![]() |
Ipomoea horsfalliae
4 Eklenti(ler)
Ipomoea horsfalliae
Sinonim isimler : Cardinal Creeper, Horsfall’s Morning Glory, Prince Kuhio Vine Eklenti 588097 Convolvulaceae ailesinden ornamental bir sarmaşık. Bu farklı sarılıcı Güney ve Orta Ameriya özgü (Gviyana, Venezuela, Surinam ve Brezilya). Eklenti 588099 Bu herdem yeşil, çok yıllık bir sarmaşık. Etli kalın gövdesi, lober yapıda yaprakları ve yumru kökleri vardır. Yaprak boyutu 15 cm ye ulaşabiliyor, 3-7 loblu yapıda, koyu yeşil, parlak görünümdedir. Boyu 7 metreye ulaşabiliyor. Kışın açtığı çiçekler kırmızı- bordo/ mor' a kadar renk farklılıkları gösterir. Çiçekler tübüler yapıda yıldız şeklinde olup parlaktır. Tohum kapsülleri 1.5 cm'ye ulaşıp içinde 7 ye kadar tohum barındırır. Eklenti 588098 Bitkinin tüm bölümleri çiçek nektarı hariç zehirlidir. Tozlaşması colibri kuşu tarafından sağlandığı için ülkemizde mümkün görünmüyor. Eklenti 588103 Evcil bir çift colibri edinebilirsek bu sorunu da çözmüş oluruz :D Uygun iklimde istilacı bir tutum sergiliyormuş. Amin!!! :) |
Soğuğa dayanıklılığı konusunda bunu buldum
USDA Zone 9a: to -6.6 °C (20 °F) USDA Zone 9b: to -3.8 °C (25 °F) USDA Zone 10a: to -1.1 °C (30 °F) USDA Zone 10b: to 1.7 °C (35 °F) USDA Zone 11: above 4.5 °C (40 °F) Bu da İzmir'de dış ortamda yaşayabilir anlamına gelir. Tüm dileklerim bu yönde, ancak şimdilik ısıtılmayan ancak güneşli bir balkonda bırakarak uyum sağlamasını bekleyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
Bitki geleli iki ayı geçti.
Uykydamıydı bilmiyorum, anca gelişmeye başladı. Bu başlık da okun ucundaki küçük sürgün sebebiyle yazıldı çizildi :) Eklenti 588346 Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Ipomoea horsfalliae beni baya umutlandırdı.
Eklenti 604503 Daha coşmuş ve çiçekli görmek dileği ile :) |
1 Eklenti(ler)
Bu çok emek verdiğim bir bitki.
Saksısında 1 yabancı otcuk bile barındırtmıyorum. Gözüm üzerinde:D Eklenti 611974 Açmış görmek istiyorum.:) |
son durum nedir :)
|
Eve alınamıyacak boyutlara geldi, kışın dışarıda kalmak zorunda bırakıldı.
Bu kış İzmire kar yağdı.:( yaşamıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025