agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Quisqualis indica (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/23409.htm)

Benol Hazaroğlu 10-12-2012 09:56

İnşallah ben de öyle diye teselli olurum.

vehibe 10-12-2012 10:12

1 Eklenti(ler)
Bu bitki bindallı olabilir mi? ben bindallı olduğunu düşünüyorum...

Eklenti 352928

Benol Hazaroğlu 10-12-2012 10:29

Yapraklar aynı görünüyor olabilir. Siz ne olarak almıştınız?

vehibe 10-12-2012 10:32

Ben onu almadım. Bir aparmanın bahçesinde gördüm, bahçıvana sordum adını bilmiyormuş.

ERKEN48 05-01-2013 20:52

Arkadaşlar benim bitkiler incecik kaldı ve yaprakları çok küçük .bir tanesi 20-25 cm boylandı.Ama yaprakları 1 cm. dahi yok ve gövde çok ince.Hafif üfürsen yıkılacak gibi.öğleye kadar güneş görüyor.Aydınlık bir yerde.Klimalı ortam. Sizce sebep ne olabilir. 8 bitkinin durumu da aşağı yukarı aynı.

günebakan 05-01-2013 21:32

Benimkide yaprak döküyor ama bir sıkıntı yok gibi

agozce 06-01-2013 03:33

Sayın Erken bir fotograf eklerseniz daha iyi önerilerimiz olur.

Kışın yapraklar kızarıp dökülüyor ama ben içeriye aldım tekrar yeşerdi.

ERKEN48 06-01-2013 15:07

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 1081237)
Sayın Erken bir fotograf eklerseniz daha iyi önerilerimiz olur.

Kışın yapraklar kızarıp dökülüyor ama ben içeriye aldım tekrar yeşerdi.

Bu arada Zengarden e tohum gelmiş.

Sayın Agozce gayet güzel çimlendirdiğim bitkiler maalesef bu durumda. Bir defada besin verdim. herhalde yetiştirmeyi başaramayacağım. İlginiz için teşekkürler.Resimleri eklemeye çalışacağım.

agozce 06-01-2013 15:30

Hiçte kötü görünmüyorlar...Güneş alan bir yerde dursun, baharda güçlenir bence..

acemifüsun 06-01-2013 16:18

Sn. ERKEN48 fidelerinizi sera ortamında tutarsanız daha iyi gelişim gösterebilirler. Toprak ph'nın düşük olmasına dikkat edin.

sevim.K 06-01-2013 17:14

Zengardene baktım hemen bu mesajı okuyunca ama stokta yok yazıyordu.

selis 06-01-2013 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1081391)
herhalde yetiştirmeyi başaramayacağım.

Şu an bitkileriniz uyku evresinde.. Besin takviyesi ve suyu kesmelisiniz.. Aşırı sulamak bitkiyi çürütebilir.. Şu an onları rahat bırakın ki baharda tekrar canlanabilsinler.. Çünkü gayet sağlıklılar.

iris41 06-01-2013 19:07

Sanırım bu bitki beni sevmiyor yine elimde kuru bir dal kaldı ama azamliyim hic bir şekilde sökmiyecegim ;) nerede yalnışlık var bulamadım limon tuzuda aldım onun icin .

ERKEN48 06-01-2013 19:26

Teşekkür ederim. Ben Topraktan şüphelenmeye başlamıştım.Kullandığım toprak hazırdı ve torf+humus karışımı olduğu yazıyordu ve PH 6-7 arası.Gıdasız kaldı diye düşünmüştüm. Tavsiyeleriniz doğrultusunda bahara kadar dokunmak yok.

Sevgi Durul 11-02-2013 15:17

1 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliğinden gelen, üç tohumdan bir tanesini bir gün suda beklettikten sonra, sert kabuğunu tırnak makası yardımıyla çıkardım.

Eklenti 369077

Bir gün daha suda bekleterek, dün ektim. Gelişmeleri paylaşırım.

Orhan Özbilgiç 11-02-2013 17:55

Başlığı tam iki yıl önce Sayın agozce açmış. İlk sayfadan bu yana tüm mesajları okudum.
İki yıl önce Sayın agozce banada bir tohum göndermişti. Sağolsun. Maalesef ben çürüttüm.
Birkaç saat önce başlık gözüme ilişti. İki yılda yirmi sayfa olmuş. Merak ettim, büyütebilen var mı diye? Bir çokarkadaşımız çimlendirmiş ve yaşatmayı başarmış. Tebrikler. Bir arkadaşımızda çiçek açtırmış. Çok güzel.

Çabalarınıza değecek güzellikte bir bitkiymiş. Dilerim emek veren tüm arkadaşlarımız çiçeklerini görürler. Bol şanslar diliyorum.

Benol Hazaroğlu 11-02-2013 19:04

Orhan bey,

Bana da Jezebel Fide olarak vermişti.
Bir küçük saksıda İzmir'den buraya getirdim. Saksısı büyüdü, kendi de bol sürgün verdi ama maalesef henüz çiçek yok.

Nisanda bir çelik denemesi sizin için yaparım. Ama tutmasını garanti edemiyorum.

Orhan Özbilgiç 11-02-2013 20:24

Benol Hanım;
İnanın mesajımda kelimeleri ve cümleleri seçerken, ''istiyormuşum'' gibi algılanmaması için çok özendim.
Nazik önerinize teşekkür ederim.

N'olur, benim için bitkinizi yaralamayın. Bu yazıda görün. Çiçeklensin. Hem o zaman ana gövde kalınlaşmış, yan sürgünlerde çelik olacak kıvama gelmiş olur. Anlayacağınız ben, 2014' ü beklerim. Yeterki sizlerin çabaları yüz güldürsün.
İşte o zaman, ben daha çok sevinirim. Lütfen!:)

İnanın tüm içtenliğimle söylüyorum.
Anlaştık değil mi arkadaşım?
Saygılarımla.

agozce 11-02-2013 21:28

Benim ki 3 mt kadar olmuştu. Yarıya kadar budayıp içeriye aldım.

Şu an durumu iyi. Bakalım bu yıl çiçeklenecek mi?

Tura 12-02-2013 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1099891)
Tohum takas etkinliğinden gelen, üç tohumdan bir tanesini bir gün suda beklettikten sonra, sert kabuğunu tırnak makası yardımıyla çıkardım.

Eklenti 369077

Bir gün daha suda bekleterek, dün ektim. Gelişmeleri paylaşırım.

Meyveyi büzüşmüş, kurumuş gördüm.
Siz de öyle bir intiba uyandı mı?

Sevgi Durul 12-02-2013 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1100240)
Meyveyi büzüşmüş, kurumuş gördüm.
Siz de öyle bir intiba uyandı mı?

Suda bir gün bekletince, meyve şişti, büyüdü. Şimdi bekliyorum.:)

gülenmelek 19-02-2013 21:17

2 Eklenti(ler)
Ömrümden ömür gitti desem yalan olmaz, şu minicik şeyi görebilmek için :(
İşin garibi yüzeyde minicikken, kök aşağı kadar inmiş (Maşallah ;) )

Tohum takas etkinliğinden 2 adet tohum gelmişti.
Turşuların üzerine, turşular yüzeye çıkmasın diye plastik bir aparat koyuyorlar.
Plastik mini bir bidona tohumları su içerisine koydum ve o aparatı da tohumlar yüzeye çıkmasınlar diye üzerlerine kapattım. 2 gün bekledim, dibe çöken olmadı.
Sonra birini soydum, diğerini kabuğuyla (kabuğun sivri kısmının ucundan azıcık tırnak makası ile kestim), ayrı pet bardaklara, cocopeat ve perlit karışımına ektim. Hiç bol bol sulamadım. Üzerleri açık durdu, kapatmadım (kapattığım zaman küfleniyor çünkü) Hergün mutlaka torfun rengi açık kahverengiye dönmeye başladığı zaman fısfısladım.
Bu önce çimlenen kabuğu soyulmuş olan. Kabuklu olana da bakıyorum arada, aslında minik kök yapmış, durumu da iyi ama henüz dışarıya adım atamadı ;)

elifbilge 01-03-2013 15:22

2 defa tohumum oldu ilk tohumlarımı kaybettim, Sonrasında Tura Bey gönderdi onlarıda yaşatamadım ama hala deli gibi arıyorum bulamıyorum.Sellukadan daha zor.

münevver48 16-03-2013 18:02

arkadaşlar çok güzel bir çiçek üstelik kokulu! bende bahçemde kokulu çiçekler yeyiştirmek istiyorum. rica etsem çiçekleriniz tohum verince bana da verirmisiniz? sabırla beklicem ....teşekürler.

Sûz-i Dilârâ 22-05-2013 05:31

Tohumdan yetiştirdiğim Çin hanımelimin bir ara yaprakları alt sıralardan başlayarak kuruyordu. Daldaki tüm yapraklar kuruyunca da dalın kendisi kuruyordu.

Artık ümidi kestim bu sayfaları da baştan sona okudum ama herkes bitkinin çimlendirilmesiyle uğraşıyor henüz bakımıyla ilgili yazan çok az.

Tek bilinen suyu çok sevdiği, toprak konusunda rahat bir bitki olduğu. Suyunu da eksik etmiyordum ama yine de kurumanın önüne geçememiştim.

En sonunda bir de yapraklarına fısfıs yapayım dedim günde 4-5 defa (aklıma geldikçe bitkiye yağmur suyu püskürttüm, yapraklarına, dallarına). Sabah güneşini de ilave edince üzerine bitkimdeki kuruma duruverdi şimdi kuruyan dalların alttaki yeşil kalan kısımlarından yeni sürgünler patladı, çoooooooooooook mutluyuuuuuummmm.

Canım bindallım seni çok seviyorum :) inşallah en kısa zamanda çiçeğini de görürüm.

Sûz-i Dilârâ 22-05-2013 05:45

3 Eklenti(ler)
Bunlar da fotoğrafları;

Benol Hazaroğlu 22-05-2013 09:00

Bitkinin özelliği bu olsa gerek. Benim ki sizinkinden daha büyük bir bitki.
Kış mevsimi yapraklar karardı, morardı, beneklendi.
Baharla birlikte o kötüleşen yaprakların arasından hızla yeni yapraklar çıkarıyor.

Çiçek mi? henüz göremedik. İnşallah bu sene diyoruz.

sakdag 22-05-2013 09:06

1 Eklenti(ler)
Benim de tohumdan yetişme iki bitkim vardı, biri öldü. Diğeri de tüm yapraklarını döktü ve tepesi kurudu. Tam ümidi kesmiştim ki, bir iki sürgün patlattığını gördüm. Yanında fulde ekili, domates suyu vermiştim fule. Çekirdekten bir fide büyüdü, sanki domatesin gölgesi iyi geldi gibime geldi.;) Bu arada benim bitkim açık balkonda.

Eklenti 408173

ERKEN48 22-05-2013 12:39

Bende de 5-6 bitki var.Şimdilik boyları 20 cm civarı. Boyuna uzamak yerine
dallanacak gibi.hayırlısı 1 tanesini büyütsem yeter.

cheko 12-07-2013 12:48

Quisqualis Indica yeni fotoğraflar

3 Eklenti(ler)
Olgunluk dönemine girmiş bir 'Quisqualis Indica' bitkisinden fotoğraflar... Yaprakları da çiçekleri de artık daha büyük... Kışın olumsuz etkisinden daha çabuk kurtuluyor...Şimdi çok çok daha güzel...

Selamlar, sevgiler,

Cheko

Benol Hazaroğlu 12-07-2013 13:02

Çok sevindirici bir resim. 3 yıl oldu bizim kız birtürlü olgunlaşamadı gitti.
Sağlıklı , çok serpildi, gürbüzleşti de ama çiçeğe gelince ııh.
Çok nazlı çoook.

ERKEN48 12-07-2013 21:55

4 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler.Toplam 6 kök.Büyürde adam olurlarmı bilmem.

drhegeli 13-07-2013 10:59

Sn ERKEN48, bitkilerinizi nasıl besliyorsunuz? Yukarıdan 3. bitkinizde kloroz başlamış sanki...

ERKEN48 13-07-2013 11:33

Sıvı yaprak gübresi kullandım fakat topraktan uyguladım.Birde damlama sulamada kullanılan dengeli gübrelerden kullanıyorum.Bitkilerde sarı,küçük ve kurumuş gibi olan yapraklar bitkinin ilk yaprakları ve kış sonu erken dışarıya çıkardığım için soğuktan etkilendiler ve kendilerini pek toplayamadılar.Yeni sürgünler daha sağlıklı gibi.Henüz birinci yılımızdayız.İnşallah büyütebilirim.

drhegeli 13-07-2013 17:00

1 Eklenti(ler)
Sn ERKEN48, bahsetiğim bitkinizde sararma (kloroz) var.
Eklenti 426007

Klorozun en büyük nedenlerinden biri, bitkide klorofil eksikliğidir. Klorofilin ana görevi, dış ortamdan karbondioksit alıp şeker sentezlemektir. Aynı zamanda bitkiye yeşil rengini verir. Klorofil eksiliğinin başlıca nedeni, ortamda, iz elementler olan demir ve magnezyumun yetersiz bulunması ya da bitki tarafından emilememesidir. Magnezyum klorofin yapında bulunurken, demir klorofilin sentezinde görev yapar. Birinin eksikliği kloroza neden olur. Bitki, enerji kaynağı şekeri üretemez, gelişemez, direnci düşer. Magnezyum iyonları bitki içinde hareketlidir. Yeni yapraklar oluşurken, eski yapraklardaki magnezyum yenilere taşınır. Eksiklik belirtileri eski yapraklarda görülür. Demir ise hareketsizdir, bağlandığı yerde kalır. Eksiklik yeni yapraklarda görülür.

Bu bilgilere göre, söz konusu bitkinizde muhtemelen demir eksiliği var.

Damlama sulamada kullanılan gübreler genelde major besin elementleri (NPK) içerirler, iz elementleri bulundurmazlar. Etiketi kontrol edin. Yaprak gübresinde demir olabilir. Varsa yapraktan uygulayın. Yoksa demir içeren bir preparat edinin.

Ayrıca quisqualis asidik ortamı sever. Gübrelerinizde demir olsa bile emilimini yapamıyor olabilir. Bu durumda, ortamı (saksı içeriğini) asitlendirmelisiniz, ya da toprağını değiştirmelisiniz.

Benol Hazaroğlu 13-07-2013 22:33

Sayın drhegeli,

Toprağa limon tuzu uygulaması sizce asidik olması için yeterli midir?

drhegeli 14-07-2013 16:25

Limon tuzu (sitrik asit) zayıf asittir. Küçük veya orta boy saksılarda işe yarayabilir. Büyük saksılarda veya bahçede kükürt kullanılabilir.

Benol Hazaroğlu 16-07-2013 01:44

Başka çiçek gören var mı arkadaşlar?
Karar verdim benim ki kısır herhalde.

münevver48 16-07-2013 08:05

sabırla beklicem dedim ama bu çiçeğin güzelliği bende sabır bırakmadı. artık bir arkadaş da tohumlarını paylaşacağını belirtirse çiçeğime şimdiden kavuşmanın huzuruna erişicem.

Benol Hazaroğlu 16-07-2013 12:27

Çiçek açtıramadık ki tohum görelim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025