agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Karagözlü suzan sarmaşığı (Thunbergia alata) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1705.htm)

bettyycim 11-07-2011 14:18

Sevgili lir kocaman bir saksıya aldım umarım bol tohum tutarlar sizinle paylaşırım açtı açacak gözünün içine bakıyorum bakalım ne renk çıkacak ;)

aukesen 06-09-2011 22:52

günebakan arkadaşın sarmaşığına olduğu gibi benim sarmaşıkda da kırmızı örümcek istilası oldu Kükürt,80 WP ilacı kullandım bakalım ne olacak güzelim sarmaşık kabak kaldı

günebakan 07-09-2011 12:44

Benim sarmaşığımda yaprakları duruyor ama çiçek bir tane açtı bir iki gün önce arapsabunlu su ile fısfıslama yaptım şimdi daha iyi gibiler ama çiçek yok.Umarım düzelir.

jineop 07-09-2011 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 834562)
Sevgili lir kocaman bir saksıya aldım umarım bol tohum tutarlar sizinle paylaşırım açtı açacak gözünün içine bakıyorum bakalım ne renk çıkacak ;)

Çiçek açmadılar mı?

bettyycim 07-09-2011 13:19

Açtılar hem de çok güzel ama ne olduysa 2 çiçekten sonra öldüler, akşam resmini eklerim hem de beyaz dı :( tohumlarını Kartaldaki Praktikerden almıştım, bu yaz tekrar alıp deneyeceğim.

jineop 07-09-2011 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 856433)
Açtılar hem de çok güzel ama ne olduysa 2 çiçekten sonra öldüler, akşam resmini eklerim hem de beyaz dı :( tohumlarını Kartaldaki Praktikerden almıştım, bu yaz tekrar alıp deneyeceğim.

Seneye inşallah, sağlık olsun. Fidanlıkta iki kök ama 35 Tl gibi rakam olunca almamış, 2 tohum çiçeğin üstünde bulmuştum. O çimlendi. Sanırım sarı ya da turuncu. Tek bir tomurcuk var üstünde , sabırsızlıkla bekliyorum.

bettyycim 07-09-2011 14:49

Hadi hayırlısı bende çok beğenmiştim, seneye görürüz inşallah.

jineop 07-09-2011 15:37

1 Eklenti(ler)
Uçuk çok hoş sarıymış;)

aukesen 11-09-2011 22:59

bende kırmızı örümcekle uğraşıyom ilaçladım ama sanırım kurtaramayacak yapraklar nokta nokta olup kuruyor

jineop 23-09-2011 11:30

4 Eklenti(ler)
Suzanım tek tük açmaya başlamıştı, şimdi dörtledi:D

günebakan 23-09-2011 11:34

Benim karagözlü suzan öldü kırmızı örümcekten kurtaramadım. Seninkiler sabah sefaları ile iyi anlaşmışlar:)

aukesen 23-09-2011 17:57

benimkide öldü ne yaptıysam olmadı sağlık olsun o kadar ilaç kullandım neyse hayırlısı seneye belki

jineop 24-09-2011 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 862152)
Benim karagözlü suzan öldü kırmızı örümcekten kurtaramadım. Seninkiler sabah sefaları ile iyi anlaşmışlar:)

Başka şansları yok:D Çok geç kalınmış bir çimlenme olduğundan çiçeklerini görebileceğimi sanmıyordum. Bugün çiçekler 6 olmuş. İnşallah tohum bırakır. Çok zarif görünüyor.

mudanya 17-02-2012 01:07

ben de suzan sarmaşık tohumu aldım netten 15 gün oldu çimlenme oldu ama sadece bir kaçında. fakat benimkiler henüz yaprak çıkarmadı acayip bi şekilde 3 cm kadar uzadılar çim gibi. ilk defa ektiğim için bilemiyorum. acaba sarmaşıklar once boyuna yapraksız mı uzuyor? yardımcı olur musunuz :(

Kiraz 17-02-2012 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mudanya (Mesaj 912799)
ben de suzan sarmaşık tohumu aldım netten 15 gün oldu çimlenme oldu ama sadece bir kaçında. fakat benimkiler henüz yaprak çıkarmadı acayip bi şekilde 3 cm kadar uzadılar çim gibi. ilk defa ektiğim için bilemiyorum. acaba sarmaşıklar once boyuna yapraksız mı uzuyor? yardımcı olur musunuz :(

Bazıları çok daha geç çıkabiliyor, siz bakımını ihmal etmeyin. Tarifinize göre ışığınız yetersiz, bu çiçek çok aydınlık yerde çimlendiriliyor. Işığını arttırıp, suyu fazla ise sulamayı biraz azaltın.

Adalet Yağcı 17-02-2012 10:38

Hoş geldiniz sevgili mudanya;

Kara gözlü suzan ekimi için erken daha, neden acele ettiniz?
Mart ayının ortalarına doğru dışarıda çimlendirebilirdiniz, daha sağlıklı olurdu.

Sevgili Kiraz'ın yazdığı gibi tohumların çimlenebilmesi için ışık çok gerekli, tohum kabınızı strece sarıp üzerine bir kaç delik açtıktan sonra balkonunuzun korunaklı ama aydınlık bir bölümüne alın ve bekleyin.

Çim gibi uzayanlar muhtemelen suzan değildir, olsa bile bir süre sonra çok uzayan sap kısmı çürüyerek ve ya kuruyarak fidenin ölmesine neden olacaktır.
Bir fotoğraf ekleyebilirseniz daha sağlıklı fikirler alabilirsiniz.

Kiraz 17-02-2012 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 912908)

Mart ayının ortalarına doğru dışarıda çimlendirebilirdiniz, daha sağlıklı olurdu.

Sevgili Kiraz'ın yazdığı gibi tohumların çimlenebilmesi için ışık çok gerekli, tohum kabınızı strece sarıp üzerine bir kaç delik açtıktan sonra balkonunuzun korunaklı ama aydınlık bir bölümüne alın ve bekleyin.

Çim gibi uzayanlar muhtemelen suzan değildir, olsa bile bir süre sonra çok uzayan sap kısmı çürüyerek ve ya kuruyarak fidenin ölmesine neden olacaktır.

Haklısınız yaprak yoksa yabani ot da olabilir. Suzanların tohumu çok taze değilse çimlenme çok uzun sürebiliyor ya da çimlenmiyor. Adalet Hanım biliyorsunuz hazır tohumlardan kaç denememde hiç çimlendirememiştim, sizin gönderdikleriniz hemen çimlenmişti.

Adalet Yağcı 17-02-2012 11:58

Çok haklısınız sevgili Kiraz, Vilmorin marka tohum almıyorum artık bu yüzden.
Aslında Thunbergia alata çok da çabuk çimlenen bir tohum, bahçede her sene düşen tohumlardan çimlenme oluyor, dona da dayanıklı.

mudanya 17-02-2012 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 912869)
Bazıları çok daha geç çıkabiliyor, siz bakımını ihmal etmeyin. Tarifinize göre ışığınız yetersiz, bu çiçek çok aydınlık yerde çimlendiriliyor. Işığını arttırıp, suyu fazla ise sulamayı biraz azaltın.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. tohumla gelen bilgilerde subat ayında iç mekanda ekim yazılabileceği yazınca ben de tereddüt etmedim. Zaten tohumlardan da sedece 2 tanesi çimlenmiş.

mudanya 17-02-2012 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 912908)

Hemen fotoğraf ekliyorum. Benim tohumdan üretim hakkında hiç deneyimim yok. Nette gezerken bu siteyi farkettim ve hemen üye oldum tabi öncesinde bütün forumda yazılanları da didik didik ettim. Gerçekten çok teşekkür ederim sizlere.

mudanya 17-02-2012 14:50

3 Eklenti(ler)
İşte suzan sarmaşığı diye aldığım tohumların filizleri bunlar.

mudanya 17-02-2012 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 862151)
Suzanım tek tük açmaya başlamıştı, şimdi dörtledi:D

Sayın lir ;
Acaba siz suzanlarınızı tohumdan mı ürettiniz? Eğer öyleyse, benim fotoğraflara bakıp yorum yapabilir misiniz? Suzan filizleri olup olmadıkları hakkında?

Kiraz 17-02-2012 16:35

Sn. Mudanya, sizin suzanlar henüz çıkmamış.

mudanya 17-02-2012 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 913125)
Sn. Mudanya, sizin suzanlar henüz çıkmamış.

İlk resimde beliren şey filiz değil mi peki ? :)

mudanya 17-02-2012 17:15

Ben de filizlendi diye ne olduğunu bilmesem de sevinmiştim :confused:

Kiraz 17-02-2012 17:17

Otların solundaki yuvarlak şey suzan olabilir. İki güne kadar anlarsınız, bariz bir yuvarlak yaprak çıkmalı. İlk yapraklar diğer çiçeklerinkinden çok farklı, karıştırmazsınız.

mudanya 17-02-2012 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 913149)
Otların solundaki yuvarlak şey suzan olabilir. İki güne kadar anlarsınız, bariz bir yuvarlak yaprak çıkmalı. İlk yapraklar diğer çiçeklerinkinden çok farklı, karıştırmazsınız.

Sn. Kiraz
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım bekleyip görmekten başka çarem yok. Tekrardan teşekkürler.

fdeniz38 18-02-2012 11:25

Suzan sarmaşık tohumunu ekeli 20 gün oldu tık yok bende akşam artık dayanamadım toprağını eşelemeye başladım sonra baktım ki saksıdaki toprağın altı üstüne gelmiş sinirim bozuldu

fdeniz38 18-02-2012 11:28

Suzanla ilgili forumda paylaşılanları okudum tamam tohum doğru her şey normal gidip tekrar mı tohum alıp mart sonunu mu beklesem ne dersiniz

Kiraz 18-02-2012 12:01

Dışarıda çimlendirecekseniz beklemenizde yarar var. Toprağı karıştırmak iyi fikir değil, çimlenmek üzere olanlar da ölebilir ama tohumlarınız taze değilse hiç çimlenmeme ihtimali de var. Yerinizde olsam yeniden denerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025