![]() |
Alıntı:
|
Aygün hanım Quisqualis İndicanız işallah olur :p hemen kızmayın alınmayın .
|
Alıntı:
Paylaşıma ilişkin fikirlerinize katılmadım sadece o kadar. |
Konu farklı yöne gidiyor size hak veriyorum fakat şuda var bir kök sardunya icin bile özel mesaj cekiliyor .sadece resme bakıp muhteşem demek şöyleki kaktüs başlıgını acın hep aynı renk ton cicekler ve ay muhteşem ay süperr üstelik aynı kişiler sanki ilk defa görüyor ve sonrası malum bende istiyorum bende istiyorum :D
Hep dost kalın olurmu |
Tabiiki sayın iris41, sitedeki her üye benim potansiyel dostumdur:) En azından öyle bakarım.
Fakat tabi değindiğiniz konuda bir şey diyemeyeceğim. Saygıyla... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 240714
Balkonda saksıda olanın son durumu böyle, bahçedeki abartısız bir karış gölge yapınca hemen gelişmeye başladı diğeri de annemin bahçesinde şimdilik gölgede o da fena değil. |
Sevgili artemisia10 maşallah var, çok güzel gelişmiş:) Fotoğraftaki oldukça büyük saksıda, ben de saksıları büyüteyim:)
|
Sevgili Jezebel bana yollamış, yeni elime geçti. Teşekkürler. Bugün çok güzel bir gün. Hemen eski notlara baktım.
Çin hanımelisi veya Rangoon sarmaşığı olarak bilinir. Dona dayanıksız. -1 derece ama genellikle soğuktan etkilenip, kayboluyor sonra baharla ortaya çıkıyormuş. Aynı mavi yasemin gibi. Otsu yapıda dikenli, çiçekleri beyaz, kırmızı ve pembe renklerin bir arada bulunduğu tubuler yapıda ve kokuludur. Kokusu hindistan cevizi ile yasemin kokusunun karışımı gibi tarif edilmektedir. Boyu 70 metreye eni 9 metreye ulaşabilir. Güneş ya da yarı gölge asidik toprak tercih edilmelidir. Bahar sonunda açmaya başlayan çiçekleri tüm yazı çiçekli geçirir ve sonbahar ortalarına kadar da açmaya devam eder. Uzun süre çiçekli kalması, güzel kokusu ve farklı üç rengi birarada bulundurması bu sarmaşığı bence çok güzel kılıyor. |
Bence de...:)))
Güle güle büyütün. |
Sevgili lir güle güle, sağlıkla büyütün:)
|
Sevgili lir senin elinde bu bitki çok güzel gelişecektir.
Son yıllarda don pek yaşanmıyor.;) kuytu bir yerde kışı güzelce ve hasarsız atlatacaktır. Türkiyenin her yerinde bu sarmaşığı görmek beni mutlu edecektir. Sevgili Benol elden almak istedi, İzmire uğradığı zaman kendisine teslim edilecek:p |
Alıntı:
3yıl önce resmini internette görüp çok beğendiğimiz ve araştırmaya başladığımız bu sarmaşığa sahip olduğuma inanamıyorum. Ellerine, yüreğine sağlık. Binlerce teşekkürler. Benim en az 2 kişiye bu bitkiden yetiştirmem lazım. O zaman içim rahat edecek. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sevgili Lir güle güle büyütün...:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgii Jezebel sayesinde. Sağ olsun, hep var olsun... |
Tesadüfen gördüm çok güzel güle güle büyütün ben buna çok benzer bir tane var ama aynımıdır bilemiyorum yarın inşallah fotoğraf yüklerim eger o ise çok sevinirim çok güzel görünüyor.
|
Tohum satın almamız o kadar isabetli oldu ki inanılmaz.
Piyasada bulunan son 30 tohumu aldık ve aylardır 1 adet tohum bile satışa çıkmadı. Sevgili agozcenin önayak olması ve benim o an tabiri caiz ise "gaza gelmem" çok güzel sonuçlar doğurdu:p |
Alıntı:
|
Evet, sevgili agozce ve jezebelin sayesinde bu güzel sarmaşığa sahip olduk:) İkisine de tekrar teşekkürler:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Erken bayram yaptırdınız bana. Nasıl teşekkür etsem size sevgili lir?
|
Alıntı:
Yoksa "göz hakkı " doğabilir,"nazar değebilir" ve bizimkiler hastalanabilir :D En yakın zamanda deneyeceğim... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Başarılar. Fazla su, nem çürütmesin, aman dikkat.:))...
Şişenin altında delik var mı? |
Alıntı:
Ponza taşları mantar ilacı emdirilmiş ve kurutulmuş. Vermiculit ve cocopeat steril edilmiş. 1 hafta sonra hala yeşilse köklenecek demektir. Sevgiler... |
Sevgili arkadaşım orada iki çelik varmış gibi geldi;)
Gözlerim beni yanılttı mı yoksa:confused: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Maşaallah kızlarıma. Utandırmayacaklar sizi Allah'ın izni ile sevgili lir.
Çok mutlu ettiniz beni. Allah da sizi mutlu etsin. |
4 Eklenti(ler)
Biraz Quisqualis bayramda iyi gider.
Dipten güçlü sürgünler geliyor;) Eklenti 243318 , Eklenti 243319 Bunlar niyeti bozmuş, işgal edecekler buraları ;) Eklenti 243320 , Eklenti 243321 , |
Bu sürgünlerden bizim de edin me imkanımız olurmu acaba. 0lursa çok mutlu olurum
|
Çok güzel gidiyor. Böyle sarılıcıya can kurban..:))). Yayılsın, her tarafta görelim.
Bu yıl olmassa bile seneye bayrama çiçeklerini göreceğiz. Seneye byram hediyesi olarak, arkadaşlara tohum göndeririz inşallah. |
Sevgili ağgozce ağızından bal damlıyor ;)
Sen üç kök bir saksıya dikip birbidrine sardırmamı öğütlemiştin- bonsai için. Her saksıda tek kök var ama kaçar sürgün var görüyorsün ;) Bahçeye de bonsai' ye de yeter bunlar.;) |
5.günde çelikler dipdiri:)
|
Sevgili Jezebel haklısın.
Bende bir kökte 3 dal vardı. Sardırayım dedim, durgunlaştı, pek hoşuna gitmedi galiba, hemen açtım..:)). Özgür olmak istiyor sanırım...Olsun, dağınık ta çok güzel.. |
Sevgili Lir, harikasın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025