![]() |
ıslak peçeteyi şeffaf kutuya falan koydunuz mu CEMO? öylece peçetenin arasında mı duruyordu tohumlar? son durum nedir ben de deneyeceğim sanırım :)
|
Peceteyi cabuk kurumaması için şeffaf bir kaba koymuştum. Şu ana kadar bir gelişme yok.
|
Arkadaşlar bende ıslak peçeteye koydum, plastik bartakta toprağa ektim, oksijenli suda beklettim, hafif pamuksulaşma oldu sulandırılmış tentürdüiyot sürdüm ama hala hiçbir hareket yok bir ay olmuştur heralde bu süreçte.Uçlarında hahif bir beyazlaşma var sanki filizlenicekmişte uygun zamanı bekliyor gibi. yanigöz kırpıyor ;) Bakalım görücez çok beğenerek aldığım tohumdan birtanesini bile çimlendirip çimlendiremiyeceğimi ?
|
Benimkilerde de herhangi bir gelişme yok. bir aydır bekliyorum umudumu kaybetmedim yine de.
|
İnşaallah amacınıza ulaşırsınız ve bu güzel bitkiyi yetiştirmeye muktedir olursunuz, hepinize kolaylıklar dilerim.
|
Çok güzel bir bitki ama yazılanları okuyunca çimlendirme konusunda ümidimi kaybettim.
|
Bana 5 tohum geliyor, muhtemelen haftaya elimde olacak.
Tropik bitki, katlama istemez sanırım. Gelişmeleri paylaşırım. Saygılar. |
İki renkte çok güzel, İki renkten de geliyor mu? Dilerim sorunsuzca büyür.
|
Sadece eflatun olanının tohumu vardı bildiğim satıcıda.
Artık bilmediklerimden almıyorum - çimlenmiyorlar ;( |
Ben zor çimlenen tohumların yanlarından birazcık kesiyorum. Şişene kadar suda bekletip ekiyorum. Daha kolay çimleniyor.
Bir tanesini bu şekilde deneyebilirsiniz. |
Tamam birini öyle yapayım, ben hepsinin kabuğunu soymayı düşünüyordum.
Quisqualis indica tohumlarını öyle yapmıştım. |
zengardenin tohumları sorunlu bence ...ben ne aldıysam çimlenmedi çıkmadı büyümedi. sıfıra sıfır yani. bence beklemeyin çıkmaz . dünya kadar tohum aldım hep hüsran ... sadece kanarya sarmaşığı diye bir sarmaşığı büyüdü biraz 1 metre kadar o da sonra telef oldu gitti.
|
Arkadaşlar merhaba. Bu tohumdan bende aldım üç tohumdan biri çimlendi ve iki metreye yaklaşmıştır her halde çünkü ev içinde büyütüyorum ve üsüste sarıyorum. Bahçeye dikmeğe güvenemiyorum. Resmini çekip yollamayı becerebilirsem yollayacağım selamlar.
|
Merhabalar, bu arada kraliçe çelengim galba çiçek açtı. Bu mevsim açacağını zannetmiyorum ama çiçeğe benzer oluşumlar var. Rengi beyaz oysa mavi olarak almıştım.
|
Sayın Furuzan güle güle büyütün.. budarsanız çelikleri atmayın lütfen...Tohum çimlenmiyor..:))
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili ffuruzan, sizi kutlarım. Siz tohumları nasıl çimlendirmiştiniz ve ne kadar zaman da bu büyüklüğe erişti?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler... |
Sevgili lir yaklaşık birbuçuk yılda bu hale geldi. Çimlenmesi uzun sürdü, çimlendikten sonra çok çabuk büyüyor hatta çiçek bile açtı, onbeşgün önçe resimleri yüklemekle uğraşırken çiçeğini döktü şimdi o resmide yüklemeğe çalışacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek açmış hali. Tohumda mavi yazıyordu fakat beyaz çıktı. (içekmi olduğuna sizler karar verin).Eklenti 268705
|
Alıntı:
|
sevgili ecs budama yapmama pek gerek kalmıyor dalları kalın görünmesine karşılık çok kırılgan
|
Sayın canannuman şimdi (yeni açanlar,resim ekleyeceğim) açanlar mavi çok hoş fakat kokusuz.
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili Jineop ve ecs bu gün eve döndüğümde suya koymuş olduğum üç sap kraliçe çelengi şarmaşığının iki sapının köklenmiş olduğunu gördüm,
|
Alıntı:
|
ben bu bitkiyi ankarada gördüm. leylağa benzetmiştim. sarmaşıktan çok ağaç gibiydi
|
Kraliçe Çelengi sarmaşığı.
Bu sarmaşık çok güzel,balkonda saksıda olur mu acaba ?
|
1 Eklenti(ler)
Dün bana da bir tane Kraliçe Çelengi geldi.
Gönderen arkadaş 3 yıl önce söz vermişti. Bu hafta arayıp adres aldı . Kargolar malüm, hırpalamışlar, ama hayatta çok şükür:) Eklenti 579615 Gelişimini burada paylaşırım. |
Kokulu...
|
Tohumunu çimlendiremedim..Ne şekilde çimlendirdiniz yazabilir misiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025