![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Üst kısımlarda da çiçeklenme devam ediyor. Bitkiyi daha çok sevmeye başladım, sürekli mis kokulu çiçek açıp duruyor. Çiçekler döküldükten sonra kalan kısım tohum oluşturur mu bilemiyorum artık.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek dibindeki tüm tohum taslakları sararıp düşüyor. Yabancı sitelerde tozlama işini arı kuşunun veya bazı kelebek türlerinin(gece çıkan) yaptığından bahsediliyor. Nereden bulacağız şimdi arı kuşunu. Dayanamayıp bazılarını el ile tozlamaya çalıştım. Sanki bir tanesi tohum oluşturacak gibi şişmanlamış:))
|
1 Eklenti(ler)
El ile yaptığım tozlama sonucu tek tohum bağlamıştı. Diğerleri döküldü, o tek başına yoluna devam ediyor. Daha fazla tohum elde edebilseydim bu yılki etkinlikte paylaşıma açacaktım.
|
Bende de bu şekilde oluşan tohumlardan bir adet kalmıştı. Kocaman oldu. Ama maalesef dışarıdan dolgun görülmesine rağmen içi boş çıktı. İnşallah sizinki bir ilk olur.
|
İnşallah.:))) Seneye nasipse tüm çiçeklerini el ile tozlamak niyetindeyim.
|
Alıntı:
|
Bindallı çiçek açmış
3 Eklenti(ler)
Sizce nasıl?
|
Maşallah diyelim. Ve de kutlarım sizi. Biz beceremedik. Trabzon'da bir kış dışarda kaldı koca bitki çiçeğini göremeden dondu.
|
1 Eklenti(ler)
Bendeki 3. senesi.
Bu sene ben de çiçek açtıramadım ancak 2.5 metreye ulaştı. Kışın hasar görmezse seneye açar diye tahmin ediyorum. Eklenti 585665 |
Soğuktan fazla etkilendiğini sanmıyorum.Benim bahçem de yanında ki bazı bitkiler dondu. Bu çiçeğim bütün çoşkusuyla uyandı bahar da.Bolca çiçekte açtı.
Öyle çok dallanıp budaklandı , bir tarafındaki clematisin büyümesini engelledi. |
Resmini koyduğum bindallı hersene budanır. Ve gördüğünüz gibi dalları çiçek dolu.
|
Bindallı
2 Eklenti(ler)
Bazıları dikildi.
|
Alıntı:
Ancak gövde canlı olduğundan uyukuda olduğunu tahmin ediyorum. Budamayı bu ay mı Mart ayında mı yapsam daha iyi olur? Çelik almak için suda ne kadar zaman bekletiyorsunuz? |
Aslında hemen dikilirse daha iyi olur, ama benim hemen dikmeye zamanım olmadığı için suda bekletmek zorunda kaldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dayanıklığına bakılırsa bu bitki aslında İzmir'e göre değil.
USDA Zone 10a: to -1.1 °C (30 °F) USDA Zone 10b: to 1.7 °C (35 °F) USDA Zone 11: above 4.5 °C (40 °F) İzmir 9 b bolgesi, bikiyi çok zorluyoruz, iyi dayanıyor bize. Adana, Antalya ve Kıbrısta daha mutlu olacağı kesin. |
1 Eklenti(ler)
Isınan havayla birlikte tüm yan dallar uyanmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok sevindim...Korkudan soramıyordum uyandı mı benimki diye:)))Bol güneşli bir yerdedir inşallah, öyle ise çiçek bekleyebiliriz. Dile kolay 4 yaşında artık.
|
Teşekkür ederim sn.Lonicera.
Gayet sağlıklı. Güneş alışı tam gün. |
Sayın Jezebel uç alma işlemini çiçeklemeden sonramı yapacağız.
|
Alıntı:
When to Trim a Rangoon Creeper | eHow tercüman lazım:D |
Şu an bol miktarda yeni sürgün veriyor. Şimdi hatırlayamadım geçen yılki çiçeklenme bu yeni çıkan sürgülerin ucunda mıydı yoksa bu sürgünlerden çıkan yan sürgünler demi. Yanlış yapıp zamansız uç alma yaparsak hazır göreceğimiz çiçeklerden de oluruz diye korkuyorum.
|
Ben uç filan almam, gelişsin serpilsin hele :)
Küstürmek istemem. Alışsın da yerine, sonra bakarız. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Daldırma ile üretebildiğim Quisqualis nihayet uyanmaya başladı. Farklı bir yöntem kullanarak çeliklediklerim sanki tutacak gibi:))) Köklenme olursa resimleyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene çiçek miktarı geçen seneye oranla daha fazla olacak gibi görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Hadi bakalım açmaya başladık. Yarın kokusu da çıkar bu işin:))
|
1 Eklenti(ler)
3 farklı renk ve muhteşem koku, daha ne olsun zaten:)))
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 668008[/ATTACH] Bindallı lar yavaş yavaş uyanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Buda erken uyananlardan. Eklenti 668011
|
Bu bitki inanilmaz guzel. Ama tohumunu, celigini, fidesini nerede bulabiliriz? Yetismis hali cok da pahali.
|
1 Eklenti(ler)
Havalar şaşırınca geçen yıla göre neredeyse 1 ay önceden çiçeklendi. Rengiyle, hele hele kokusuyla muhteşem bir bitki.
|
Alıntı:
|
Yoksa sizdeki yaşamıyor mu?:(
|
Yaşıyor çok şükür de çiçek filan hak getire :(
Sabır sabır, ya sabır :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025