![]() |
4 Eklenti(ler)
Sayın jezebel vahşi mi bilmiyorum zaten yabancı kaynakları okuyamıyorum yabancı dilim olmadığı için. Yerli kaynaklarda da malesef pek bilgi bulamadım ben. Sanırım pek yetiştiren yok. Ama çok hızlı büyüdükleri kesin :D
|
Maşallah ne güzel büyüyorlar darısı bizlerin başına.
|
Bu soğuktan çok etkilenmezmiş.
-9 C dayanırmış. Bu linkten bakarsanız çok basit bir ingilizce yeterli. Banana Passion Flower, Banana Poke Passiflora tripartita var. mollissima Anlaşılan baya istilacı bir türmüş. Havai adalarında binlerce hektar ormanlık araziyi istila etmiş. Tropik iklimde kontrol edilmesi zormuş. Bizim ülkemizde don var, sanmam o kadar yayılacağını ama kim bilebilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_tarminiana |
Sayın sumeyra47 teşekkür ederim. Sayın jezebel verdiğiniz linki inceleyeceğim. İstilacı bir türse belki saksıda yetiştirmek daha mantıklı olabilir. Tüm bahçeyi ele geçirmesini istemem :p Diğer passifloralara da yer kalsın değil mi ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Paylaşım yapıp 20 den fazla kişiye ulaştılar. Başlığı takip etmeyip kaçırdınız sanırım. |
İnternet ile ilgili sıkıntım vardı.
Neyse başka zamana diyelim. Yinede teşekkür ederim.
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Benim kızların dünkü hali :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Ne yazık ki bu Passiflora İzmire dayanamadı.
Elimdeki tüm bitkiler temmuzda öldü. Şu an dağıttığıma seviniyorum, belki bir yerde canlı Passiflora mollisima vardır. Arkadaşlardan ses çıkmıyor ama, umudum var. |
Merhaba,
Passiflora mollissimaları büyüyen varmı acaba? resim paylaşabilimisiniz lütfen, Teşekkür ederim |
Lütfen biri "yaşıyor" desin :(
|
Daha önce internetten Passiflora tohumu almış arkadaşlar; hangi site güvenilir ve Bursa bölgesi için bahçede büyüteceğim hangi türü önerirsiniz.
|
Malesef sevgili jezebel sizden aldıklarım öldü. Kendi çimlendirdiğim alataların da bir kısmı öldü. Ama kalanlar iyi gibi.
|
Alıntı:
|
Sayın hodrimeydan89 cevabınız için teşekkürler.şimdi sıra 5 loplu passiflora caerulea çeliği arayışına girmek..hoşçakalın
|
Şu an anladığım Passiflora Mollissima yetiştiren yok o zaman? Bu türü kaybetmiş durumdamıyız?
|
Alıntı:
Yaramızı deşip durmayın ama, lütfen.:) |
Sayın jezebel bende iki adet molissima var şu an gayet iyi gidiyoruz bakalım.
|
2 Eklenti(ler)
Işte bu iki arkadaş inşallah sonları diğerleri gibi olmaz. Şimdilik kaybetmedik gibi bu türü ☺
|
Molisima tohumu olan varmı arkadaşlar varsa rica ediyorum
|
Passiflora Mollissima
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz tohumdan diktiğim Mollissima'lardan bir kaç tanesi hayatta kalmayı başardı :) Neredeyse 1 metreye ulaştı.
İnşallah çiçek ve meyvelerini de görürüz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025