![]() |
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar, fotograflarini ekledigim bu Passiflora'nin turunu ogrenmek istiyorum, yardimci olursaniz sevinirim.
|
Tohumcu Nılgun;1201023]Arkadaslar, fotograflarini ekledigim bu Passiflora'nin turunu ogrenmek istiyorum, yardimci olursaniz sevinirim
Passifloranız sanırım caurella(mavi çarkıfelek) meyveleri olgunlaştıkça sarıdan turuncu rengine dönüyor. |
Alıntı:
Tahminde bulundugunuz "caurella" nin yazilisi boyle mi: Caerulea? |
Sn Tohumcu Nılgun evet,ben yazılışını yanlış yazmışım,caerulea olması gerekiyordu.
|
1 Eklenti(ler)
benim 10 yıldan sonra birden meyve vermeye karar veren pasifloranın afedersiniz osuruk böceği (napiim adı buymuş) denen arkadaşların partilediği tek meyvesini kopardım ve içini açtım. sırf tohum. yaklaşık 30-40 tane.
Eklenti 445392 benimkinin cinsi de sn tohumcu nilgün'ünkinin cinsinden sanırım. ben terasta olduğum için bu kadar tohumu ne yapacağım niye çıkardım bilmiyorum sağa sola atarım artık. şimdi resimden kabaca saydım da en az 50 tohum vardır herhalde.. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
O kadara passiflora türünden bir tek subpeltata meyve tuttu.. :(
|
Elinde tohum olupta gönderebilecek olan varmı acaba?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Passiflora alata çiçeği gayet güzel kokulu,bakalım seneye meyve verecekmi?
|
1 Eklenti(ler)
Passiflora panama gold edülis,henüz bir yaşına gelmedi yaprakları gayet geniş,gelişmesi çok hızlı tohumunu nisanda çimlendirmiştim.
|
Üç loplu yapraklar edülis,tek düz yaprak gözüken alatanın yaprağı.
|
ben de zengardendan çok sayıda farklı türlerde tohum aldım. torf içinde plastik bir kaba yerleştirdim. hafif suladım. soğuktan etkilenmesinler sera etkisi yapsın diye sonra bu kapları plastik bir torbaya geçirdim. ağızlarını kapadım. yaklaşık 1 aydır çimlenirler mi diye bakiyorum. toprak devamlı nemli kalıyor. haftada bir açıp havalandırmaya çalışıyorum. geçen hafta daha sık güneş alsınlar diye yerlerini değiştirdim. ancak henüz hiç bir hareket yok. umudum gittikçe tükenmeye başladı. bu konuda fikri olan varmı?
|
Ben de eskiden iki üç defa tohumdan yetiştirme denemesi yapmıştım. Ancak aldığım tohumlardan ancak iki üç tanesi çimlendi. İlk seneyi içeride geçirdiler. Henüz küçüklerdi. Kardeşime verdim. Çok güzel gelişti. Ancak kışın soğuklarına 4. katta olunca dayanamadılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Bende 4 Kasım 2013'de çektiğim Passiflora Alata fotoğraflarnı sizlerle paylaşıyorum. Çok güzel bir kokusu var henüz meyvesini göremedik. Bu sene meyvesini görmeyi umuyoruz. Bal gibi tatlı ve portakalımsı bir meyvesi olduğu söyleniyor. Dışarı diktiğimiz Passiflora Alata aldı başını gitti şuan üzerinde 4 5 tomurcuk var. Aralık ayında hafif don vurmasına rağmen yaprakları yemyeşil kaldı ve beni gerçekten çok şaşırttı. Yeni passiflora türlerini araştırmaya başladım :) |
Yaprakları, demirim eksik diyor. :D
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fotograflariniz harika, elinize saglik. Buradaki bir markette birkac gùn sonra Carkifelek tùrlerinden 2 tùre ait fideler gelecek. Tùrlerden biri mavi beyaz yaprakli olanlardan, biri de Sizin Alata tùrùne benziyor. Marketin brosùrùnde tùr isimleri belirtilmemis, gordùgùm kadariyla Alataya benzettigim tùrùn cicek rengi mavi ve kenarlari koyu pembe. Fidelerin tane fiyati : 1. 89 €. InsaAllah unutmazsam pembe olanindan almak istiyorum. |
Alıntı:
|
tohumlardan ikisi poşet içinde filizlendiler onları içeri aldım ama sonra havaların erken ısınmasından dolayı tekrar sera ortamı da yaparak dışarı çıkardım. hatayda havalar çok sıcak bu nedenle poşetleri 2 hafta önce çıkardım çıkardıktan sonra bir tane daha filizlendi. şu anda tamamı poşetsiz dışarda duruyorlar. toplamda 3 tane filizlenmiş buna da şükür ama hangi türleri filizlendi çok merak ediyorum sanırım bu süreç daha çok uzun.
|
Ben de tohum istiyorum , lütfen kimde var ?
|
Alıntı:
|
ben de zengarden'dan aldım bakalım umarım başarırım çimlendirmeyi
|
değerli arkadaşlar yirmi yıl önce bir sarmaşık gördüm.adını bilmiyorum.sadece pasifloren sarmaşığına çok benziyor. çeliğinden aldım ve tuttu malesef daha sonra ben o çiçeği kaybettim.pasifloren çiçeğinin bir türü olduğunu tahmin ediyorum.internette o kadar aramama rağmen karşılaşmadım tabi adını bilsem iş kolay.sizlere tarif etsem acaba bir tanıyan olurmu?
yaprakları tahminim beş çentikli çiçeğinin büyüklüğü avuç ayası büyüklüğünde taç taprakları beyaz beş altı tane yalın katlı nergiz formunda fakat içinde kırmızı uzun bir tüyü var hani bazen şapka kenarındaki gibi belki eksiklerim olabilir. uzun zaman olduğu için ancak bukadarı aklımda tarifim size tanıdık gelirse bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.bu konuyu buradan açmam doğru olup olmadığını bilmiyorum. hepinizin hoşgörüsüne sığınarak saygı ve sevgilerimle |
Alıntı:
Bu tohumların çimlenmeme ihmaline karşı tohum payaşacak arkadaşlar varsa bana bildirebilirler mi acaba? ELimdekiler passiflora Incarnata ve Passiflora Alata tohumları idi. |
Alıntı:
|
5 adet tohum çimlendiler ve ve şuan ana yapraklarını çıkarmaya başladılar.müsait bir zamanda resimlerini eklerim.
|
2 Eklenti(ler)
Yaklasık yirmi yirmi beş gün önce passiflora tohumlarını ekmiştim çimlenmeye başlamışlar.
Passiflora coccinea |
2 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı passiflora ligularis ve coccinea
|
2 Eklenti(ler)
Çimlenen passifloraların devamı passiflora coccinea ve recomosa havalar ısınmaya başlayınca çimlenmeye başladılar.
|
9 mart da sayın Vehbi beyin gönderdiği 2 çeşit passifloradan 5 er adet tohum ekmiştim , henüz sadece 1 adet tohum çimlendi . Aslında saksıda 5 tane fide de var , fakat ben onların passiflora olduğundan pek emin değilim.
Aslında çimlenmek için biraz geç kaldılar , bekleyip göreceğim :) |
1 Eklenti(ler)
geçtiğimiz yıl tohumdan ürettiğim pasifloren çiçeğim.
|
Münevver hanım passifloranız meyve veriyor mu? Cehaletimi maruz görün lütfen. Evimin yakınlarda bir passiflora var. Yaprak uçları sizinkinden daha oval. Çiçek açıyor ama meyve verdiğini görmedim nedense. Türünden kaynaklanıyor olabilir mi? Çelik almayı düşünüyorum meyve veren cinsinden ise.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler münevver hanım. Benim gördüğüm passiflora büyük ihtimal meyve vermeyen cinsten. Geçen gün üşenmeyip iyice inceledim yaprakları sizinkinden baya farklı. Genede sağolun.
|
Pasiflora edulis tohumu ektim ama birşey olmadı henüz çıkan birşey yok.
|
1 Eklenti(ler)
Pasiflora edulis. Rüştünü ispat etti.
Vehbi kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum. |
2 Eklenti(ler)
Bizimkilerden iki kare paylaşmak istedim. Bahçeyi çok sevdiler, şu anda üç ayrı yerdeler ve anladığıma göre heryeri ele geçirmek istiyorlar. :p
Türünü bilmiyorum ama çok fazla meyve veriyor. Sanırım yenmesinde bir zarar yoktur. |
4 Eklenti(ler)
Passiflora Grenadillamız
Pollenledikten bir hafta sonra meyve verdi, tutmasını bekliyordum ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyümesini beklemiyordum. Bir kavun kadar büyümesini bekliyorum, bal gibi tatlı meyvesi olduğu söyleniyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025