![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Yine yeni yeniden stephanotis
Geçen yıl bu mevsim aldığım stephanotis i yaşatamadım. Bunu da 10 gün önce aldım. Klasik bir üzüntü kaynağı! Eve gelince bir çok tomurcuğu döküldü. Yer değişiminden kaynaklandığını biliyorum ama Bauhaus ta da tutamazdım ya.Bakalım bu güzellik de geçici mi yoksa becerebilecek miyim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
Açıkçası çok zor bir bitki değil, ben de aldığım yasemini önce torfa dikmiştim, sonra birer birer yaprakları sarardı dökülüyordu, toprağı ormandan çam ağaçlarının ordan aldığım toprakla değiştirdim şu anda bol bol sürgün veriyor.. bir de içme suyu dökmeye özen gösteriyorum, musluk suyu da yaramıyor.. Bu resimdeki haldeyken verdiği sürgünler saracak yer bulamayınca sürgünlerde de kuruma oluyor... Duvar kenarında bir ipe sarılmasını sağlayacak bir düzenek yapabilirsiniz.. kendi deneyimlerim ışığında bu kadar söyleyebiliyorum... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili narincir, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Önerilerinizi dikkate alacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılın sürprizi:)
Benim için bir mucize gerçekleşti. 239 no lu mesajda fotoğrafını paylaştığım stephanotis im, öngördüğüm gibi bütün tomurcuklarını döktü. Daha büyük bir saksıya dikip doğuya bakan bir cam içine yerleştirdim. Biraz dinlendikten sonra hızla gelişmeye başladı. 15 gün önce tomurcuklanmaya başladı. Bu foto yu geçen hafta çektim. Şu an çok daha gösterişli. Önce uzun sonra yuvarlak çelenk gibi sarmaya zor yetişiyorum. Nasıl mutlu olduğumu ancak sizler anlarsınız. ![]() ![]() Mis gibi de kokuyor.Biraz daha açınca yeni foto eklerim. Darısı başınıza. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Burcu burcu kokuyor ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
soğuktan korumak gerek bence..ya da etkilenmeyecek şekilde korumak lazım...kıbrıs sıcak ondan kışın eve almak gerekecek gibi.sağlıkla kalınız |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
) Nisan başında tohumdan çimlendirdiğim madagaskar yaseminim, sürekli yeni yaprak çıkarıp uzama eğiliminde.Düzenleyen Lonicera : 22-08-2013 saat 13:37 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
![]() ![]() Bugün bende kipadan hoya zannederek satın aldım. Eve gelip araştırınca hoya olmayıp kuzen olduklarını öğrendim. Hoya çelikleri gibi hemen çelikledim. Hoya için hazırlayıp kullanmadığım toprak saksıya çemberini sabitleyerek taşıdım. Saat 3 ten sonra güneş almaya başlayan cam kenarına yerleştirdim. Sanırım kuzey batı camları seviyormuş. Cama koyar koymaz patlamaya hazır iki filizi hemen baş verdi. Artık kuzeni olan hoyalarımla kardeş kardeş büyüsünler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|