![]() |
Sevgili lir kocaman bir saksıya aldım umarım bol tohum tutarlar sizinle paylaşırım açtı açacak gözünün içine bakıyorum bakalım ne renk çıkacak ;)
|
günebakan arkadaşın sarmaşığına olduğu gibi benim sarmaşıkda da kırmızı örümcek istilası oldu Kükürt,80 WP ilacı kullandım bakalım ne olacak güzelim sarmaşık kabak kaldı
|
Benim sarmaşığımda yaprakları duruyor ama çiçek bir tane açtı bir iki gün önce arapsabunlu su ile fısfıslama yaptım şimdi daha iyi gibiler ama çiçek yok.Umarım düzelir.
|
Alıntı:
|
Açtılar hem de çok güzel ama ne olduysa 2 çiçekten sonra öldüler, akşam resmini eklerim hem de beyaz dı :( tohumlarını Kartaldaki Praktikerden almıştım, bu yaz tekrar alıp deneyeceğim.
|
Alıntı:
|
Hadi hayırlısı bende çok beğenmiştim, seneye görürüz inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Uçuk çok hoş sarıymış;)
|
bende kırmızı örümcekle uğraşıyom ilaçladım ama sanırım kurtaramayacak yapraklar nokta nokta olup kuruyor
|
4 Eklenti(ler)
Suzanım tek tük açmaya başlamıştı, şimdi dörtledi:D
|
Benim karagözlü suzan öldü kırmızı örümcekten kurtaramadım. Seninkiler sabah sefaları ile iyi anlaşmışlar:)
|
benimkide öldü ne yaptıysam olmadı sağlık olsun o kadar ilaç kullandım neyse hayırlısı seneye belki
|
Alıntı:
|
ben de suzan sarmaşık tohumu aldım netten 15 gün oldu çimlenme oldu ama sadece bir kaçında. fakat benimkiler henüz yaprak çıkarmadı acayip bi şekilde 3 cm kadar uzadılar çim gibi. ilk defa ektiğim için bilemiyorum. acaba sarmaşıklar once boyuna yapraksız mı uzuyor? yardımcı olur musunuz :(
|
Alıntı:
|
Hoş geldiniz sevgili mudanya;
Kara gözlü suzan ekimi için erken daha, neden acele ettiniz? Mart ayının ortalarına doğru dışarıda çimlendirebilirdiniz, daha sağlıklı olurdu. Sevgili Kiraz'ın yazdığı gibi tohumların çimlenebilmesi için ışık çok gerekli, tohum kabınızı strece sarıp üzerine bir kaç delik açtıktan sonra balkonunuzun korunaklı ama aydınlık bir bölümüne alın ve bekleyin. Çim gibi uzayanlar muhtemelen suzan değildir, olsa bile bir süre sonra çok uzayan sap kısmı çürüyerek ve ya kuruyarak fidenin ölmesine neden olacaktır. Bir fotoğraf ekleyebilirseniz daha sağlıklı fikirler alabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Çok haklısınız sevgili Kiraz, Vilmorin marka tohum almıyorum artık bu yüzden.
Aslında Thunbergia alata çok da çabuk çimlenen bir tohum, bahçede her sene düşen tohumlardan çimlenme oluyor, dona da dayanıklı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
İşte suzan sarmaşığı diye aldığım tohumların filizleri bunlar.
|
Alıntı:
Acaba siz suzanlarınızı tohumdan mı ürettiniz? Eğer öyleyse, benim fotoğraflara bakıp yorum yapabilir misiniz? Suzan filizleri olup olmadıkları hakkında? |
Sn. Mudanya, sizin suzanlar henüz çıkmamış.
|
Alıntı:
|
Ben de filizlendi diye ne olduğunu bilmesem de sevinmiştim :confused:
|
Otların solundaki yuvarlak şey suzan olabilir. İki güne kadar anlarsınız, bariz bir yuvarlak yaprak çıkmalı. İlk yapraklar diğer çiçeklerinkinden çok farklı, karıştırmazsınız.
|
Alıntı:
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım bekleyip görmekten başka çarem yok. Tekrardan teşekkürler. |
Suzan sarmaşık tohumunu ekeli 20 gün oldu tık yok bende akşam artık dayanamadım toprağını eşelemeye başladım sonra baktım ki saksıdaki toprağın altı üstüne gelmiş sinirim bozuldu
|
Suzanla ilgili forumda paylaşılanları okudum tamam tohum doğru her şey normal gidip tekrar mı tohum alıp mart sonunu mu beklesem ne dersiniz
|
Dışarıda çimlendirecekseniz beklemenizde yarar var. Toprağı karıştırmak iyi fikir değil, çimlenmek üzere olanlar da ölebilir ama tohumlarınız taze değilse hiç çimlenmeme ihtimali de var. Yerinizde olsam yeniden denerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025