![]() |
Bende var..İthal begonvil diye yazıyordu etiketinde..
İki senedir beraberiz. |
ona iyi bak üşütme,çok narin bir bitki..
|
Baharda aldığımız epey büyükçe dikenli mor begonvili, bulunduğu zeytin tenekesinden çıkarıp daha büyük saksıya dikmek istemiştim. Zamk gibi toprağıyla beraber çıkarmaya çalışırken biraz fazla çekmiş olmalıyım ki gövde elimde kaldı, havuç büyüklüğündeki kazık kök ise tenekede.. Gövdede sallanan üç beş saçak kökle birlikte yeni saksıya dikip gölgeye koymuştum, salkım salkım çiçeklerini kesmiştim güç harcamasın diye, sonra da kendisi tüm yeşil yapraklarını döküp kel kaldı. Fakat az zaman sonra tüm dalları yeşillenmeye başladı, şimdi ise kocaman oldu ama çiçek açmıyor.. Olsun, ölümden döndü güzel begonvilim, varsın yemyeşil büyüsün.. :)
|
benim çiçeğim hala kupkuru saksısında kıyamıyorum çıkarmaya belki canlanır diye.ümit işte
|
1 Eklenti(ler)
Benim begonvilim de çiçek açtı ama, kırmızı olması gereken çiçekler renklenmiyor.
Nedenini bilen var mı? |
Bende begonvil aldım bodrumdan boyu 1 metre koyu pembe çiçekleri vardı ama 2 günde döktü manisada oturuyoruz terasa koydum güneşi çok sever dediler ama niye iki günde döktü çiçeklerini anlamadım havası çok sıcak manisanın ondanmı acaba:(:confused:
|
Benim begonvillerim neden kırmızı rengini almadı, bilen yok sanırım.
|
İyi akşamlar Sayın Arzu Kasapoğlu,
Begonviliniz ne kadar süredir sizde? Bundan önce çiçeklenmiş miydi ve o zaman kırmızı olduğunu gördünüz mü? |
Begonvilimi 2007 Kasım ayında Giresun'daki bir seradan aldım. Aldığımda boyu 10 cm kadardı ve yeni köklendirilmişti. Oradaki satıcı bayan bana kırmızı olduğunu söyledi.
Şu an boyu 150 cm kadar. |
Bunun bir turuncu begonvil olduğunu düşünüyorum, altın sarısı-turuncu arasıdır rengi. Bizim buralarda yazlıkların bahçesinde sık rastlanır. Eğer daha önce rengi kırmızı idiyse bu tezim çürüyecekti, onun için sordum sorularımı :) Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla rengi kırmızıya dönemez gibi, çünkü kırmızı begonviller renk almaya başlarken bu tonla başlamıyor, yeşil-bordo karışık tonda başlıyor. Yakın zamanda gidip görebilirsem fotoğraflarını çekip buraya koyarım.
|
Teşekkür ederim sevgili Nariel, begonvilin gerçek rengini öğrenmiş oldum.
Kırmızı begonvili çok seviyordum, boş yere kızaracak diye beklemişim:( |
Rica ederim, elinizdeki de çok güzel ve bu renk; klasik renklerden daha az bulunuyor. Oralardan bulamazsanız ben buradan istediğiniz renkten yollamaya çalışırım. (Beyaz, mor, fuşya, kırmızı, turuncu.)
|
Bu günde yapraklarını döktü ölecek diye çok korkuyorum balkona indirdim sıcaktanmı diye inşallah tekrar düzelir manisa çok sıcak büyütebilrmiyim her sabah ve akşam su veriyorum acaba fazlamı veriyorum daha saksıya almadım zarar görmesin diye çok hasas bir bitki olduğunu anladım
|
Sizin begonvilinizin orijinal rengi o renk ilerde kırmızı olmaz kırmızı begonvil ayrı begonvilin takriben 10 rengi var bitkiyi alırken çicekli olarak alın rengini görün sevdiği iklim akdeniz iklimi selamlar
|
Ohrid65, lütfen "Yeni Gelen Arkadaşlar Kendinizi Tanıtır Mısınız" adlı başlığı ziyaret edin ve kendinizi tanıtın. Bu şekilde daha hızlı cevaplar alabileceksiniz, yoksa gözardı edilebilirsiniz.
Begonvilinizin kökünün zarar gördüğünü düşünüyorum, bu bitkinin kökleri çok hassastır, uzun yolculuk yaptıysa hırpalanmış olabilir, çiçeklerini ve yapraklarını döktüğüne göre kökteki hasar ciddi. Tavsiyem, derhal bitkiyi gölgeye alın ki aşırı su kaybetmesin ve toprağını asla kuru bırakmayın. Bu şekilde sabırla bekleyin, büyük ihtimalle geç de olsa yeşillenir. |
Ve tabii asla kıpırdatmayın, gövdenin en aşağılarına bakın, köke doğru gözle görülen bir hasar var mı diye.( Kök ile gövdenin birleşim yerinden kırılmış olabilir.)
|
Sn. Arzu Kasapoğlu,
Sizdeki altın sarısı begonvilden bende de var. Orjinal rengi ile farklı bir duruşu var. Bana hediye olarak gelmişti, daha sonra çiçeklenince hoşuma gitti. #140 'da resmi var. Kış aylarında çok güzel çiçek salkımları oluşturdu, şimdi dinleniyor.:( Bu rengide seveceğinizden eminim. |
Nariel çok teşekkür ederim açıklamarın için yolculuk 5 saat sürdü saksıya alacağım ama bir hafta bekliyeyim dedim manisanın iklimi çok sıcak acıba burda büyetebilirmiyim ya özür yeni gelen arkadaşlar başlığını göremiyorum bu sayfadamı
|
Sayın Omar, şimdi begonvilin rengi daha da belirginleşti, altın sarısı-turuncu karışımı çok hoş bir renk oldu. Kırmızı olmadığı için üzülmüştüm ama sevgili Narielinde dediği gibi çok orjinal bir renk.
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yarın resim eklerim Ayşe Hanım. Çiçeklenme sadece uç kısımda var. Budama yapmadığım için begonvilim dallanmadı.
Evimiz kışın hiç güneş almıyor, yazın da saat üçten sonra balkonun ancak bir kenarı güneş görüyor. Begonvilimi mümkün olduğunca güneşten yararlandırmaya çalışıyorum. Tam gün güneş gören bir yerde rengi herhalde çok daha güzel olurdu. |
[QUOTE=Arzu Kasapoğlu;261947]Yarın resim eklerim Ayşe Hanım. Çiçeklenme sadece uç kısımda var...
Çİçeklenecek kısımlar sandığınızdan fazla olabilir. Uçlarda önce yaprak zannettiğiniz kısımlar , bir anda bakıyorsunuz çiçeğe dönüşmüş... Ankara da begonvili evinin içinde yetiştiren birkaç kişi tanıyorum.. |
İnşallah bolca çiçek verir Ayşe Hanım. Çiçekler çoğaldıkça rengi de daha hoş görünmeye başladı.
Bende kışın begonvilimi içeri alacağım. Mor begonvilin dışındakiler soğuğa karşı çok hassas diye biliyorum. |
3 Eklenti(ler)
Benim begonvilimin ilk ve son halini göstermek istedim, koca kökü kırılan ama sonradan yaşama tutunan begonvilim ilk aldığımızda böyleydi:
Eklenti 43743 Şu an epey gelişmiş vaziyette, keyfi yerinde ama çiçeklenme yeteneğinin olduğunu unutmuş gibi ;) Eklenti 43744 Eklenti 43745 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hardal sarısı begonvilim; rengi resimdekinden daha sarı.
|
beugainvillea
Ben bir beugainvillea çiçeği hayranıyım. Balkonumda yetiştiriyorum.AMA ne yaptıysam üretemedim .nasıl tutturabilirim .köklenmiyor cevap için şimdiden teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Böyle begonvillere sahip olmak ne güzel olurdu.. Bundan çok daha güzellerini de gördüm ama bunu fotoğraflayabildim. Mucizevi..
Eklenti 44050 |
Sayın Mihriban,
Begonvillerle ben de çok sevdiğim için 15 yıldır zaman zaman uğraşıyorum. Zaman zaman diyorum çünkü 1-2 mt boyunda 6-7 adetini soğuklara kurban verdim. Üretimi: mayıs- haziran aylarında alınan 1 yıllık 15 cm lik sürgünler suda veya toprakta yaklaşık 1 ayda kökleniyor(başarı oranı yüzde seksen... tecrübelerimizle sabittir ) Çiçekli çelikler bile aynı şekilde köklenebiliyor . Bu ayda da deneyebilirsiniz. İnşallah başarırsınız. |
[QUOTE=maktas61;263471]Sayın Mihriban,
1 yıllık 15 cm lik sürgünler suda veya toprakta yaklaşık 1 ayda kökleniyor Benim merak ettigim suda siz hiç denedinizmi? agaçsı gövde biraz zor gibi Saygılar |
Sayın sinaninci1,
Zaten ben köklenmesi için suda bekletiyorum. Ağaçsı gövde zor fakat ağaçsı gövdeden çıkan 15 cm lik sürgünlerde kolay |
Bozulan beganvilim yapraklanmaya başladı inşallah çiçekte açar:p
|
1 Eklenti(ler)
Nasıl resim koyuyorsunuz isminizin altına banada açıklayabilirmisiniz? Altaki resmi üye adımın altına koymak istiyorum
|
Alıntı:
Datçadan muhtemelen aynı yerden aldık çiçeği çünkü pek çiçekçi göremedim. Öncelikle, çiçek için uygun yer daha az rüzgar alan taraf, arka balkon için rüzgarlı veya değil dememişsiniz, eğer daha az rüzgar alıyorsa arka balkon daha uygun olur ( Tüh konu komşu görüp iç geçiremeyecekler) Eğer Bursanın kışını az buçuk biliyorsam, bence çiçeğini 2 kat örterekte kurtaramassın, onun için içeri almak şart. Çok sularsan, çok çiçek tutmaz, sadece boya gider ki buda begonvilin asıl görüntüsü değildir. Toprağın işallah süzektir, benimki pek değildi. Yeni sürgünler vermeye başladıysa form tutmaya başlamış demektir. İleride saksısını değiştirirken dikkat etmen geren 1-2 detay var, zamanı gelince konuşuruz... Saygılrımla. |
1 Eklenti(ler)
|
Budama ne zaman yapılıyor belli bir zamanı varmı uzman 16 begonvilinizin rengi çok güzel nilay 2002 begonviller pazarlarda satılıyor fiyatlarıda çok uygun 1 metre begonvili 4 ytl aldım
|
Ben makası elime aldım mı gelin duvaklarını budamadan yerine kaldırmıyorum :)
Doğru bir zamanı var mı bilmiyorum ama ne zaman budarsam budayayım hemen yeni sürgünler verip büyümeye devam ediyor, öyle dayanıklı, dertsiz bir bitki ki... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025