![]() |
Alıntı:
|
Bence olur sevgili köknar, balkonlardan sarkıtıyorlar. Bir kaç yerde görmüştüm.
Alıntı:
|
Bence de olur ama saksının derinliği fazla olursa o kadar güzel ve hızlı gelişir. Sağlam monte etmek gerekecek ozaman:)
|
:D Eh bana Erdek yolları göründü bu akşam o halde. Teşekkür ederim sevgili Dudi ve Yılmaz Yalçın.
|
Alıntı:
|
Sevgili Çiçeksever,
Sizin balkona pervane çiçekli yasemin çok yakışır:)Bence 2 kök edinin:) |
Alıntı:
Ben hem hayatta hemde bitki bakımında genç biri olarak yaseminin pervane çiçeklisini hiç duymamıştım :( Foruma daha fazla vakit ayırmam gerekiyor sanırım, önerinizi değerlendiricem Sayın Yılmaz Yalçın :) |
Ben de geçen günler bir bgonvil aldım sarılıcı ve pembe 160 cm filan boyu var sadece ucunda top halinde çiçek vardı onun da yarısı döküldü artık budayıp budayıp ev için alırım kışın...
|
Sayın Köknar, bu keşfettiğiniz sera Balıkesir'in hangi ilçesinde acaba, bir ara bende uğramak isterim ..:))) Balkonda bir begonvillik yer açabilirim. Bu arada siz Balıkesir'de nerdesiniz? Merkez de mi?
|
Erdekte bu sera.
|
1 Eklenti(ler)
24 Nisan 2010 Bodrum : Üç renk bir arada...
|
1 Eklenti(ler)
24 Nisan 2010 Bodrum : Sarı
|
1 Eklenti(ler)
24 Nisan 2010 Bodrum : Pembe ve turuncu
|
1 Eklenti(ler)
Çok güzel açmış ellerinize sağlık.
Bu garibim balkon köşesine sıkışmış benim begonvilim 12 sene önce Marmaris'ten almıştım. Gövdesi çok kalınlaştı. Hala hersene çok güzel açıyor. |
Arkadaşlar 2 sene önce İstanbul Büyük Ada'ya gittiğimde neredeyse her bahçede begonvil vardı. Bu sene Heybeli'ye gittim. Bir tane bile görmedim. Acaba çiçek zamanı mı gelmedi yoksa kışın yandılar mı?. Biliyorsunuz bu sene oldukça soğuk bir kış geçirdik. Mesela fırça çalısı vardı bahçemde gayet sağlıklı atlatıyordu kışları bu kış dayanamadı. öldü. Bİr fikri olan var mı?
|
Bostancı'da birçok bahçede mor begonviller vardı. Binaları sarmıştı. Ancak kışı atlatamadılar. Şimdi yerlerinde kuru gövdeler var. Sert budamışlar. Ama yeşerenini göremedim.
|
1 Eklenti(ler)
Haklısınız, kış bu sene çok sert geçti. Moda da bildiğim begonvil ( ki 10 yaşında idi) maalesef kökten çok az yeşillendi fakat sonra soldu. Adadakiler ise yeni yeni kendilerine geliyor. Ben Büyükada daki begonvillerimi kısın eve almıştım. Bu hafta sonu ilk çiçeğini gösterdi.
|
geçen yaz begonvil aldım pembe renkli. ordudayım bu çiçeği görmek zor ve kışın dışarıda ölüyor. ben balkona çıkardım ama hala çiçeklenmedi ve tomurcuk yok. mevsimsel etki var mı acaba?
|
begonvilde hastalık olma riski varmıdır? begonvilimin yapraklarında siyah siyah sanki petrol dökülms gibi durum var üzerinde böcekte göremedim ama sanırım bişey emerek yapraklar uclarını karartıyor ve yapraklarda siyahlık meydana geliyor bu zararlımıdır?
|
Benim bodur...
1 Eklenti(ler)
|
Tablo gibi olmuş canım, çok güzel:) Benimki çok nazlı, hep geç çiçekleniyor.
|
640 numarali mesajimda belirttigim begonvilin (moda da olupta kisi hasarli atlatan) sahibi ile beraber calismamiz sonucunda, dipten yeni surgun cikarmayi basardik.Kuruyan dallari sert bir budama ile aldik.Bu sene veya seneye bizlere ciceklerini gosterir.(Enzim, bir kez daha sihirini gosterdi)
|
Alıntı:
Gözünüz aydın..Benim begonvil kuru dal halinde hala kesin kurudu..Enzim derken biraz daha açar mısınız ne emzimi?Nasıl uyguladınız nerden aldınız? |
Sevgili Yalcin, Enzimi kendimiz urettik.Sevgili Sarican onderliginde (forumda sayfalari var) kisin guzel bir calisma yapilmisti. 1/100 - 1/500 oranlarinda su ile karistirdigimizda bitkilerimizde iyi sonuclar aliyoruz. Hatta, sebze Bahce hazirlamadaki, adaciklarimin gelisimi de onlara bagli olabilir. Fakat, net bir sonuca varmak icin daha erken..Calismalar devam ediyor.
|
Yaz başında aldığım bodur begonvilim geldiğinden itibaren çok güzel gelişmişti, son aylarında ise çiçekten yaprakları bile görünmüyordu. Sonra beyaz bit dadandi çiçeğime, ilk önce arap sabunlu-zaytinyağlı karışım yaptım, fayda etmedi. Ben de rahatsızdım, ilgilenemedim çok fazla, sıklıkla tekrar edemedim uygulamayı. Bitler küpe çiçeğime de sıçradı. Daha sonra neemazal uyguladım . Önce tüm yapraklarını yanmış gibi döktü, çiçeğim gidiyor dedim fakat üstündeki tam geçmemiş olan bitleri canlılık belirtisi olarak görüp tekrar ilaçlama yaptım, birkaç gün sonra da budadım. Şimdi yeniden yeşeriyor, kuru dalları yapraklarla doldu tekrar :)
|
kristal begonvil
1 Eklenti(ler)
Kristal begonvil
|
Bizimkiler, hala yapraktalar.Herhalde gec acacaklar:
|
Begonvilin güzelliği
3 Eklenti(ler)
Begonvilin evlere kattığı güzellik
|
Kristan begonvilimi kış gelince budamak istiyorum, nasıl budamam gerekiyor? Sayın TUTA ve Mutlu bey yardımcı olur musunuz?:)
|
resimlerdeki kırmızı renkli begonviller gerçekten çok hoş :)
bahçemde olmasını istiyeceğim bir tür... |
2 Eklenti(ler)
Büyükada daki Begonvillerim, daha yeni yeni çiçek açıyor;
|
Begonvil
İSTANBULDA
İklim değişikliği begonvillere gayet iyi geldi |
Begonvilin güzelliği
1 Eklenti(ler)
Begonvilin güzelliği
|
Maşallah çok güzel çiçeklenmiş bir türlü almaya cesaret edemiyorum.Yetiştiremezsem diye.
|
Fatih bey ;
Denizli de begonvil niye yetişmesin ...sıcağı sıcak güneşi gün boyu ..daha ne istesin :) |
BEGONVİL bahçelerin güzeli
2 Eklenti(ler)
Begonvil
|
BEGONVİL bahçelerin güzeli
Alıntı:
|
Yarın ikl işim bir begonvil edinmek ancak burda bulmak biraz zor olacak.Umarım bulurum.;)
Çiçekçi teyzemin kapısını çalmak için en güzel sebep:D |
Begonvil
3 Eklenti(ler)
Begonvilleri seviyorum
|
2 Eklenti(ler)
Tatilde gördüğüm begonvillere bayıldım. Kristal begonviller harika büyümüşlerdi, sizinle paylaşmak istedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025