![]() |
Sn.Candostum fideleriniz şahane görünüyorlar. Demek meyvesini bulunca hemen çekirdeklerini ekebiliriz.
|
Ben de pazar günü, komşumdan çelik aldım, suda köklenmesini bekliyorum. Köklenirse gelişmeleri paylaşırım. Yoksa boşuna mı uğraşıyorum? Bu mevsimde köklenmez mi?
|
Sn. Candostum' un bitkisi P. edulis .
Ege Üniversitesi botanik parkından ben de bir passiflora meyvesi rica etmiştim . Tohumlardan üç tanesi çimlendi . Adını bilmiyorum yaprakları üçgen ve minikti . Bakalım nasıl gelişecek . |
Alıntı:
Sn.Can Dostum ; o fidelerin passiflora olduğun dan eminmisiniz ? Ben de tohumdan yetiştirdim ,ilk yapraklar bile loblu çıkmıştı.Ben sizin fideleri daha çok akşam sefasına benzettim.Umarım yanılıyorumdur ama bence passiflora değiller. |
Sevgili Nurcan hanım ,
geçen sene 40 kişiye tohum dağıtım , bir o kadar kişiye de elden P.edulis fidesi dağıtmıştım . Meyveleri Mutlu beyden satın almıştım . Bunlar gerçek Passiflora edulis , hata payı yok . ;) Saygılar . |
Bu durumda benim passifloram Edulis türü değil ,Can Dostum adına sevindim.
|
Alıntı:
Passiflora caerulea olabilir . O kadar çok Passiflora cinsi var ki tanımlamak zor . P.edulisin yaprakları 3 loblu , Passiflora caerulea yaprakları ise 5-7 loblu . Saygılar . |
sevgili nurcan ve limon fidelerimin passiflorya olduklarından eminim niçin diyorsanız kendi elimle ağaçtan kestiğim meyvelerden birini çoçuklar yedi diğerini ise şuanda gördüğünüz fideleri elde etmek için ektim.Sitede okadar değişik yöntem uygulandıki bende direk ekeyim bakalım ne olacak diyerek ektim sonuç gördüğünüz gibi :p
|
Mesajınızı yeni gördüm ve hemen gidip baktım :)
Yetişmiş halde aldığım da tohum dan yetiştirdiğim de 5 loblu ,meyvesi de acı idi. Öğrenmiş oldum ,teşekkürler. |
Alıntı:
Sizin adınıza sevindim ,sağlıkla büyütün afiyetle yiyin. Benim passiflora'lar carula cinsiymiş . |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sn.Zenfree ;
gerçekten çok güzelmiş ,kırmızısını görmüştüm ama beyazını ilk kez görüyorum .Bayıldım. |
Benim pasiflora molissima'mın uçlarında kurumalar var neden olabilir acaba.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
pasiflora edülis
|
1 Eklenti(ler)
passaflora edilis
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitki passiflora bitkisimi? ayrıca fasülye gibi görünen içinden tohumlar çıkan ne tohumudur? bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..
|
pasifflora olmadığı kesin
|
Alıntı:
|
Benim caeruleam hala zarar görmedi çok mutluyum umarım bu kışı çıkarabilir.
|
Alıntı:
|
bence acem borusunun yanından bile geçmiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bilgileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar
|
Affedersiniz gündöndü Bey Tohumlarında resimdeki bitkinin olduğunu sanmıştım. Sanırım Tohumlar Acem borusu, Bitki Passiflora o zaman
|
passiflora quadrangularis "Dev granadilla"
1 Eklenti(ler)
Eklenti 186961
merhaba; arkadaşlar bu da benim bebek passifloram tohumdan yetiştirdim bulabilirseniz bu cinsi yetiştirmenizi tavsiye ederim çok güzel kokulu çiçekleri ve kavun büyüklüğüne yakın dev meyveleri ile muhteşem bir tür ve inanılmaz bir hızda büyümekte tohumdan çıktıktan sonra ilk üç ay çok yavaş büyüdü havalar soğuduğundan içeri aldım günden 1 cm den fazla büyümekte resimde gördüğünüz bitkiyi nisan ayında tohum olarak ekmiştim |
Bende sari meyveli granadilla, yesil buyuk meyvesi olan marakuya, edulis tohumlari var.
kirmizi,beyaz, sari, pembe cicekli olan turlerin tohumlariyla takas yapabilirim,, |
Merhaba, bugün sayın çiğdoşun gönderdiği 3 adet pasiflora tohumu elime geçti.Bu tohumları biraz suda beklettikten sonramı torfa ekmeliyim yoksa direk ekebilir miyim?
|
ılık suda bekletin 48 saat
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025