer elinizde başka varsa ben talibim:) |
Selamlar. şu an yok fakat hafta içi bakarım varsa neden olmasın
|
Alıntı:
Alıntı:
Belkide komşunuzdaki acem borusu bu cinstir. |
Arkadaşlar,
Bugün farkın vardım,1 ay önce çiçekçiden aldıgım 2 metre boyundaki acem borusu ilk çiçeklerini açtığında benim beğendiğim iri geniş büyük çiçekli türü olmadıgını anladım:(Radicans türü galiba benimki öyle mi oluyor?florıca türü acemborusu olan komşuma rica ettim ve 2 metre boyunda 3 adet çelik alıp bahcemin güneş görmeyen bölümüne çelikleri diktim sizce tutar mı çeliklerim? |
Alıntı:
|
Sayın Neconeco'nun çiçeği sundaville gibi geldi bana.
|
Selamlar. bu konuda oldukça kararsızım. Aldığım seradan ( diplandiya dediler) aynı çiçeği ağaç aş. de gördüm ve sordum acem borusu dediler.
|
Alıntı:
|
İstemem o zaman, teşekkür ederim. (Bahçeye dikmeyi planlıyordum.)
|
Sayın Limon,
Sizin o güzel bahçenizde acem borusu var mı varsa hangi türden var? |
Acem Borusu bir kaç kök var. Her yerde en çok bulunan türden. Büyük çiçekli koyu yeşil yapraklı olanlardan değil. Sarmasını istediğim mutfağın çatısını bir türlü sardıramadım ama diğer taraftaki durmadan bahçenin ortasından 7-8 sürgün çıkarıyor. Ben koparıyorum o artarak çıkmaya devam ediyor. Bahçeyi 1 sene terk etsem her yeri kaplayacaklar sanırım.
|
Sayın Limon,
Bende de çok bulunan fakat çiçekleri küçük olan türden var.Ama komşumdaki büyük çiçekli koyu yapraklı türden var gerek görüntüsü gerekse daha hızlı büyümesi yönünden oldukça kıskanıyorum o acem borusunu:)Yanılmışım meğer çünkü ben her acem borusunun büyük çiçek açtığını,bunun çiçeğin büyüklüğü vve yaşıyla alakalı oldugunu dşünmüştüm:)Acem borusunu alırken zamanla benimki de büyük açar diye düşünmüştüm:) |
Bu da sarı acem borusu!
1 Eklenti(ler)
Eklenti 101068
Bu acem borusunu birkaç sokak ötemmizdeki bir apartmanın kapı tacında gördüm. Ne yalan söyleyeyim, elimde bir çakı bıçağı, gece yarısı gidip bir dal çaldım. Üç çelik elde ettim ve tüpe diktim. Sanırım tutacaktır. Kasım da onu Samsun' a götürüp bahçeme dikeceğim. Özlemle ve merak içinde:confused:, çeliklerin köklenmesini bekliyorum. Galiba bu da radicans.. |
Sayın Orijin,
Ben de Samsunluyum:)Hemşeri çıktık:)Bu arada hangi mahallede oturuyorsun:)Bana da bir çelik yollar mısın? |
Merhaba.Acem borusu hakkında ki yazılarınızı okudumda gözüm korktu vallahi. Komşudan iki dal almıştım daha ekmedim suda duruyorlar.Bizim yolun solunda köşedeki beş katlı binanın neredeyse en üst kısmna kadar sarmıştı çiçekleriyle çok güzel bir görüntüsü vardı.Vardı diyorum çünkü üst katta oturanlar çiçekler yüzünden oluşan böcek vede arılar yüzünden şikayetçi olup yukarıya saran dalları malesef kestirmişler. Çok üzüldüm fakat görüntüsü güzel olması iyide böcek,arı ve bahçenin her tarafını saran köklere benide korkuttu şimdi.Bahçenin en sonunda bulunan alet edevat odasının yakınlarına bir yere diksem çatısını sarsa. İkilemde kaldım vallahi eksemmii ekmesemmi? Sizler ne dersiniz?
|
Kimse baş edemiyor ama ben bir türlü yetiştiremedim. Saksılı aldım kurudu, çelikler tutmedı, tohumlar çıkmadı...
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Evet; yine Mersin/Mezitli parkları yine muhteşem çiçekler. Sizleri güzelim pembe acem borusuyla baş başa bırakayım. Şubat ayında çeliklediklerim sitenin bahçesinde koskocaman oldular, tomurcuklandılar. Açınca onların resimlerinide göstereceğim.
|
[QUOTE=kubat_izmirli;486503]Sayın NecoNeco,
eğer elinizde başka varsa ben talibim:)[/QUO Selamlar. geç olmakla beraber şu an geldi 3 adet küçük fide resimler bakınız adalet yağcının bahcesi.#1119 |
Sayın Neconeco,
Hoşgelmişler:)Eğer başka bir yere sözünüz yoksa sizinle özelden iletişime geçip görüşelim acem borusu için ne dersiniz? |
Almira şaka gibi bunlar.. Pembesini ilk defa gördüm :))
|
Alıntı:
|
Bir aydır ses yok'
Alıntı:
Mevsimsiz olmasına rağmen, kökleneceklerinden o kadar ümitliydim ki. Arsız bir bitki olduğunu biliyordum çünkü. Demekki zamanlama yanlışmış. Maalesef en ufak bir işaret yok.:( Olmadı, bende şubatta çelik almayı deneyeceğim. O zaman banko tutuyor. Ama, apartman sahipleri, o zamana kadar sıfır numara budama yapmazlarsa tabii! |
Alıntı:
ŞU acem borusu nerde gezer kimle takılır bi ön istihbarat alabilirmiyim arkadaşla bi randevu sıkıntımız vardıda. yahu gerçekten güzel bunlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025