![]() |
Alıntı:
Geçen yaz benim patatesler de pek gelişememişti, nedeni sanırım bitkinin saksıda olması. Çiçek açtıramamızın sebebi de saksıda olmaları olabilir. Aslında bahçeleri olan arkadaşlar yumruyu direk bahçeye dikseler, bence farklı gelişmeler yaşayabilirler. Yumruların söküm zamanı gelince, topraktan alıp, saklanabilir. |
Alıntı:
0 yüzden dışarıya bahçeye ekmeye karar verdim. Kışı dışarda geçirdi. 1-1.5 aydır uyandı. Ve kocaman oldu. Söylemek istediğim dona dayanıklı:p Sevgiler... |
Sevgili lir, haklısın, don olmayan bölgelerde adı istilacıya çıkmış bir bitki.
Ben de balkon saksısına ekmiştim, saksı altlığını çıarmak istedim, solucan benzeri bir sürü yumru vardı. Patates misali yeniyor galiba bu da, riske girmek istemedim. Şimdi çok bol yumrum var, bir kısmını bahçenin dışındaki boş alana ekeceğim. Gelişmeleri paylaşırım. |
Ben Ankarada bahçede bıraktım. Kışın donmadı. Baharda tekrar çıktı.
Korkmayın.Epey dayanıklı. |
Alıntı:
|
Saksıda baktıklarımı toprağa işyerinde şaşırayım diyorum.
Günlük izleme şansım olur, saksıda oldukları için çiçek açmıyorlar bence. Bahçeye ekemem, başka bir istilacıdan zor kurtuldum-Passiflora cerulae. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
500 gr. patates işyerimdeki bahçeye örgü tellerini istila etsin diye ekildi.
Resimlerdeki Lindanın ve patatesin görüntüsü bu bitkiyi edinmem için ilham olmuştu. Eklenti 275953 Eklenti 275954 Ayrıca tarçın kokulu salkım çiçekleri de umarım görürüz:p Eklenti 275955 Ben kokusunu merak ediyorum:rolleyes: |
Bu sene 3. senesi hiç çiçek açmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl işyerinin çorak bahçesine dikilen Tarçın sarmaşığı.
Eklenti 426556 Kışın patates toprakta kaldı. |
1 Eklenti(ler)
Tarçın kokmayan Tarçın sarmaşık :mad:
Eklenti 432025 Yıllar sonra açtı. Anlaşılan o ki aç susuz bırakınca açarmış. Türkiyede çiçeklenme dönemi Ağustos ayı. |
Alıntı:
|
05384264738
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025