![]() |
Pyrostegia venusta (Flame vine) Alev sarmaşığı
2 Eklenti(ler)
Pyrostegia venusta (Flame vine) Alev asması
Eklenti 396442 Bignoniaceae ailesine mensup sarılıcı bir bitkidir. Alev asması çiçek açma zamanında parlak turuncu şelaleler oluşturan sarılıcı-tırmanıcı bir türdür. Brezilya, Arjantin, Paraguay' da doğal otamda yetişir. Tropik ve subtropik iklimde yetişen bu bitki Akdeniz iklimine de uyum sağlayabilir. Eklenti 396443 Görselliğinin yanısıra Brezilyada diyare tedavisinde de kullanıldığı biliniyor. Boyu 6 metreye ulaşan bu güzellik geniş alanlara yayılma özelliğine de sahip. Bazı bölgelerde istilacı olarak da tanımlanıyor. Çiçekleri sarı, turuncu, kırmızı renklerde, dar borumsu 4-6 cm uzunluğunda, kümeler şeklinde. USDA Zones 9 - 11 , Ege ve Akdeniz bölgelerinde kolaylıkla yetişir. Yetiştirenler bu konu başlığında bilgi paylaşımında bulunabilecekler. Türkiyede mevcut. |
3 Eklenti(ler)
Serada
Eklenti 396450 Balkonda Eklenti 396451 Eklenti 396452 Renk ışığın yoğunluğuna göre değişiyor. |
Bitkim tüm eski yapraklarını döktü, çiçeği de geçti.
Yerine yeni yapraklar ve filizler çıktı. Uyum sağlıyor, sadece sabah güneşi alan balkonuma. |
Hindistan'da ağaç halini gördüm. Çok büyük bir ağaçtı.
|
Desene ihya edecek beni.
Gördüğümde gözlerime inanamadım. İnternette bile satışı yokken;) Sera çalışanı ona Bignonia venusta dedi, ben de Pyrostegia venusta adında ısrar ettim. Sinonim isimler. Ama ben onu çok uzun zamandır araştırıyordum, görür görmez "şıp" diye tanıdım. Hatta hemen jineop'u aradım.:) |
1 Eklenti(ler)
Bunu da İtalya'da çiçekçide gördüm. Bayıldım ama getiremedim tabii.
Ayni familyadan mı ki? |
Sevgili Benol o bir Kalanchoe.
Kalanchoe miniata olabilir. |
Çok güzeldi ve çiçekleri bayağı büyüktü.
|
Alıntı:
|
internette satışını bulamadım nereden alabilirim?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025