![]() |
fatma hanım çiçekleriniz çok güzel görünüyor. acaba günde kaç saat güneş alıyor?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bende bir renk katayım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da balkonumun yeni konukları, bir daha almayacağım dememe rağmen fiyatı o kadar cazipti ki dayanamadım ;)
|
hayırlı olsun sn bettyycim, iyi günlerde büyütün. Bende her defasında bir daha almayacağım diyorum ama görünce dayanamayıp alıyorum.
|
Valla bu işi sonu nereye varacak ben de bilemiyorum :(
|
valla bana göre nereye varırsa varsın. Güzel şeyler bunlar, keske herkesin böyle güzelliklere ilgisi olsaydı, o zaman dünya daha güzel olurdu:)
|
3 Eklenti(ler)
Bu güzel görüntülere biraz da ben katkıda bulunayım
Eklenti 224893 Eklenti 224891 Eklenti 224892 Geçen sene çelikten yeni bir bitki yetiştirmeyi başardım, çiçekler tamamen solduktan sonra çelik almıştım. |
1 Eklenti(ler)
Dipledenia üretiminde başarılı oldum sanırım. Kış başında çeliklemiştim. Havalar ısınınca uçlardan ve dipten sürgün vermeye başladı. Yazın üretim daha kısa ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü nem ve sıcaklık sağlama sorun olabiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Martta aldığım iki çelikten birini köklendirip, büyütebildim:) Yaklaşık 20 gün önce yine köklendirmek için aldığım iki çelik, steril cam kavanozda, şişen tabletlere dikilmiş bekliyorlar :)
Bu güzeli geçen yaz sonu satın aldım, aldı başını gitti:) Marrta uçlardan çelik alarak daha fazla boyuna büyümesini durdurmaya çalıştım. Fotoğraf karesine tüm bitkiyi sığdıramadım :) |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim. Henüz bir yaşını tamamladı. Ara ara kırmızı örümcek canımızı sıksa da keyfimiz yerinde. Aslında pembe, beyaz ve kırmızı üç renk birlikte ama kırmızım daha çok küçük boyu balkona yetişemedi.
|
Çok güzel bir görüntü, tebrik ederim sayın merakli.
|
Sn Meraklı; tebrik ederim. Çok güzel bir görüntü olmuş.
Biz saksılar içine hapsetmeye devam etmek zorundayız maalesef :( |
Çok teşekkür ederim sevgili Rodoslu ve Kopshtar. İklim, sıcaklık nem tam istediği gibi sanırım. Müthiş boy atıyor. Özellikle beyaz olan gelişimde çok baskın. Bu günlerdeki halini görmenizi isterim, beyaz çiçeklerden yeşil yapraklar görünmüyor neredeyse. Balkondan yere uzanan bembeyaz duvak gibi.
|
O zaman bir resimle bu tasviri tamamlayın Sayın merakli :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba...Geçen sene bir beyaz sundaville almıştım, ama bu sene durumu hiç iyi değil, yapraklarında kırmızı lekeler var, daha sonrada bu yapraklar sararıp dökülüyor kel kel kaldı çok üzülüyorum, daha önceki mesajlarda ilaçlamadan bahsedilmiş,birde onları deneyeceğim umarım kurtarabilirim... :(
|
Alıntı:
|
sundaville
Alıntı:
Sn.acemifüsun, aynı iklimdeyiz, bahçede mi ekili, güneş durumu, toprak durumu nedir? benimki çiçeklerini erken mi döktü? bunun nedenini bulmalıyım denizden etkilenir mi yer mi değiştirmeliyim. İnternetten araştırdım bulamadım. yaprakları sağlıklı. yardımcı olursanız sevinirim.sevgiler. |
Benimki yaklaşık 15 ltlik saksıda, güneş gören balkonumda:) Geçen yaz sonu aldım, oldukça gelişti, yanına diktiğim desteği geçti, ipe de sarıldı. Bu bahar uçlarından kestim, boyuna büyümesini durdurmak amacıyla, o da şimdi devamlı yeni yan dallar veriyor. Saksı toprağı geçirgen hafif kumlu, perlit ve vermukulit ilaveli bir toprak. Bir iki defa demir sülfat( saçı kıbrıs) verdim, ayda bir kere de NPK(20 20 20) veriyorum.
Denizden nasıl etkileneceğini bilmiyorum, denize çok mu yakınsınız? Benim de 200m ilerimde deniz var. Yaprakları nasıl? Bir fotoğrafını ekleyebilirseniz belki yardımcı olabiliriz:)Sevgiler |
Yaklaşık 1 ay önce yeni aldığım 2 çelik de köklendi, ufak saksılarına geçirdim. Biri çok hızlı, diğeri tembel:) Fotoğraflarını daha sonra ekleyeceğim.
|
Sundaville'im
1 Eklenti(ler)
Çok istediğim Sundaville'i Tekirdağ'da pazarda buldum :) Beni sevdi galiba, çiçek açmaya çalışıyor. Kırmızı renkli olacak. Pembe ve beyazı da çok hoşuma gidiyor. Bulubilirsem onlardan da alacağım.
|
Sonunda açtı :)
1 Eklenti(ler)
Sundaville'im bu gün bana süpriz yaptı. Çok mutlu oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Mayıs ayında kırmızı örümceğe teslim olan Sundavillam, nihayet kurtuldu ve keyfi yerinde...Onlarca çiçeği ile balkonumuza neşe katıyor.
|
Alıntı:
|
Maşallah çok güzel sayın rodoslu. Benim ki şu an yazlıkta ama Ankara'ya getireceğim. Kışın ev içine mi alıyorsunuz? Kapalı balkonda kışı geçirir mi? Bir de şu an nasıl biryerde duruyor gölge?güneş? Teşekkürler
|
Sundaville
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn.acemifüsun, mesajınızı geç gördüm. Benim çiçeğimde görünüşte problem yok acaba yarı gölge değil de güneşe mi koymalıyım.Güneş te bu günlerde 50 dereceyi buluyor burada kavrulmasından korkuyorum.denize yaklaşık 100 m deyiz. Fotoğrafları aşağıda saksı mı küçük, bahçeye diksem kış şartlarına dayanır mı, burada bazen -2 -4 olabiliyor ne önerirsiniz? yorumunuzu bekliyorum.Sevgiler. |
Sevgili gultar bence saksı çok küçük değil, fakat bu sarmaşık büyük saksıda daha iyi gelişiyor. Sundaville güneşi çok seviyor ve güneşe dayanıklı, güneşte de olunca bol bol su istiyor. Toprağı nemini kaybedince suluyorum, bu günlerde her gün su istiyor.Satın aldığımda beğenmediğim, süzek olmayan, bahçe toprağına dikilmişti. Martta o kötü toprağı iyice köklerden silkeleyerek, hatta hortum tutarak yıkadım, biraz da kılcal kökleri budadım, Sihirli Toprağa, perlit, vermukulit ilave ederek hazırladım, toprak değiştirince çok memnun kaldı. Bahçeniz kışın eksileri görüyorsa dikmeyin. Güneşe alınca çok az arada NPK verin, hemen çiçeklenecektir:)
|
Sundaville
Sn.acemifüsun önerilerinizi dikkate alacağım.Sardıracak bir yer olmayacağına göre filizlerini koparayım mı (yani bu mevsimde, kışın içeri alacağımdan)
bitkiye bir zararı olmaz değil mi?Çok teşekkürler. |
Teşekkürler Sayın a1919,
Ben bu bitkiyi nisan ayında aldım, yani daha kış geçirmedik :) Kapalı balkona alsam yeterli olur mu diye düşünmekteyim bende? Şu an öğleden sonra full güneş alan açık balkonda duruyor, hemen hemen her akşam 7-8 gibi su veriyorum. Ben aldıktan sonra kırmızı örümcek yüzünden baya sıkıntı çektim, ama kurtuldu ve en güzel günlerini yaşıyor. |
Alıntı:
|
Sn. rodoslu K.örümcekten kurtulmuşsunuz, elleriniz sağlık:) Kışın kapalı balkon eksileri görmedikçe bence sorun olmaz. Deneyimli kişiler bitkileri sulamayı sabah erken saatlerde yapmamızı öneriyorlar:)
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Dün, bir yapı marketten çiçek aldım. Gidip gelip yaprak yapısını çok beğeniyordum. Üstün de ne ismi ne de fiyatı vardı. Dün bir baktım harika çiçek açmış. İsmini ve fiyatını öğrenip hemen aldım. Eve gelince ağaçlar. net e bir sorayım dedim. Bu konu başlığı DİPLADENİA olarak açılmış. Görevli bayan bana bu ismi vermişti. Ancak aldığım bitki sizlerin paylaştığı çiçek değil. Yaprak yapısı ve çiçeklerinin büyüklüğü değişik. Hafif te bir kokusu var. İnternet te fazla bir şey bulamadım. İsim olarak Dipladenia sanderi ''super Trouper Brasil'' diye bir şey çıktı. Yardımlarınızı bekliyorum, selamlar ve resimler....
|
Çok güzel bir çiçekmiş sayın karalale, çiçek yapısı benzer gibi ama biraz büyük galiba..Yaprakları tamamen farklı.Belki aynı familyadandır, ya da hibrit kimbilir.
Forumda "Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?"isimli bir bölüm var oraya da resmini atın bence, oraya bakan bitki bilimciler var.. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Fatoş'un evime ilk ziyarete geldiğinde getirdiği Sundavilla geldiğinden beri yaklaşık üç aydır hiç çiçeğini eksiltmedi. Sevgili Fatoş'a tekrar teşekkür ediyorum beni böyle bir güzellikle tanıştırdığı için.... Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah....
|
sundaville
2 Eklenti(ler)
Toprağı değiştirince ve gübreleyince sundaville'm açtı. Kışın kapalı balkona almam gerekecek soğuğu bilmem ama rüzgardan etkileniyor.Geçen günlerde esen kuvvetli rüzgarda bir kaç yaprak kaybetti .Rengi çok güzel, çoğaltmak lazım, sanıyorum çelikle. Tohumdan üreten var mıdır?
|
Sevgili gultar çiçeklenme başlamış, gözünüz aydın:) Bitkilerin gelişiminde onlara istediği şartları veremediğimiz zaman eksik bir şeyler mutlaka oluyor. Ya toprağını, ya yerini, ya da sulamasını beğenmiyordur:)
Aklımda kalan sundaville'yı tohumdan üretmek biraz zor. Çelikten üretimde uç dallar baharda sıcak yastıklarda olur deniyor. Ben hem baharda, hem de bu yaz denedim çelikten 3 adet üretebildim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025