![]() |
Tadı hurma gibi, dış kabuk yumuşamaya başlamış. Onunda tadına baktım, o olmamış hurmaya benziyor, yani buruk;)
Her meyvede sanırım 30-40 tohum var. Tohumlar sabah sefası tohumlarına benziyor. |
Orada 3 meyve var.. Ortalama 100 tohum eder..
Sonra ? ;) |
evet yetiştirip satan varsa elinde alabilirim.
|
Alıntı:
Sevgili jineop başarırsa bir ilk olacak. Bu görüntüyü bizimle paylaştığı için teşekkür ederim. |
Ah ah ellerine sağlık arkadaşım olmayınca böyle ah çekiyorum.
|
Bir meyvede yaklaşık 90 tane çekirdek ve 1 çay kaşığı aşırı tatlı hurma tadında öz var. Gerçekten lezettli. Çekirdeklere zarar vermemek için rahat yiyemedim:)
Tohumların görüntüleri çok kolay çimlenirim diyor. Tohum takas etkinliği ve etkinliğe katılmayan meraklılılarını inşallah göndereceğim. |
Tohumlar çok çabuk çürüme eğilimli.. Farklı kaynaklardan defalarca denedim, çimlenmedi.. Belki çok tazeyken çimleniyordur, bir deneme yapın isterseniz..
|
Alıntı:
|
Sn. Jineop tohumlarınız çimlenmiştir.. 1 aydan fazla olmuş.. ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sn. Jineop bebekleriniz sağlıkla büyüsün.. Fotoğraflarını merak ediyorum :)
Etkinlikte paylaştığınız tohumlardan bana da düştü.. Çimlendirmek için baharı bekleyelim mi? Tavsiyeniz nedir? |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar gozuktu. Kokusu nasil acaba?
|
4 Eklenti(ler)
Akebia pentaphylla yaprak açıyor. Holboellia dişi ve erkek çiçekler. Tam açılmadı ama kokusu güzel olacak gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Erkek çiçekler daha ufakmış, daha sonradan açtılar. Elle tozladım ama inşallah meyve tutar.
|
Benim Akebia trifoliata var. longiracemosa 3 cü yaşında.
Boy maşallah 2 metreyi çoktan geçti, ancak hiç çiçek yok. Sebebini çözmüş değilim. En güzel tarafı hiç yaprak dökmüyor olması, onlarca kol atmış durumda. Bahçede bulunması onu yangından kurtardı sadece 3-5 dal ucu kavrulmuştu. Sevgili Jineoptan gelen A.quinata da 70-80 cm boylandı. Daha önce 3 bitkiyı sıcağa kurban verdiğim için şimdi temkinli davranıyorum, iddalı değilim:( |
1 Eklenti(ler)
|
Bu aileden bir bitkim daha oldu. Zabala fruit, çimlenmesi çok zor bir bitkiymiş, şimdilik 3-5 fide oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Zabalanın çimlenme fotosu ve holbellianın mevyeleri.
|
1 Eklenti(ler)
Bir resimde ben ekleyeyim.
Lardizabala biternata (Chilean Zabala Fruit) |
2 Eklenti(ler)
|
sayın jezebel,tomurcuklarını gördük.inşalah çiçeklerinide görürüz. bu güzel çiçeği koklayamasak da bizlerden çikolata tadında güzel yorumlarınızı esirgemessiniz. sevgiler.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu bahar ya da yaz ben de bu gùzel sarmasiktan yetistirmeye calisacagim.
Tohum haricinde nasil ùretilir bir bilgim yok, basligi detayli okuyamadim henùz. Suda kolay kokleniyorsa oncelikle onu deneyecegim. Fotograflari 05-05-2013 tarihinde buradaki bir parkta cekmistim. |
Alıntı:
(sürgünnün büyüklüğü çok önemli değil 20,25cm olsa yeter)ben pek çok çiçeği bu şekilde kolayca üretebiliyorum. saçak sayesinde zamanında çok önemi olmuyor. |
Bu sarmasıkla burada tanıştım takip ediyorum elimde olmadan sanırım isminden dolayı..çikolata sarmaşığı evet evet kesinlikle ismi etkiliyor beni..
Gerçekten de cikolata gibiymis rengi ;) |
Ben de takip ediyorum. Varlığını bugün öğrendim ve hemen zengardendan tohum siparişi verdim. Tohumların taze olacağını umarım, yani en azından geçen yıldan. Her şeye rağmen denemek istiyorum. Olur ya da olmaz.
|
Alıntı:
|
Günaydın
Bu sarmaşık budanıyormu nasıl ve zaman budama yapılıyor lütfen yardım Teşekkürler |
Alıntı:
Saksıda bakacaksanız bilemem de, bahçedeyse bırakın özgürce gelişsin. |
Çok teşekkür ederim sağolun.
Bahçede duvar dibinde dikili |
|
1 Eklenti(ler)
Çikolata sarmaşığım tomurcuklandı.
Yapraklarını soluk görünce biraz gübre verdim. Bu sene artık organik vereyim diyorum. Eklenti 543011 Saksı Değişimi de çiçeklenme bitince yapılacak😊 |
Tebrik ederim çok güzel görünüyor.Tohum ya da çelik paylaşmak isterseniz bir deneme de ben yapmak isterim
|
1 Eklenti(ler)
Akebia quinata
|
Güzel boylanmış Güngör hanım.
Yeni mi aldınız, yoksa Ayselin bir hediyesi mi? |
Çikolata sarmaşığınız kaç yaşında?Ben tohumdan çıkartamadım.Çiçeğiniz çok sağlıklı gözüküyor mahşallah..
|
1 Eklenti(ler)
Evi sardı ama ikinci tür çiçek açmadığı için henüz meyve yok.
|
Sn.bari sevgili Aysel vefatından 1 yıl önce meyve almıştı.
Bu sayfalarda veya kendi sayfasında meyveyi paylaşmıştı. İkinci türü yoktu. Sanırım tozlaşma konusundaki rivayet bir efsane. http://www.agaclar.net/forum/1024973-post194.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025