![]() |
selam arkadaşlar
bizim komşumuzun bahçesinde var mor salkim o kadar güzel kokuyo ki çelikleme yapilir diye okudum yazilardan ama nasil yani dalini kesip toprağa gömerek oluyo mu daha bana bu konuda bilgilendirir misiniz ben antalya kaşta yaşiyorum geçen çiçekciye sordum 45 tl dedi çiçeğe çelikleme yapmak daha mantikli geldi yardim ederseniz garajimin üstüne bu güzel kokulu mor salkimla güzelleştirmek istiyorum :) |
1 Eklenti(ler)
Bu yılın çiçeklerini vereceğini düşündüğüm sürgünler ana gövde üzerinde belirerek uzamaya başladı. Eğer çiçeklenirse ilk çiçeklerimi göreceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Benim bitkim hızla gelişiyor.
Bu farklı bir tür Wisteria olduğu içinmidir acaba? Umarım bir sorun teşkil etmiyordur. Toprakta dikili olan yerli mor salkımda hiç kıpırtı yok şimdilik. Eklenti 200480 . |
Alıntı:
insanların birbirlerine günahlarını bile vermediği bu günlerde bu sitedeki arkadaşlıklar,insanların birbirleriyle paylaşımları çok hoşuma gidiyor,sanırım doğayı sevenlerde gerçekten insan sevgiside oluyor iyigünler Nefin |
Bugün ben de aldım mor salkım..Yarın bahçeye götüreceğim ama karar veremedim nere eksem duvar **** tela sardırabilirmiym?
|
güneşi seviyor diye biliyorum. en çok güneş göreceği yerde olmalı sanırım
|
Nereye ekerseniz ekin o yerini severse bir daha kurtulmak gibi bir şansınız yok . Tecrübe ile sabittir. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene açmıyacak sanırım:(
Eklenti 202631 Açacak olanlar önce açıp sonra yaprak çıkarıyorlar sanırım.;) |
Yaprak açtıktan sonra da az az açabiliyor. Yaprak öncesi açtığı yoğunlukta olmasa da açıyor size sürpriz yapabilir.
|
Umarım Tekin bey, az da olsa çiçeğini bir görmek isterim ;)
|
zengardendan aldığım africa tipi bonzailik mor salkımın 4 ü de çimlendi. Daha 2 günlükler minik fasülye gibi 2 yaprakları var kalın. Daha bitkiye bile benzemiyorlar. Başlarındaki iri kahve rengi tohumlarını atmaya çabalıyorlar. Deneyimlerim şöyle zengardenın talimatı ; selluka gibi zımparaladım suda beklettim yetmedi annemin teğel makası ile deldim ve suda şişmeye başladı ve zar sarıdan kahveye döndü. Akvaryum kumlu taşı ile karıştırıp toprağa ektim hepsi bu. Tree wisteria Afrikan mor salkım ve daha sadece kök vermiş olsada 2 minik köklü tohumuyla wisteria hardenbergia doğdular:o . Uzman arkadaşlar minikler için tavsiyelerinizi bekliyorum:rolleyes:
|
Sicilya' da mor salkım sezonu tüm koku cümbüşüyle sürüyor. Her yer buram buram. Fotoğrafları adanın kuzey kıyılarında geçen hafta çektim.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2351116_n.jpg http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4553026_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6271945_n.jpg http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...3_615507_n.jpg http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7005705_n.jpg |
aman Allahım!!!!
mor salkım gerçekten böyle ağaç oluyormu?süpermiş,mor salkım tohumlarım tutmadığı için şimdi daha üzgünüm |
İnanılmaz güzeller sn.Baki Berk Kayalar, hele 2. ve 3. fotoğraflar:) Teşekkür ederiz.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn Baki Berk Kayalar,
Sicilya'da öyle Ankara'da böyle! Muhteşem resminizi görünce benim mor salkımım aklıma geldi, güleyim mi, ağlayayım mı bilemedim? |
2 Eklenti(ler)
Sicilyadakilerin yanında sönük kalır ama..
|
Alıntı:
Buraya bahar çoktan geldi. 1 aydır etraf çiçeklerle dolu. Türkiye' nin mayısı gibi düşünelim. Malta erikleri dallarda bol bol taptaze. Diğer fotoğrafları ayrı bir başlık altına göndereceğim. |
Sn. Selis' in ilk fotoğrafı Sicilya standartlarında. O fotoğraftaki dostumuzu çok beğendim. Normalde ben mor salkımları kokusuz diye bilirdim. Ama ne güzel kokuyorlarmış. Bisikletimle seyahat ederken mor salkım kokusu duyuyorum, virajı döndükten sonra karşıma bir mor salkım yığını çıkıyor. Muhteşem ya.
Teşekkürler. |
evet ağacı sarmış ağaç olmuyormuş :)) şahane bir görüntü
|
Görüntüler harika gerçekten:)Ancak bir mor salkımın bu hale gelmesi çok uzun bir süreç sonra yaklaşık 10-20 yıl arası gerçekleşir.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmesinin daha uzun sürmesi için ne yapılabilir acaba:confused:
Hepimizin bildiği Wisteria Lane ' de sürekli açan Wisteria' ları gördükçe sanki mümkünmüş gibi ... Eklenti 203902 . |
Bence çok güzel bir istila olmuş sn Baki Berk Kayalar :) Çocukluğumun çiçeklerinden biri de Mor Salkımdı, çok güzel bir kokusu vardır.
Sevgili selis sizin de eklediğiniz fotoğraflar çok güzel:) Sanıyorum Bornovada tek tük kalan tarihi evlerden birinin bahçe girişi, yanılıyor muyum? |
Alıntı:
Bunlar da çok güzel, İzmir'de mi çekildi? |
Eski Bornovalı olarak sevgili Selis'in yerine ben cevap vereyim, E.Ü. Rektörlüğünün karşısında çok güzel bir ev ama bakımsız, bahçeside oldukça geniş, hatta ana caddeye bakan duvarlarından altın tronpet sarmaşıkları sarkıyor. Fakat evin ismini hatırlayamadım. Eski lavanten evlerinden.
|
Doğru tahmin etmişim, teşekkür ederim Fatoşcuğum:)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Eski Bornova evlerini severim, epeydir de görmedim, çok güzeller. Demek mor salkım yerini sevmiş, böyle güzel gelişmiş. |
2 Eklenti(ler)
Hava ve toprak ısınmayınca çok yavaş gelişiyor. Bu görüntülerden çiçek mi, yapraklar mı gelecek bilemiyorum. Ustalar bir teşhis koyabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Kasımda çimlendirdiğim 3 adet mor salkım fidesi 5 aydır yemyeşildi baharla birlikte serpilecekleri yerde sararmaya başladılar.Çimlendirdiğim mevsimden başka yanlışım yok gibi ne tavsiye edersiniz?
Eklenti 205530 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Cahide tohumdan mı yetiştiler?
Tam anlayamadım da... Lütfen onları ışık , mümkünse güneş, alabilecekleri bir yere yerleştirin. İzmir farkı, bu resmi Balçovada çektim. Eklenti 206794 . |
Alıntı:
İmrendiriyorsunuz bizleri, çok güzel görünüyorlar. Bizimkiler tomurcukta, sabırla bekliyoruz. Manzaranın güzelliğini bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. |
Alıntı:
Çimlendiklerinden beri sabah güneşi alan pencere kenarında duruyorlar. Daha büyük bir saksıya alıp dışarı çıkarmak düşüncesindeyim havaları takip ediyorum. Eklediğiniz resme ve diğerlerine bakmak insana huzur veriyor. |
Alıntı:
Benim "W.Black dragon" bahçede kışı geçirdi, şimdi 3 koldan boy atmaya başladı, güneşe göre bahçede yer değiştiriyor:p Yerli olanının 3 cü senesi, ama gitmişim ( acemi zamanlarımda ) yarı gölgeye dikmişim, cılız mı cılız:( Ne yapayım bilemiyorum. |
Buralarda çivi birer birer sökülür derler.Ben çimlendirdim ama kol atmasını bırakın
3.yaprağını göremedim bile üstelik sararıyorlar hem de bu mevsimde:( (çok az keçi gübresi vermiştim ondan mı bilmiyorum.)Tohumdan zorlanacağım herhalde, başarırsam beyazından da deneyeceğim.Olmadı en yakın zamanda çelik temin etmem gerekecek. İklim avantajının etkisi çok büyük cılız da olsa beyazının orlarda daha hızlı yetişeceğinden eminim.;) |
Cahide hanım pet şişeden fanus yapın ve fidenin üzerini kapatın.
Bence o sıcaklığı ve nemi sabit tutuyor. Denemek için birini kapatın sadece. Günde bir kere havalandırın. Ben taze bitkileri korumak için bunu kullanıyorum. Havalar iyice ısınınca açarsınız. |
Dün dayanamayıp herhangi bir zararlı var mı diye fidenin birini saksısından çıkardım. Bitkiyi küçücük yere hapsetmekle bu görkemli ihtişama zalimlik ettiğimi farkettim.(kökleri saksıyı tamamen kapladığı için sararıyormuş)Onları daha büyük torbalara diktim inşallah kol atmaya başlarlar.
|
2 Eklenti(ler)
Buda benim terasımdaki mor salkım.2 yaşında ve yerini sevdi.
|
1 Eklenti(ler)
188 nolu mesajımdaki görüntülerden çiçek mi, yaprak mı gelecek diye meraktaydım. Yapraklar geldi. Çiçekler herhalde gelecek bahara görünecek.:(
|
darısı başıma :-)
çelikleri diktiğimden bugüne 2 aydan fazla olmuş. tuttu diyebileceğim çelikler var. son durumları aşağıda. umarım önümüzdeki günlerde bir terslik olmaz. http://img84.imageshack.us/img84/9382/fotoraf0036c.jpg http://img202.imageshack.us/img202/3...toraf0035m.jpg |
Benim çeliklerimde bu durumda, acaba çiçeklenir mi ? :) Yalnız ben çelikleri dikeli 15 gün oldu ve yapraklar belirgin olmasa da heryerde püskül püskül yeşillik ve dallar çıktı :) Bir de africa mor salkımım tohumdan ekildi 3 adet ama birini kaybetmek üzereyim.Onlar hala bekliyor bugün hepsi ilk İstanbul güneşini gördü bakalım ne olacak : )
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025