![]() |
Tek dalı olan bazı bitkiler yan yatırılınca dipten sürgün verdiğine defalarca şahit oldum.
Bunun sebebini çözebilmiş değilim. İlk 30 santimetresini toprağa paralel bir şekilde yatırın, kalan kısmı yine yukarı doğru uzatın. Sadece önerimdir ;) |
Hiç şaşmıyor .Çoğaltmanın en kestirme yolu.
|
Makropetelanın nezaman açtığını bilen varmı,ikinci yılı çiçeğini göremedim hala.
Teşekkür ederim....... İsmini tam yazamamış olabilirim.. |
Alıntı:
|
Yaprakları çok farklı montanaya benzemiyor,başka bişey çıkmasın....
|
Alıntı:
|
Evet yaprakları gül yaprağı gibi bir sapta üçtane kenarları tırtıklı.Yarın resimleyip yüklerim
seninkindense seneye bir montanam daha oldu....... |
2 Eklenti(ler)
'Miss Bateman' ikinci posta açıyor.
Eklenti 304216 Florida Sieboldii arsız çıktı, 1 metre oldu açtı açacak:p Eklenti 304217 . |
1 Eklenti(ler)
|
Haftasonu bir Clematis daha aldım. Bu sefer bol çiçekli. Çubuğa dolanmış haldeyken açınca boyu 2 metreye yaklaştı. Videoda 1.si benimki. Diğer ikisi yan komşunun.
Cinslerini bilen var mı? Clematis3 - YouTube |
Alıntı:
Clematis abigail Clematis durandii sanırım. |
Alıntı:
Bitkimi iki yıl önce kaybetmiştim, yaprakları kurudu, sürgün filan da vermedi. Yerinden çıkardığımı hatırlıyorum ama saksıya diktiğimi unutmuşum. Baktım bir sakı clematisim var ve üzerindeki tomurcuk vyvan pennele çok benziyor. Şimdi artık emin oldum, teşekkürler Jineop'um. Böylece anlaşıldı ki neymiş; clematisim öldü diye söküp atmamak gerekiyormuş :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili jineop, makropetella diye umud ettiğim klematis yaprağı......
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Hemşom,ben pek benzetemedim.....
|
1 Eklenti(ler)
Jakmanini.:o
|
4 Eklenti(ler)
Neyse ki bazilari ismini aldiklarina benzemiyor.:D Clematis viticella - Prens Charles ikinci senesin de cok güzel oldu. :p :p
|
4 Eklenti(ler)
Clematis beyaz ve C. Viticella Plena Elegans kardesligi. Biri gecerken, digeri acmaya basliyor... :D
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 306692
Eklenti 306693 Clematis Jackmanii Eklenti 306694 Eklenti 306695 Clematis Tangutica... Arasin da C. Alpina da var ama o daha sonra aciyor... |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim clamatisim geçen yıl saksıda papatya almıştım buda yanında çıkmıştı söküp atacaktım sonra vaz geçtim yeşillik işte dursun dedim sonra burda bu hangi bitki başlığında sordum clamatis dediler cinsi nedir bilmiyorum . Sizlere sorum şu bu ikinci senesi acaba çiçek açarmı .:confused:
|
Sevili pembegül, Clematis ler en sorunsuz güzelliklerden bence. Tüm cesitlerimi gecen sene almistim, bu sene cok güzel oldular. Buranin özellikle de bu sene ki asiri soguklarina dayandilar. Acemilikten bazi yanlislar yapmisim, yer secimi ve destekleme gibi. Seneye biraz düzenleme yapmam lazim. Ucuzlukta buldukca cogaltmayi düsünüyorum. Her cins farkli zamanlar da aciyor. Bunlara dikkat ederek bahcemi bu güzellerle doldurmak istiyorum.
Senin ufaklik simdiden cok hos gözüküyor, cinsi hakkin da bir fikrim yok ama sunu söyleyeyim Clematis in cirkini yok. Sabirsizlikla senin güzelin acmis halinin, fotograflarini bekliycem. Selam ve sevgiler. |
Sizi üzmek istemem ama bence bu Clematis değil. Yabani bir sarmaşık türü, çiçek açmaz. Umarım ben yanılıyorumdur.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim ufaklığı beğendiğine sevindim sizinkilerin yanında pek bir cılız görünüyor bu arada sizin clamatislerin hepsine maşaALLAH .İnşaALLAH açtığı zaman seve seve fotoğraf ekliyeceğim selam ve sevgiler benden ...:) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili jineop teşekkür ederim sizin verdiğiniz isimle aradım bu resmi buldum çiçeği böyle birşeymiş sizinkiler kadar güzel olmasada benimde bir clamatisim oldu...:) |
2 Eklenti(ler)
3. yılında Warszawska Nike. İlk çiçekler 18 cm çaptaydı. Sayıları çok arttı ancak çaplar küçüldü.
|
Alıntı:
O kadar hızlı uzuyorlar ki çeliklerin boyunu geçtiler söküp atamıyorumda. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar hepinizin Clematisleri muhteşemler. 3-4 yıl sonraki hallerini hayal edebiliyorum.
Oysa daha 3-4 yıl önce bir elimizdeki cılızlara bir internetteki fotoğraflara bakıp nasıl da hayıflanıyorduk. Artık dünya sizinkileri görüp iç geçirecek... :) |
3 Eklenti(ler)
Bu Sieboldii ne zaman gerçek rengine kavuşacak merak ediyorum.
Eklenti 307349 Miss Bateman ve Warshaw Nike de güneşe aldırmaz halde;) Eklenti 307351 Eklenti 307350 ... |
2 Eklenti(ler)
Fotoğrafları bir köyde çektim, çite sarılmıştı. Yabani bir türmüdür bilmiyorum? Karadenizde yabani türler görmüştüm... Çiçekleri bayağı hoştu...
|
Sn bari rengi çok güzelmiş yabanide olsa çok güzel acaba aşı ile ehlileştirilebilirmi bu sorum tüm clamatisler için türleri aşılayarak değişik renk ve görüntülü clamatisler elde edilirmi acaba ..:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Şimdilik yeşil olan tohumlar bir kaç ay içinde kuruyup kahverengileşecekler Jezebel.
Daha sonra onları toplayıp çimlendirmek için saklayabilirsin. |
Kuruyan çiçekleri kesip saklasak tohum oluyor mu?Yoksa fidan üzerinde bir müddet beklemesi mi gerekiyor?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025