![]() |
Bunlar geçen yılın tohumları. Bu yıl henüz tohum vermedi.
|
Şimdi bu purpureus cinsi kokmuyor mu?
|
Ben hic koku alamadim...
|
Kokusu var. Hafif ama güzel bir koku.
|
teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
Biraz lablab tohumu bulmuştum. Çimlendiler.
|
1 Eklenti(ler)
Selluka olmadıklarına üzülmüştüm, şimdi çok seviyorum onları.. ;)
Diğerlerini bahçeye diktim, bunları büyük saksıya aktarıp balkonda yetiştirmeyi düşünüyorum umarım çiçeklenir.. |
1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğini açtı.. Çooook ince bir kokusu var..
|
Selis'ciğim çok güzel, ellerine sağlık. Saksısı da çok şıkmış .
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklenmiş lablab.
|
bugün ektim lablablarımı sizce ne kadar zaman içersinde çimlenir
|
arkadaşlar, forumu okudum ama hiç bir ekim talimatı yok. İşlemsiz mi ekiliyor yoksa 12 saat ılık suda bekleyecek mi? .Selluka gibi ise zımparalamak gerekir değilse direkt mi ekeyim? Tohumları bugün geldi ön hazırlık gerektirmez diyor üzerinde. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Ben suda bekletip ekiyorum. Selluka gibi tohum çimlenmesi nazlı değil. Doğrudan saksıya dikilse yine çıkar.
|
Sn. Memet yanıt için teşekkürler. Dediğinizi uyguluyorum. Bu arada aklıma bir fikir geldi. Sellukalarımdan biri gerçek yaprağını verme aşamasında, biri de zaten büyüdü. Acaba çiçeklenirlerse birbiri ile polenleyebilirmiyim? Sonuçta yaprakları çok benziyor. Ben tek yıllık bitki diye okudum fakat acaba yeterli bakım ve ısıyla kalıcı hale gelebilirler mi deneyeceğim. Gelen tohumlar sanırım kokulu çünkü özellikle yazılmış. Güvendiğim bir üreticiden aldım. Bakalım bu akşam ılık sudan sonra toprakla buluşacaklar.
|
Tzzlaşmayla ilgili konuyu bir uzmana sormak gerekir. Birbirleiyle tozlaşacaklarından şüpheliyim.
Kokusu var, ama hafif bir koku. |
Yıl döngüsü, bulunduğu şehre göre değişir sanıyorum.. Geçen yıl diktiğim bikilerimin gözleri patlamaya başlamış.. Diktiğim tohumlara da hiçbir işlem yapmadım ve çimlendi..
|
Bu yıl aldığım tohumlardaki notta şaşırtılmayı (köklerinin oynatılmasını) sevmediği bu yüzden doğrudan büyüyeceği saksıya ekilmesi gerektiği konusunda uyarı vardı.
|
10 adet ektiğim lablablardan 6 adeti çimlendi. 3 tanesi çok iri yaprakları var dallar kırmızımtrak, her yaprak 3 lü selluka tarzı yaprak veriyor fakat kırmızılık belirgin değil. Ben onları suda şişen silindir küçük torfta çimlendirdim ve sonra kolaycana saksıya aldım. Saksım küçük fakat gelişimleri iyi acaba mutlaka büyük saksıda mı olmalı ve son sorum da bu sene çiçeklenirler mi? Malum güneş yok İstanbulda :( bu sene... Gübre olarak ne kullanmalıyım ?
|
1 Eklenti(ler)
;).
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar lablab dan kaç tohum denediysem hiç biri çıkmadı elinizde fide varsa gönderebilirseniz sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
bugun yol uzeri bir bahcede rastladim, tohumlari cok ilginc. zorlarsaniz ince bir koku aliyorsunuz.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Arnavutbiberi' nin gönderdiği tohumlardan, ilk kez ürettiğim lablab, gerçekten çok gösterişli çiçekler açan bir sarılıcı imiş. Teşekkürler, arnavutbiberi.:)
Eklenti 245881 Eklenti 245882 |
Orhan Bey bitkiniz şahane grünüyor.. :) Orada kaç kök var?
|
Alıntı:
Ben ilk kez yetiştirdim. Temmuz sonuna kadar ancak birtek dal olarak, bir metre kadar uzayabilen bitki, ağustosta coştu. Ağustos sonlarına doğru çiçeklendi. Şimdilerde amiyane tabirle ''azdı.'' Bende şaşırmadım desem yalan olur. Bir kök te, evimin veranda duvarında var. Orası sadece sabahtan öğleye kadar güneş alıyor. Buradada Çan Sarmaşığı coşmuş durumda. O duvardaki, Clematisleri ve sarmaşık gülü adeta kapattı. Lablab burada sadece kendine yer bulabildi. Çiçeklenmede o ölçüde az. Komşuma ait bu duvarın önüne (Sıvasız); Kudret narı, Selluka, Lablab, İspanyol Fasulyesi ve üç ayrı noktada çardak gülü ekip diktim. Bunlardan en iyi kapatan Kudret narı oldu. Sonrada lablab. Duvar, güneye bakıyor. bitkilerin suyunu ve gübresini eksik etmiyorum, o kadar. |
Orhan abiciğim eminim sizin aklınıza koklamak gelmemiştir bir koklayın bence çok hoş bir kokusu var. Geçenler eşim yol kenarında çiçeklenen lablab çiçeğinden getirmişti tohum kapsullerini çok ilginç bularak ayrıca çiçeği de çok hoş kokuyordu:) Sizinkiler da harika görünüyor
|
Şimdi gidip kokladım balkondakileri. Gerçekten öyle! Karanfil gibimi desem? Kır menekşesi gibi mi? Çok hoş bir kokusu var. Sağolasın günebakan.
|
tohum gönderebilme ihtimaliniz var mıdır acaba teşekkürler
|
Sevgili arkadaşlar lablab tohumu hangi ayda ekim yapılıyor ,bu konuda bilgiyi bulamadım..
|
Sayın dünyam1,mayıs ayında ektiğim tohum temmuza kadar yavaş büyüdü ve ağustos başında muthiş bir atakla hızlıca gelişim gösterdi.Adanadasınız daha erken ekim yapabılırsınız.
|
Teşekkür ederim Handan,şubat aylarda deneme amaçlı ekerim.
|
Tohumu veren sagolsun,lablab tohumu 1haftada çimlendi çok mutluyum..
|
Arkadaşlar bayadır uğramamıştım form sayfamıza. Orhan bey beni çok mutlu etti yetiştirebilmeniz güle güle büyütün. Bende bu sene elimdeki tohumlardan apartmanın girişindeki demirlere sardırıcam derin bir saksı içerisinde. Bol çiçek açması ve hızlı büyümesi için gübreli toprak düşünüyorum. Saksıda başka sarmaşıklarda yetiştirmeye niyetliyim, açıkçası çiçekli sarmaşıklar bende ayrı bir tutku olmaya başladı :))
|
http://i.imgur.com/KGYce.jpg benim lablab rengi şekli çok şeker :;)
|
2 Eklenti(ler)
İşte bunlarda benim tohumdan yetistirdigim lablab sarmaşıgım. Degişik bir kokusu var.Mor lila küçük çiçekli. Boyunada bakmadan tohum veriyor sanırım.:pOrdaki kesecik ne olabilir acaba:confused:
Teşekkürler Eklenti 288884 Eklenti 288885 |
O kesecik tohum kesesi. Lablab sarmaşığı güneşli ortamda sarılabileceği yerde bulursa hızlı gelişen bir cins.
|
lablab çiçek vemeye başladı
1 Eklenti(ler)
tohumdan ektiğim lablab büyüdü ve çiçek vermeye başladı 3-4 mt olan sellukada bir hareketlilik olmadı ufaklık çiçek veriyor
|
Bitkinizde kırmızı örümcek var.
|
Alıntı:
|
Bu sene geçen yılın tohumlarından ekerek tanıştığım ve çok sevdiğim lablab hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak isterim;
İlk olarak Nisan ayında yaklaşık 3cm. derinliğe bahçeye - herhangi bir işlem uygulamadan -gömerek ektiğimiz tohumlar yaklaşık 2 haftada çimlenerek toprağı patlattı. İlk başlarda ilerlemesi yavaş olan tomurcuk, haziran ortalarından sonra hızla uzadı ve gelişti. Şimdi 2 kök çiti büyük miktarda kaplamış ve çiçeklenmiş durumda. Saksıya ekerek denediklerim pek gelişmedi, Selluka sayfalarından anladığım kadarıyla saksının büyük olması gerekiyor. İkinci kez elimize geçen tohumlarıda Mayısın ikinci yarısında ektik, bu partidekiler henüz 2 metre boylandı. Ancak güneş ışığını direk görmeye başlayan dallar bitkinin gelişimini hızlandırıyor. Duvar dibine ektiğim ve fazla uzun süre güneş görmeyenlerde gözlediğim etki bu. Çok zarif görünüşlü bir çiçeği var ve yaklaşarak kokladığınızda hoş bir kokusu olduğunu algılıyorsunuz. Çok dekoratif ve kolay bir bitki. Siz ne kadar yatay yönlendirmeye çalışsanızda sürekli gözü gökyüzünde olan sürgünleriyle :) geniş bir alanı kaplıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025