![]() |
2 Eklenti(ler)
P.mollissima
Eklenti 593802 Bu da -4 C dayanan minik. Eklenti 593803 Evde ve bahçede yetişenler arasındaki fark.. Şu an büyümesini takip ettiğim tam 10 Passiflora var, 7 iç ortam, 3 dış ortam. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sayın jezebel, size kimleri göstereceğim bakın :D;) çimlendik bileee... Hepsi kayıpsız çimlendi toprağa aldım. Tekrar çok teşekkür ediyorum.
|
Sevgili esmaesma,
Torun görmüş babaanne misali sevindim. Güle güle büyüsünler :) Ara ara görücüye çıkarın, özleriz biz;) |
Alıntı:
Başarınızın sırrını anlatır mısınız :) |
Sayın jezebel hiç özletir miyim ;) Hele büyüsünler de görmemişin molissiması olmuş misali hergün görücüye çıkarırım :D Sayın duy-gu ben küçük bir klipsli poşette kalorifer peteğinin üzerinde çimlendirdim. Kalorifer peteğinin üzerinde beş cm kadar kalınlığı olan bir mermer var. Üzerinde çimlendirmek kolay oluyor. Ne çok sıcaktan yanıyorlar ne de düşük ısı nedeniyle çimlenmeleri gecikiyor. Çünkü direkt toprakta çimlendirirsem sürekli meraktan kurcalıyorum ve bazen zarar verebiliyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Molissima :D tam gaz büyüyoruz.
|
Ben de bu güzellerden ikisini dev saksıya aldım.
Artık özgürce bahçede yol alsınlar.:) |
Çok hızlı büyüyorlar sanki diğer passifloralara göre hemen yapraklarını çıkardılar ;) Vaktim olunca fotoğraflarını yükleyeceğim foruma.
|
Bu tür Passiflora aynı Caerulea kadar veya daha da vahşi çıkması mümkün mü?
Saksıya dikmem ondan. Caerulea çok vahşi çıktı, kökünü zor kazıdım. |
4 Eklenti(ler)
Sayın jezebel vahşi mi bilmiyorum zaten yabancı kaynakları okuyamıyorum yabancı dilim olmadığı için. Yerli kaynaklarda da malesef pek bilgi bulamadım ben. Sanırım pek yetiştiren yok. Ama çok hızlı büyüdükleri kesin :D
|
Maşallah ne güzel büyüyorlar darısı bizlerin başına.
|
Bu soğuktan çok etkilenmezmiş.
-9 C dayanırmış. Bu linkten bakarsanız çok basit bir ingilizce yeterli. Banana Passion Flower, Banana Poke Passiflora tripartita var. mollissima Anlaşılan baya istilacı bir türmüş. Havai adalarında binlerce hektar ormanlık araziyi istila etmiş. Tropik iklimde kontrol edilmesi zormuş. Bizim ülkemizde don var, sanmam o kadar yayılacağını ama kim bilebilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_tarminiana |
Sayın sumeyra47 teşekkür ederim. Sayın jezebel verdiğiniz linki inceleyeceğim. İstilacı bir türse belki saksıda yetiştirmek daha mantıklı olabilir. Tüm bahçeyi ele geçirmesini istemem :p Diğer passifloralara da yer kalsın değil mi ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Paylaşım yapıp 20 den fazla kişiye ulaştılar. Başlığı takip etmeyip kaçırdınız sanırım. |
İnternet ile ilgili sıkıntım vardı.
Neyse başka zamana diyelim. Yinede teşekkür ederim.
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Benim kızların dünkü hali :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Ne yazık ki bu Passiflora İzmire dayanamadı.
Elimdeki tüm bitkiler temmuzda öldü. Şu an dağıttığıma seviniyorum, belki bir yerde canlı Passiflora mollisima vardır. Arkadaşlardan ses çıkmıyor ama, umudum var. |
Merhaba,
Passiflora mollissimaları büyüyen varmı acaba? resim paylaşabilimisiniz lütfen, Teşekkür ederim |
Lütfen biri "yaşıyor" desin :(
|
Daha önce internetten Passiflora tohumu almış arkadaşlar; hangi site güvenilir ve Bursa bölgesi için bahçede büyüteceğim hangi türü önerirsiniz.
|
Malesef sevgili jezebel sizden aldıklarım öldü. Kendi çimlendirdiğim alataların da bir kısmı öldü. Ama kalanlar iyi gibi.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025