![]() |
Gecen yaz adalar belediyesinin buyukadadaki fidanligindan( iskeleden yurume mesafesi, pazarin ust tarafinda) 10 fidan ada begonvili aldik. bu kisi istanbul'da saksida gecirdiler, hala yasiyorlar. bu yaz yeni citleri sarma gorevlerine baslayacaklar. saksisini 10 tl ye almistik. daha pek cok guzel cicek var fidanlikta. mor yasemin denen sarmasigi siddetle tavsiye ederim. Fidanligi yoneten bilgili, yardimsever, acik sozlu bir beyefendi! zaten fidanligin da ikinci yiliymis! gercek a da begonvili almak icin bizim de esnafa sora sora kesfettigimiz bu fidanligi ziyaret etmelisiniz!
|
3 Eklenti(ler)
Begonvil
|
Bitkimin çiçekleri dökülüyor. Anlayamadım neden oluyor? daha yeni çıkan çiçekler bile daha açmadan dökülüyor. yardım lütfen?
|
Çok güzeller .Yaprak dökme nedeni yerini sevmemesi veya sulama olabilir
|
1 Eklenti(ler)
Serada açan begonviller
|
Alıntı:
|
Belki evde değilde durdukları yerde mutlu değillerdir .Begonvil dışarı bitkisidir bol güneşi sever,, çiçekli iken çok sulamamak gerekir. Çiçekleri dökülsede sonradan yeniden yeşerirler .Bence cam önüne koyun mümkünse balkona falan ve sulamayıda toprağı kurudukça yapın.Umarım yeniden yeşerir rengi çok güzel .Bolçiçekli günler
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
İlk kez bu kış tüm yapraklarını döktü ama baharı yapraktan çok çiçek vererek karşıladı.
Eklenti 392779 Eklenti 392780 Eklenti 392781 |
Alıntı:
|
Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)
Sayın maki 01;
Benim de geçen kurban bayramında Çeşme'den seradan edindiğim bir adet begonvilim var. Kaç yaşında bilmiyorum ama 1-2 yıllık anca var. İstanbulda kapalı balkonumda tutuyorum. Aldığımdan beritoğrak ve saksı değişimi yapmadım. Toprağı deniz kumlu. İlk getirinceçiçeklerini ve tümyaprsklarını döktü. Şimdilerdeyapraklanmaya başladı sizinkinden çok yaprağı var ama çiçeklenme belirtisi yok. Sabahları güneş alıyor. Ama çok değil. Hiç gübre de vermedim. Sizin sırrınız ne? Adana'nın güneşi ve sıcağı dışında ;) Sent from my iPad using Tapatalk HD |
1 Eklenti(ler)
Begonviller
|
1 Eklenti(ler)
Kristal begonvil
|
Alıntı:
Uzun süredir begonvil yetiştiren Adana'lı arkadaşlarım da toprak kurudukca sulamamı önermişti. Sık sulama yaprağa çalışmasını sağlıyor sanki... Sulama dışında farklı olarak keçi gübresi vermiştim. |
1 Eklenti(ler)
Begonvil
|
bengonvilim tüm çiçeklerini döktü :( Ancak yapraklar hala yeşil. Umut var mı arkadaşlar :( ?
|
Alıntı:
Benim begonviller kışı İstanbulda açık terasta geçirdiler, üstlerine kar da yağdı.Şimdi yavaş yavaş yapraklanıyorlar, hatta bir tanesi ilk çiçeğini bugün verdi. Sizde açık balkon varsa dışarı alın, bol güneş alan bir köşeye koyun, çiçekcoşturanın menekşe için olan sıvı besininden verin.Bol bol çiçeklenir. |
Böyle güzel renkler yan yana ne kadar da güzeller .Begonvil gerçekten güzel bir çiçek
|
Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)
Sayın kartal124;
Balkonum var ama çok fazla güneş almıyor. Sabahları doğarken biraz alıyor. Onun dışında sürekli aydınlık. Güneş almadığı için çiçeklenmeyecek mi? 1 haftadır sulamıyorum çiçeklensin diye, yapraklarında bir değişiklik, bozulmayok. Hangi aralıkla sulamalıyım çiçeklensin derken öldürmeyeyim ;) Sent from my iPad using Tapatalk HD |
elinizde hangi reklerden mevcut arkadaslar cok fazla rengi var begonvilin
|
1 Eklenti(ler)
Işık ayarlamasıyla güzel renkler elde etmek mümkün
|
Alıntı:
Ben çiçekcoşturanın afrika menekşeleri için ürettiği sıvı besini kullanıyorum begonvillerde.Geçen yıl aralık ayına kadar çiçekli kaldılar.Kışın da içeri almayıp terasta bıraktım.Üzerlerine kar da yağdı.Ama bol güneş alan ve güneye bakan bir köşeye almıştım begonvilleri.Sorun olmadı.Mayıs başında bir tanesi yavaş yavaş çiçek yapmaya başladı.Diğerleri henüz yapraklanma aşamasındalar.Şimdilik haftada 2 kere suluyorum. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Merhabalar Sn. Ahmeter hocam, begonvilim güzelce yapraklandı ama henüz başka gelişme yok. Birşeyleri eksik mi yapıyorum acaba. Önerileriniz ne olabilir? Saksısını değiştirmedim. Değiştirmem gerekiyor mu? Gübre takviyesi yapmam gerekiyor mu? Bahçede rüzgar alıyor diye balkona aldım. Balkon öğle saatlerinden akşam 6 ya kadar güneşli, aşırı güneşin bir zararı olabilir mi? ( Balkona dün aldım). Cevap için şimdiden teşekkürler. Eklenti 401423 |
Sayın Sevgi
Uzun zamandır buraya uğramıyordum Geç oldu kusura bakma
Muhakkak çiçeklenecek bol güneşin faydası var toprağının kurumasını bekleyin sonra su verin Selamlar |
Su şişesine
2 Eklenti(ler)
Bir sene sonra çiçek açtı
|
Çok teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ilk resimdeki benim güzel begonvilim. Ancak bütün çiçeklerini döktü şuan yapraklı bana hala umut var gibi görünüyor acaba siz ne dersiniz?
|
bulunduğunuz iklim itibariyle çiçek yaprak dökmesi normaldir. aşırı sulama çiçek dökme nedenidir. bazı dallarını budayabilirsiz. dallarda kuruma yok ise endişelenmenize gerek yok zamanı gelince çiçeklenecektir.
|
Bir çoğunu nadir bulunan türlerden ürettiğimiz begonvilleri siz ağaçlar.net üyelerinin beğenisine sunuyoruz.
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/31658.htm |
1 Eklenti(ler)
Bu begonvilimin de yaprak sorunu var, neredeyse hiç yaprak yok. Galiba bir derdi var:D
|
1 Eklenti(ler)
19 Mayıs ta Bodrum da :)
|
1 Eklenti(ler)
Saf beyaz ve pembenin tek yapraktaki birlikteliği beni büyülüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yerli begonvilim. Çok dirençli. Yağmura ,rüzgara vb her koşula dayanıklı.
|
yaaaa çok güzeller bunlar yaaaa
bende begonvil istiyorummm |
1 Eklenti(ler)
begonvil
|
1 Eklenti(ler)
Bonsai olsun diye emek verdiğim begonvilime çiçek açma şansı tanıdım.
Çalı begonvilin de güzelliği ayrı:) Eklenti 418013 . |
1 Eklenti(ler)
Bu yaz beyazlar ağır basacak gibi:D
|
1 Eklenti(ler)
Ada begonvili
|
1 Eklenti(ler)
begonvil
Bu güzelle bir tanışın vurulabilirsiniz |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025