![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek veren fidan yeterli olgunluğa ulaşıp büyümesi yavaşlar. Küçük yerde çiçek açma ve tohum verme durumu daha fazladır. Bulunduğu yerde küçük tüpte olduğu için çiçek tomurcukları hazır vaziyette aldınız. Siz toprağa dikince bitkiniz yeni kök atıp büyüme durumuna geçmiş. Ne kadar büyürse o kadar fazla çiçek verecektir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Çiçeklerin rengi tutmasa da çiçek boyutu tatmin edici. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. bilenyum; Renk olarak ben sevdim. Bugün çiçeklerinin resmini çekerken koku da olduğunu farkettim. ikinci kışından sonra ancak çiçek açabildi. Umarım büyür de çoğaltabiliriz. Wisteria Sinensis 'Alba' Beyaz salkım ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Sizin wisteria da çok iyi olmuş maşallah. Umarım istediğiniz gelişimi yakalar tez zamanda. *Bu arada kokusu çok güzel ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
Evet Ashikaga Japonya raylı sistemini çözdük ve Ashikaga’ya ulaştık. Maalesef çoğunlukla video çekmişim. Mest olmak nasıl bir şey anlatamam. Renk , koku ve landscape düzenlenmesi… Çok ciddi bir çalışmanın ürünü Ashikaga. ![]() Çektiklerimin 1000/1 den azı paylaştıklarım… ![]() Sadece 3 rengini biliyor olmak ne fena , burada çok çok fazlası var… ![]() Çok değil ama fırsat bulursanız gidin, görün, yaşayın, hissedin. ![]() Japon ruhu bu, çalışmak ve inanmak başarmak için kafi. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
Ashikaga Flower Park 21 Nisanda oradaydık. Her dilden, her ırktan, her dinden insanlar sadece çiçek aşkına buraya gelmiş. Çok etkilendim. Satış da vardı ama valize sığacak birşey bulamadım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Wisteria kalıntılarını yok etme
Bahçemde fidanlık bölümü yaptım ve Wisteriayı burada toprakta büyüttüm. 3 yaşında başka bir yere taşıdım. Eski yerinde dipte kalan kalıntılardan sürekli tekrardan büyümeye devam etti. Şu anda parmak kalınlığında. Bu kökü nasıl yok edebilirim? Kalın malç örttüm, çimento döktüm bir türlü yok edemedim. Önerisi olan arkadaş olabilir mi? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Ben bu ağaçtan almak istiyorum nereden sizce almam uygundur? şimdilik ofiste yetiştirip kuvvetlenince evimin önüne ekmek istiyorum. Birde aklımda benjamin almak var siz ne tavsiye edersiniz. 2 yıla yakın bu şekilde bir yerde sabit çalışıcam bu süre zarfında bir kaç bitkiyi yetiştirmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Park ve bahçelerdeki mor salkımlar... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanırım dikey formdaki fotoğraflar da artık foruma yatay olarak ekleniyor ve tüm fotoğrafların boyutu otomatik olarak azaltılarak kalitesi düşürülüyor. Yine de bu güzellikler burada kalsın isterim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Mor salkım hızlı büyüyor, geçen yıl komşum hediye etmişti,bu yıl daha çok çiçeklendi. Ayrıca Tekin beyin resmini çektiği mor salkımı da geçenlerde görme fırsatım oldu, gerçekten devasa bir gövdesi var, bir balık lokantasının bahçesinde bu mor salkım... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende Mor salkımın beyazının tohumunu getirtmiştim .( Wisteria Sinensis alba ) Tohumdan yetiştirildiği taktirde , 10-15 yıl sonra çiçek açacağını okuyunca moralim bozuldu , kendimi aptal gibi hissettim . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğru teşis Sayın ardabora |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu olabilir : Eğer Beyazı var ise o seranın telefonunu bana bildirirseniz gerisini ben halletmeye çalışırım .Selamlar . |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün kendimce doğru olduğuna inandığım bir kararla, üç yaşındaki wisteria sinensis için bir yer değiştirme işlemine giriştim. Giriş kapısının sağ ve sol yanına aynı zamanda dikmiş olduğum mor salkımlardan, nispeten gölgede olanı güzel bir gelişim gösterirken, güneşi daha uzun saatler gören mor salkım hemen hemen diktiğim gibi kaldı, sadece gövdesi biraz kalınlaştı o kadar. Çiçek verimi de çok zayıftı. Wisteria için çiçeklenmede güneşin pozitif etkisinden bahsedilir, gölgede olan bitkilerin ise dezavantajlı olduğundan. Bende bu durum nedense tam tersi oldu. Bitkiyi taşırken topraklı olarak alabilme şansım olmadı çünkü kökleri kesmek zorunda kaldım, epey uzaklara gidiyordu zira. Toprak dağıldı bu arada. Bunları dert etmedim, gelişmeyen ve yerinde mutsuz olan mor salkım için bu radikal kararı vermiştim çünkü bir kez. Yeni yerine dikerken, eski yerindeki çukurundan aldığım toprağına nitrojen yönünden zengin bir miktar kurutulmuş kan takviyesinde bulundum. Yeni yeri güneşi daha da uzun saatler gören bir yer. Toprağı da biraz daha kireçli. Bekleyip göreceğim bakalım sonuçlar nasıl olacak. Düzenleyen kelebek çalısı : 26-03-2012 saat 15:27 Neden: bitki adını düzeltme |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.kelebek çalısı bu araştırmaları yapan ve yazan kişiler ılıman iklmde otururlar ve Kıbrıstaki hazıran-eylül arası kavurucu sıcaktan haberdar değiller- siz doğru bildiğinzden şaşmayın ![]() Benim 4 metreye ulaşan mor salkımım yapraklandı, çiçek açmasını bekliyordum ![]() Açma umudu hala var mı ![]() Açmış mor salkımı bulunan arkadaşlar lütfen beni aydınlatsın. İki mor salkımım var hala hala çiçeğe hasretim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Yeni aldığım mor salkımın saksısında bulunan bu sürgünler mor salkımın kök sürgüleri midir yoksa başka bir şey midir ? Kök sürgünü ise şayet bunlardan yeni birer mor salkım elde etmek nasıl müm kün olur ? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sürgünler biraz daha uzadıktan sonra (Bahara doğru) Bitkinizi, saksısından toprağı dağıtmamaya çalışarak (Toprağı ile birlikte) çıkartın. Elinize testere dişli bir ekmek bıçağı alın. Kök sürgünlerinden istediklerinizi, bir elinizle ana gövdeden ayıracakmış gibi, (koparmamaya özen göstererek) yana doğru çekerken, diğer elinizde aldığınız bıçakla, ana gövde ile sürgün arasındaki toprağı, bıçağı testere gibi kullanarak kesin. Böylelikle sürgünü, azda olsa toprağı ile birlikte ve yeni dikeceğiniz ortama, hiç uyum sorunu yaşatmadan aktarabilirsiniz. Diğer sürgünler içinde aynı işlemi yapıp bitirdikten sonra, asıl bitkinizinde saksısını, bir boy büyük saksı ile değiştirmenizi öneririm. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Çok teşekkür ederim Sn. Orhan Özbilgiç, kış sonu Trakya'ya götürmeyi planlıyorum, umarım orada yaşatmak mümkün olur. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() WISTERIA (MOR SALKIM) - İlkbaharda havaya nefis koku saçan, katır tırnağına benzer, demetler halinde uzun salkımlarda çok güzel dökümlü çiçekler açar. - Gür, arsız, yaprak döker, güneş sever ve her yıl çiçek düğümlü bol dal yapması için kesin budanmalıdır. Dayanıklılık: -(-20/-30) |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
ewet yaşar.Çatalca'da bolca bulunuyor geçen yıl -10 derece soğukta bile hiç birşey olmadı. |
|
|
|
![]() |
|
|