![]() |
Canarina canariensis
4 Eklenti(ler)
Canarian bellflower.
Eklenti 195070 Nadir bitkiler sınıfında yer alır. Kanarya Adaları ve Kuzey Afrika için endemik bir bitki. Vejetasyon döneminde 2 m - 6 metre her ucunda bir çiçek ile uzun sık dallanma olur. Sonbaharda gövde kurur ve büyük etli kök dinlenmeye çekilir. Eklenti 195072 Baharda otsu sürgünler tekrar gelişmeye başlar. Çiçek boyutu yaklaşık 7cm uzun ve 5 cm geniştir. Kırmızı - turuncu çan şeklindedir. Eklenti 195071 Meyveleri turuncu renkte. Eklenti 195073 Hakikaten hayran olunacak güzellikte. |
Yine ilginç ve çok güzel bir bitki kesin bulmuşsundur sen bunu da sevgili Jezebel:)
|
19 saat 5 dakika geçtikten sonra kesin benim olup olmadığını anlamış olacağım ;)
|
Süpersin:) peki meyveleri yeniyor mu acaba yoksa tohum içinmi?
|
Çok güzelmiş ...Dilerim kolayca büyütürsünüz.
Yumrulu olması iyi, tohum işi zor. (Lapageria rosea ( Chilean Bellflower) ne yaptınız, büyüdüler mi?) |
4 Eklenti(ler)
ilk kez 2009 Şubat ayında Berlin Botanik bahçesinde görmüştüm. Renkleri çok canlı , büyükçe bir alana yayılmış, çok fazla yaprağı olmayan bir sarıcıydı. 20-26 derece aralığında ortam ısısı vardı, size kolaylıklar diliyorum, çiçeklenince görmeye gelebilirmiyim :confused: :D
|
Alıntı:
Nazara inandığım için artık hiç sesimi çıkarmıyacağım. Taa ki açana kadar.;) Bellflower'lar biraz zor bitkiler. |
Alıntı:
|
Yine bulmuşsun muhteşem bir güzel.
|
Kazandım ve onunla birlikte Pembe-sarı kelebek çalısı tohumu da aldım(kargo indirimi yapılıyor) 12.5 T.L.'ye geldi.
Hadi çabuk gelsin, sabırsızlandım şimdi, tam tohum ekme zamanı...:D |
Gözün aydın güle güle büyüt.
|
Dilerim çoook büyürler.
|
5 tohumdan bir bitkimiz olsa kafi...
Tohumları hepimize yeter;) |
Güle güle büyüt arkadaşım eminim senin elin de yeşerir:)
|
çok güzeller maşallah.......
|
1 Eklenti(ler)
Tohumlar geldi.
Satıcının talimatları aşağıda. İngilizce bilen arkadaşlar bir omuz atsa iyi olacak. Eklenti 196978 Saygılar. |
Bu siteden alışveriş yapan oldu mu
http://www.rareplants.de/shop/basket...8&strOptions=0 30 tohum satıyor ama emin olamadığım için tereddüt yaşıyorum. |
Tohumların bi kısmı çürüdü, sadece iki tanesi şişti ve hala sağlam duruyorlar.
Sanırım ekim sırasında ve sonrasında 15-25 arası olması gereken sıcaklıkları aşmışım. Hala çimlenmediğine göre ekim talimatındaki uyarı gerçek oldu- 25 derecenin üstündeki sıcaklıklar tohumun çimlenmesini baskılarmış:( Tabi bu benim bu çiçeğin peşini bırakacağım anlamına katiyen gelmiyor. :rolleyes: |
http://www.telosrarebulbs.com/International.html
burada ufak bir yumrusunu buldum, da Amerika dışına satışlar çok pahalı, en az 100$ alışverişi önkoşul yapmışlar.Diğer koşulları hiç anlatmıyayım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Jezebel,
bitkiyi yazın sulamamak ve kurutmak gerekiyormuş. Sonbaharda tekrar sulamaya başlanmalıymış. Ender bitkilerin olduğu link verdiğiniz sitede güzel bitkiler var. |
Sevgili lir,
ben bir delilik yaptım ve bu bitkinin yumrusunu aldım dün gece. Tohumlar da çıkarsa yaşadık, ama yumrumuzu sonbaharda sulamaya başlarız ve çiçek açtıkca bol tohumumuz olur:p |
Alıntı:
|
Evet ben çok keyf alıyorum, ama bir yerden sonra iş daha fazla profesyonelliğe zorluyor.
Sabit 20 C ısı sağlamak çok zor, hele İzmirde ... Etüv de meseleyi çözmüyor... yani gerçek profesyoneller hep soğuk memleketlerde oturuyor ve etüv onların işini görüyor. Gerektiğinde ısıtan gerektiğinde soğutan bir cihaz icat eden yok sanırım. Bir ara Aero-Gardeni çok araştırdım ama, sadece kışın iş görür. |
Yumru geldi, sürat inanılmaz, San Fracisco bu kadar yakın mı :confused:
Kusursuz durumda;) |
1 Eklenti(ler)
|
Sağlıkla büyüt Sevgili arkadaşım, inan Amerkiadan önderile daha çabuk geliyor ben de yumru aldım bir kaç ay önce ve inan 3 günde geldi ;)
|
Sevgili Jezebel gözünüz aydın inşallah büyümesini çiçeklenmesini görebiliriz sizin adınıza çok mutlu oldum bizlere okadar güzel çiçekleri tanıtıyorsunuzki görmedigim bilmedigim çiçekleri sizin sayenizde tanıdım sevgiler...
|
Bu nasıl bir toprak sever ki:confused:
Onu araştıracağım, çürütmemem lazım:p İyi bakmam lazım, 10-15 litrelik saksı en mükemmeli yazıyor. Toprak ve ışık istekleri doğrultusunda bakımını düzgün yapmaya çalışacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025