agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Tarçın sarmaşığı (Dioscorea bulbifera) Air potato vine (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/16845.htm)

acemifüsun 25-06-2011 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 827568)
Benim tarçın leblebi büyüklüğünde patatesler yaptı ama nedense pek büyümüyorlar.

Senin tarçın patatesleri erken oluşturmuş Orkuncuğum, belki yaz boyu iyice gelişir, büyürler:)
Geçen yaz benim patatesler de pek gelişememişti, nedeni sanırım bitkinin saksıda olması. Çiçek açtıramamızın sebebi de saksıda olmaları olabilir. Aslında bahçeleri olan arkadaşlar yumruyu direk bahçeye dikseler, bence farklı gelişmeler yaşayabilirler. Yumruların söküm zamanı gelince, topraktan alıp, saklanabilir.

jineop 19-07-2011 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 827589)
Senin tarçın patatesleri erken oluşturmuş Orkuncuğum, belki yaz boyu iyice gelişir, büyürler:)
Geçen yaz benim patatesler de pek gelişememişti, nedeni sanırım bitkinin saksıda olması. Çiçek açtıramamızın sebebi de saksıda olmaları olabilir. Aslında bahçeleri olan arkadaşlar yumruyu direk bahçeye dikseler, bence farklı gelişmeler yaşayabilirler. Yumruların söküm zamanı gelince, topraktan alıp, saklanabilir.

Jezebeli yolladığı, minicik 2 yumru bir sürü patates vermişti. Ana yumrulara dokunmamıştım. Küçük patatesleri dağıtmıştım. Az miktarda artan patatesleri kaybettim. Meğer bahçede beyaz taşların arasına düşmüş. Bu sene her yerden minik yapraklarını çıkarıyorlar. Ana geçen sene plastik saksıda baston gülün dibindeydi. Kışa girmeden saksıyı içeriye geçireyim dedim. Saksıyı almak için eğildim, tuttum, çekiyorum gelmiyor. İnanamadım. Çok kuvvetle asılınca bir de ne göreyim. Saksıyı dibten patlatmış, nerdeyse saksı kadar saksının altında yumru olmuş. Çok şaşırtıcı bir görüntü vardı. O şokla saksıyı 4-5 gün dışarda unuttum. . TUBİVES te kayıtlı Turkiye florasında da var..
0 yüzden dışarıya bahçeye ekmeye karar verdim.
Kışı dışarda geçirdi. 1-1.5 aydır uyandı. Ve kocaman oldu. Söylemek istediğim dona dayanıklı:p
Sevgiler...

Jezebel 20-07-2011 06:10

Sevgili lir, haklısın, don olmayan bölgelerde adı istilacıya çıkmış bir bitki.
Ben de balkon saksısına ekmiştim, saksı altlığını çıarmak istedim, solucan benzeri bir sürü yumru vardı. Patates misali yeniyor galiba bu da, riske girmek istemedim.
Şimdi çok bol yumrum var, bir kısmını bahçenin dışındaki boş alana ekeceğim.
Gelişmeleri paylaşırım.

agozce 20-07-2011 09:43

Ben Ankarada bahçede bıraktım. Kışın donmadı. Baharda tekrar çıktı.

Korkmayın.Epey dayanıklı.

jineop 20-07-2011 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 838745)
Ben Ankarada bahçede bıraktım. Kışın donmadı. Baharda tekrar çıktı.

Korkmayın.Epey dayanıklı.

Saksıyı bile patlatıp toprağa kavuştuğuna göre:p

Jezebel 20-07-2011 10:44

Saksıda baktıklarımı toprağa işyerinde şaşırayım diyorum.
Günlük izleme şansım olur, saksıda oldukları için çiçek açmıyorlar bence.
Bahçeye ekemem, başka bir istilacıdan zor kurtuldum-Passiflora cerulae.

acemifüsun 20-07-2011 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 838556)
Jezebeli yolladığı, minicik 2 yumru bir sürü patates vermişti. Ana yumrulara dokunmamıştım. Küçük patatesleri dağıtmıştım. Az miktarda artan patatesleri kaybettim. Meğer bahçede beyaz taşların arasına düşmüş. Bu sene her yerden minik yapraklarını çıkarıyorlar. Ana geçen sene plastik saksıda baston gülün dibindeydi. Kışa girmeden saksıyı içeriye geçireyim dedim. Saksıyı almak için eğildim, tuttum, çekiyorum gelmiyor. İnanamadım. Çok kuvvetle asılınca bir de ne göreyim. Saksıyı dibten patlatmış, nerdeyse saksı kadar saksının altında yumru olmuş. Çok şaşırtıcı bir görüntü vardı. O şokla saksıyı 4-5 gün dışarda unuttum. . TUBİVES te kayıtlı Turkiye florasında da var..
0 yüzden dışarıya bahçeye ekmeye karar verdim.
Kışı dışarda geçirdi. 1-1.5 aydır uyandı. Ve kocaman oldu. Söylemek istediğim dona dayanıklı:p
Sevgiler...

Sevgili lir dona dayanıklı olduğu da Sevgili agzoce'nin deneyimine dayanarak kesinleştiğine göre, bahçesi olan arkadaşlar kontrollu olarak bahçeye dikebilir ve orada çiçek açacığına inanıyorum:) Sevgiler.

Jezebel 24-03-2012 06:14

3 Eklenti(ler)
500 gr. patates işyerimdeki bahçeye örgü tellerini istila etsin diye ekildi.
Resimlerdeki Lindanın ve patatesin görüntüsü bu bitkiyi edinmem için ilham olmuştu.

Eklenti 275953

Eklenti 275954

Ayrıca tarçın kokulu salkım çiçekleri de umarım görürüz:p

Eklenti 275955

Ben kokusunu merak ediyorum:rolleyes:

jineop 24-03-2012 06:37

Bu sene 3. senesi hiç çiçek açmadı.

Jezebel 15-07-2013 13:02

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl işyerinin çorak bahçesine dikilen Tarçın sarmaşığı.

Eklenti 426556

Kışın patates toprakta kaldı.

Jezebel 05-08-2013 16:23

1 Eklenti(ler)
Tarçın kokmayan Tarçın sarmaşık :mad:

Eklenti 432025

Yıllar sonra açtı. Anlaşılan o ki aç susuz bırakınca açarmış.
Türkiyede çiçeklenme dönemi Ağustos ayı.

Osman_bektaş 22-02-2018 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volare (Mesaj 477450)
Bu da benden.

Merhaba bu bitkinin patateslerine ihtıyacım var yardımcı olurmusunız

Osman_bektaş 22-02-2018 20:26

05384264738

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025