![]() |
Nazar değmesin...Sizinkiler hızlanmış bence. Ben birini bahçeye aktarmayı düşünüyorum aslında, daha iyi gelişirler diye düşündüm ama hala kararsızım çok küçük görünüyorlar gözüme..
|
Sevgili artemisia10, o gördüğünün ucunu almıştım, deneme amaçlı;)
|
Ben de bir gariplik sezmiştim zaten :) güçlü bir bitki hemen yan sürgünler vermeye başlıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet...Başarı 3 te 1..:)))
Eklenti 228048 |
Çok sevindim sevgili agozce,
başarılı olamadınız mı diye aklıma geldiği için benim 6 bitkiden birini size niyet ediyordum. Başarmana o yüzden çok mutlu oldum bu bitkiyle başka birilerini mutlu edebilirim ;) Çok güçlü güzel gelişmiş bitkin, alkış. |
Ben Quisqualis indica tohumlarından hiç birini çimlendiremedim kısmet değilmiş.
|
3 Eklenti(ler)
Benim kızlardan birkaçı;)
Eklenti 228090 , Eklenti 228091 , Eklenti 228092 Enteresan olan şu ki tohum bütün olarak duruyor, yani bitkiler bu hale geldi ancak kotiledonları görmeden bitki bir karış olacak neredeyse. |
Sevgili günebakan, üzülme sana çelik yaparız.
|
Sevgili jezebel teşekürler.
Bir öneri; Bir saksıyı üçlü olarak ek, gövdelerini birbirine sardır ve bonsai yap. Bence çok güzel olur. |
Evet ilk mesajları okursanız orada böyle bir kavilleşme durumu var.
Üreten üretemeyenlere verecek anlamında... Hatta biri" kendine gol attın" demişti hani ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimkilerden üçü zaten reserve:p
1.Benol Hazaroğlu 2.lir 3.Asya_lotus. Bu sözlerimi sonbaharda elden teslim ederek yerine getireceğim. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Çiçek açsın önce, tohumu sizin ;)
Ama çelik bence daha kolay olacak. Hatta bakalım, bir ay içinde köklendirmeye uygun çelik oluşabilir. Bu gün dip sürgünlerinin hepsini toprakla kapattım, köklenmeleri muhtemel ;) |
O zaman yaşasııınn derim. Umarım köklenirlerde birisi bana gelir.
Teşekkurler.. |
Quisqualis Indica
2 Eklenti(ler)
Antalya Belek'de gözümüz gibi baktığımız Quisqualis Indica (Rangoon Creeper) sonunda ikinci yaz mevsiminde haziran sonunda çiçek açtı ve bizi çok mutlu etti. Gerçekten çok güzel bir sarmaşık. Çiçekler daha önce çeşitli kaynaklardan derlenen bilgilere tam anlamıyla uygun olarak sabah beyaz, öğleyin pembe, akşam üzeri kırmızı oluyor. Birkaç gün dayanıyor. Kokusu ise inanılmaz güzel, baharatlı bir vanilya gibi.... Bu güzel bitkinin değerini bilelim...
|
Teşekkürler sayın cheko.
Bu resimler ilaç gibi geldi. |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili cheko,
çok güzel. Çok güzel bir sarmaşık. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
üzgünüm. Sizinki bu sanırım. |
Teşekkür ederim sevgili Lir ama bu şekil bir bitki değil ayrıca bu nedir acaba?
|
Sevgili günebakan Polygonum persicaria sanırsam.
Bu arada 7-8cm bir çelik alıp hormonla köklendirmeye aldım. Dilerim başarılı olurum. |
Teşekkür ederim sevgili Jezebel bakalım biraz daha büyüsün ne çıkacak görücez:)
|
Maşallah :)
|
Ah bu güzel sarmaşığın, GÜZEL ÜLKEMDE olması ne güzel. Herkese, her yere dağıtmak istiyorum...
(Hatırlatayım, tohumları badem gibi yeniyor, ve yaprakları ve kökleri ilaç olarak kullanılıyor. Filipinler sağlık bakanlığının önerdiği10 tıbbi bitkiden biriydi. Linkini şu anda bulamadım...) |
Merak etme arkadaşım,
hele coşsunlar açsınlar, tohum versinler, yemez her ilden bir arkadaşa tohum göndeririz. Yaygınlaştırırız ;) |
Çok güzel çiçekleri var kokulumu acaba?
|
Sayın cheko"Kokusu ise inanılmaz , baharatlı vanilya kokusu..." demiş .
Bize koklamak nasip olmadı henüz ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025