![]() |
Sayın tturt bunların tohumlarını paylaşmayı düşünüyormusun?
Eğer düşünürsen ilk talipli benim;) |
Sayın Fatih,
Fuji cinsi olanlar henüz tohum bağlamadı fakat mor, beyaz, mavi, pembe olanlardan tohum aldım hatta geçen senenin tohumlarıda var. Fakat bu renkleri karışık olarak tutuyorum. Bu nedenle özel olarak şu renk deme şansım yok. İstiyorsanız gönderirim. Bu forum ücretsiz paylaşım olmadığından buradan yapmak çok uygun olmayacaktır. Özelden bilgilerinizi yazarsanız hafta sonu sapancaya gittiğimde tohumları alır, sizede önümüzdeki hafta gönderirim. |
1 Eklenti(ler)
buda benim sabah sefam
|
Bu yırtık yapraklıdan bende de var, rengi daha farklı.
|
1 Eklenti(ler)
İspanyol etekli diyorum ben buna.
|
Sabah erken açtığında yakalayabilsem o zaman daha alımlılar.;)
|
Arkadaşlar tohumları bol toplayın mümkünse eyer.
Çok güzeller. |
2 Eklenti(ler)
Bu resimlerde benim camımdan.Merkezde oturduğum için cam önünü çok iyi değerlendirmek istedim.Resimleri sabah saat 5:30 gibi çektim.
|
1 Eklenti(ler)
Mavi sabah sefası tohumu isteyen arkadaşlar, celalsungur@gmail.com mail adresime posta adreslerini gönderebilirler.
|
Bu sene sabah sefasının, sefasını hiç süremedim.
Kırmızı örümcek bu sarmaşığı çok seviyor, örümcek istila etti, ben budadım, bir keyifle açamadı garipler. İnat ettim sökmedim de, hepsi defalarca derin derin budandı, şimdi örümceksiz bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. |
Bazı arkadaşlara mor, beyaz, pembe, mavi renklerden oluşan karışık sabah sefası tohumu ile sadece mor reng sabah sefası tohumu gönderebilirim. İsteyen site severler özelden adres bilgilerini gönderebilirler.
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç resim daha ilave edeyim.
Eklenti 99131 Eklenti 99133 Eklenti 99134 Eklenti 99135 Eklenti 99136 |
Çok güzellermiş, özellikle mor-beyaz çizgilisine bayıldım. Elinize sağlık.
|
Özel mesajla tohum talep eden arkadaşların kargolarını bugün gönderiyorum.
|
Kargo gönderdiğim arkadaşlara fiyat olarak 3,54 diye mesaj atmıştım. Yurtiçi kargonun hatası sonucu ücret 7,5 TL anlaşmasız ücret olmuş ben müdahale ettim. Fiyat 3,54 olacak farklı fiyat olursa lütfen itiraz edin, gönderi yapan yurtiçi kargo şubesi ile iletişime geçsinler.
|
Sayın tturt, uyarınız sonucunda, kargo az önce söylediğiniz fiyata çok yakın olarak bana teslim edildi.
Tohumlardan altı tanesini diktim. Bilgiler karışık olduğundan üçünü bir arada, üçünü de teker teker saksıya ektim(yeni ürün olduğunu düşünerek tohumları suda bekletmedim). Sonucu bekleyip, göreceğiz. tekrar teşekkürler. |
Bence tohumları ekmek için vakit çok geç, ya da çok erken. Tek yıllık bitki, kuruyacak, seneye tohumlarından tekrar çıkacak.
Mart ayında tohumları ekmek bence en uygun zaman. |
Tohumlar bugün bana ulaştılar çok teşekkür ederim:))
|
Alıntı:
İyi günlerde yetiştirin. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün çektiğim bir kaç sabah sefası resminide sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 100374 Eklenti 100378 Eklenti 100384 Eklenti 100388 Eklenti 100390 |
Sn tturt, resimlerini eklemiş olduğunuz gündüz sefalarından ( 289 no 'lu mesaj içerisindeki) mor- beyaz çizgili olan tohum bağlıyor mu? Aynısı bende de var ama bir türlü tohum vermedi. Küçük fırça ile tozlamayı da denedim ama nafile. Sizdeki de vermiyorsa o zaman tohumları ile oynanmış olabilir diye düşüneceğim.
|
Alıntı:
Gördüğüm kadarı ile tohum bağladı diğer cinsler daha erken tohuma duruyor bu ve japon sabah sefaları hem tohum kesesi daha iri hemde daha geç olgunlaşıyor. Keseciğin etrafı henüz yeşil olduğu için bakamadım hafta sonu Sapancaya gittiğimde tekrar kontrol edeceğim, gelişmelerden sizi haberdar ederim. |
Alıntı:
276 no'lu mesajdaki ilk resimde görülen sabah sefalarından bu hafta sonu beş'er adet tohum aldım. Şu anda tohuma durmuş olan en 7-8 tane daha kese mevcut daha fazlada olabilir 15-20 gün içinde aralıklarlarla tohumlarını alabileceğimi düşünüyorum. |
2 Eklenti(ler)
Ekteki sabah sefası ilk olarak bu pazar açtı çukulata renginde sanıyorum ismi "Chocolate Rose Silk morning glory" farklı isimleride olabilir. İnşallah tohum bağlar ve tohumların olgunlaşması kısa sürer. Ek olarak mavi renkli sabah sefası.
Eklenti 101556 Eklenti 101557 |
Sayın tturt, tohumları paket olarak mı almıştınız?
|
Tohumların büyük kısmını sayın karınca70'den almıştım. Bir kısmınıda yine karınca70'in organize ettiği ortak japon sefası tohumları olarak Japonya'dan gelmişti.
|
Çok güzel hepiside tohumları olmuyormu.
|
Bir kısmı yeni tohum bağladı. Tohumların olgunlaşmasını bekliyorum.
|
Sn tturt, ilginize çok teşekkürler. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum tohumları. İnşallah birer tane bile olsa verirler de seneye de yetiştirmek nasip olur.
|
Alıntı:
|
Sabah sefalarım hala bol bol açmaya devam ediyor, seneye karışık paketlerden alıp, sürprizlerinin tadını çıkarmayı planlıyorum.
|
Alıntı:
Bence filizlenecekler biraz süresi uzayabilir. Gözlemlerim direk toprağa ekilen tohumların çok çabuk geliştiği, dal sayısının fazla olduğu ve de daha bol ççek verdiği yönündedir. |
Bana gelenlerden 8 tanesini ekmiştim, bir tanesi çıktı, şimdilik iki yaprağı var. Ama diğerleri ne alemde diye baktım toprağını karıştırıp, tohumları bile göremedim:)
|
5 Eklenti(ler)
Son çıkanlardan birkaç resim daha ilave edeyim.
Eklenti 103844 Eklenti 103847 Eklenti 103848 Eklenti 103849 Eklenti 103851 |
Maviler muhteşem, bahçelerde sıkça mor vardır ama maviler nadir oluyor.
Gerçekten çok güzeller ellerinize sağlık, sayın Tturt. |
Ne kadar güzelmiş sabah sefaları ben bu hızla büyüdüklerini bilmiyordum!bahçenin tel örgüsüne sardırabilirim baharda ekip :) yakınlarda bi sabah sefası görmüştüm ama tohumları nasıl oluyor bilmiyorum çiçeğin içindemi oluyor,fotoğraf ekleyebilirseniz çok sevinirim
|
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu kadar değişik ve güzel bir gündüz sefası hiç görmedim. Elinde olan var mı acaba? Veya dışarıdan tohumunu getirtebilecek bir arkadaşımız?
( Picotee Blue Morning Glory) Kaynak:http://www.amazon.com/Picotee-Blue-M.../dp/B0012YMHO0 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025