agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni654Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2013, 15:17   #361
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
mor salkım

Saim Ergin
Ahmeter bahçe

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 10:39   #362
Ağaç Dostu

Nihal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2007
Galeri: 1
Uzun süredir forumda aktif değilim çünkü çiçeklerimden de uzaktayım. Çiçeklerimi ancak annemin çekip yolladığı fotoğraflardan takip edebiliyorum.Bu fotoğrafları da 3-4 gün önce yolladı.Ben de bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. En çok yapmak istediğim şey evde olup kokularını duymaktı ama eğitim herşeyden önce geliyor malesef.Annemin söylediğine göre insanlar arabalarını durdurup biraz çiçekleri izleyip gidiyorlarmış hatta durup fotoğraf çeken bile varmış.

Eklenen Resimler

Nihal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 10:46   #363
Ağaç Dostu

ağaçperver's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2011
Tohumdan yetişir mi acaba?

ağaçperver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 10:58   #364
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin Mesajı Göster
Sayın olcim merhabalar.
Mor salkım için bir çok kaynakta -15 derceye kadar dayanabileceği yazılı fakat Tokat'ta uzun süren donlara rağmen zarar görmedi. (-23, -24 gibi) Hatta soğuk rüzgarlara açık bir yere dikili olduğu halde. -40 derece için yaşayabileceğini söylemem sanıyorum ki çok doğru olmaz. Erzurum'da yetişmiş örneği var mı yok mu araştırmak gerek ya da olabilecek en kötüye hazırlıklı olarak bir fidan dikip denemek herhalde bir şey kaybettirmez diye düşünüyorum. Ben de bazı bitkileri Tokat iklimine çok uygun olmasa da dayanamayıp alıyorum, bazıları zarar görse de yaşamaya devam ediyor, bazıları ise kaderlerine boyun eğiyorlar
Saygılar.
Sayın gokselcetin ;
Geri bildiriminiz için teşekkür ederim , Erzurum da mor salkım yok , hiç bir bahçe veya balkonda da göremezsiniz , üstelik buralardaki bitki satış noktalarına da getirilmiyor Ben de mutlaka denemek istiyorum , yaşayıp yaşamayacağını göreceğiz , geriye sadece bu bitkinin fidesini veya dalını bulmak kalıyor

gokselcetin beğendi.
olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 22:02   #365
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Dördüncü yılında bahçemden mor salkım görüntüsü. Çiçekler geçen yıl büyüyen sürgünler üzerinde oluşuyor. Budama düşünenlerin bu konuyu unutmaması önemli.

Eklenen Resimler

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 01:15   #366
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Wisteria fotoğraftaki çiçeklenmesini bir ay önce yaptı, şimdilerde tüm gücüyle yapraklanıyor.

Name:  Wisteria chinensis.jpg
Views: 1899
Size:  46.0 KB

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 23:42   #367
Yeni Üye

ormanci's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2004
Galeri: 13
Fikirler (idea´lar) yolunda yaşamış insanların on yıllara uzanan dev çöküş girdabında atrofik (gelişmemiş) ego yığınları tarafından "egoistlik" ile itham edildikleri bir mazi üzerinde yükseliyor işte bu mor salkım (lar)...
.......................

Ben zamanı gördüm,
Devrilmiş sütunları arasından
Çok eski bir sarayın
Alnında mor salkımlar vardı...

Bu şiir, diyarda, hissiyatın sütunlarının yıkılmamış olduğu zamanlarda herhalde saygı dolu bir hatırata sahipti. Ve bu şiir, 20 yıl kadar önce "-bu diyarda- şiir de ne imiş?" araştırmalarımda tesadüf edip en fazla etkisinde kaldığım bir misaldi. İşte, zamanın alnındaki mor salkım için böyle bir zaman geldi çattı...

Eklenen Resimler

ormanci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 01:22   #368
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Ormancı, bu resimler tam olarak nerede çekildi acaba? Köprübaşı - Adalar tarafında mı? Ben epeydir uğramadım, inşallah yakın zamanda çekilmiş resimlerdir.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 12:45   #369
Yeni Üye

ormanci's Avatar

Fotoğraflar üç-dört gün öncesinden. Ancak, bu fotoğraflarla ilintili olarak uzunca yazmış olmama rağmen buraya aktarmadım. Son on yılda Eskişehir mekânları çok "kullanıldı". Bu fotoğrafların mekânları belediye projeleri içinden şekillendirilmiş olmalarına rağmen bu mor salkımlar daha farklı bir maziden destek almaktalar. Beni ilgilendiren yönü de budur. Ahmet Hamdi Tanpınar´ın -meşhur- şiiri ile konumlandırmış olmamın sebebi de budur. Bu şehirde ömür zamanlarımız geçti. Biz burada -tabir yerinde ise- tükenirken, zaman başkalarına şekillendirildi. Mor salkımlar çok harika. Ve fakat aslında -bu fotoğraflarda- zamanın acımasızca "kullanılması"nı kamufle ediyorlar...

Eski 05-05-2013, 16:54   #370
Yeni Üye

ormanci's Avatar

Sn. Cymbelina,

Biraz önce... Aynı mekânda idim. Belki samimiyetimden şüphe duyulacak fakat fotoğrafları yukarıdaki cevabımda geçen üç-dört gün öncesinde değil, 3 Mayıs günü, yani sadece 2 gün önce çekmişim. Çiçeklerin neredeyse tamamen solmuş hallerini gördüğümde inanmakta zorlandım. Kullandığım makina oldukça alt düzey olduğundan fotoğrafları da -müsbet yönde de olsa- manipule etmiştim.

Anlayacağınız, 2 gün öncesini kendim de bulamadım. İşte "zaman" bir de böyle birşey...

Cymbelina beğendi.
Eski 05-05-2013, 22:00   #371
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim Mesajı Göster
Acaba -35 , -40 derecede de yaşar mı ? İçim eriyor bunları gördükçe üf
Sayın Olcim. Önceki kış Afyonkarahisar'da - 33 derecede kış oldu. Güller, bir kısım asma, ceviz, kiraz vs. kuruyanlar ve zarar görenler oldu. Güller alttan sürgün vererek yaşayabildiler. Evimin karşısına ve komşunun bahçesine diktiğim mor salkımlarda herhangibir sıkıntı olmadı. Ancak komşunun bahçesindeki mor salkım çam altında olması fazla güneş görmemesi nedeni ile çok fazla büyümemesine rağmen caminin bahçesinde olan daha genç olan mor salkım çok fazla gelişme gösterdi. Siz de deneyin. Ancak sevdiği ortam olmadığı zaman çok fazla büyümüyorlar.

olcim beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 15:05   #372
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanci Mesajı Göster
Sn. Cymbelina,

Biraz önce... Aynı mekânda idim. Belki samimiyetimden şüphe duyulacak fakat fotoğrafları yukarıdaki cevabımda geçen üç-dört gün öncesinde değil, 3 Mayıs günü, yani sadece 2 gün önce çekmişim. Çiçeklerin neredeyse tamamen solmuş hallerini gördüğümde inanmakta zorlandım. Kullandığım makina oldukça alt düzey olduğundan fotoğrafları da -müsbet yönde de olsa- manipule etmiştim.

Anlayacağınız, 2 gün öncesini kendim de bulamadım. İşte "zaman" bir de böyle birşey...
Sayın Ormancı teşekkür ederim. Samimiyetinizden şüphe duyulacak bir durum yok bence.

Bu resimler Adalar tarafında çekilmiş diye tahmin ediyorum ama emin değilim.

Mor salkımın çiçekleri geçiyorsa (soluyorsa) ben göremeyeceğim demek ki Hiç değilse fotoğraflarından görmüş oldum o halde. Teşekkürler.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 01:00   #373
Yeni Üye

ormanci's Avatar

büyülü mor

Aynı gün ve mekanda çekmiş olduğum bir de videom var:

http://www.youtube.com/watch?v=HGsd4J6y10M

O mekân, bir Eskişehirli oluşum itibarıyla, bende pekçok bakımdan klasik ve hatta arketipik bir anlama sahiptir. Son 40 yılını bilirim. Fakat, o mekâna bir ziyaretimin böylesine sıradışı bir hal alacağını tahmin etmem mümkün değildi. Bu yüzden, Mor Salkımların belki bir-iki haftalık zavallı ve fakat harika zamanları için hiç olmazsa HD çekim yapabilen bir makinayı bulup buluşturmamış olduğuma hayıflanıyorum. Çok hazırlıksız yakalandım. Çok daha iyi olmalıydı ve olabilirdi de. Fakat ya bu kadarı da olmasaydı?

Porsuk kenarında “şarapçılık” veya “dişil aşk tiyatroları/sahtekarlıkları” zaman içinde birer Eskişehir klasiği olarak piyonlanmışlar ve ezici propagandada (!) yeralmışlardır. Fakat onların İnsan varlığı ve kültürü bakımından anlamı olamayacağı gibi, Mor Salkımlar için de hiçbir anlamı olamaz. Belki de bu yüzden, Mor Salkımlar için işte şu amatör videomdan başka video görmeniz mümkün olmuyor. Bırakınız Eskişehir´i, Youtube´daki diğer videoların dahi genellikle “bahçıvanlık”tan öteye geçmemesini de takdirinize bırakıyorum.

Bir hususu daima kabullenmişimdir: Cahiller, cahil oldukları konularda çok az şey bildiklerinden, yeni yeni ve ansızın öğrendikleri herşeyden –o alanlara dair çok şey bilenlere göre- çok daha fazla etkilenirler. Bu, belki Mor Salkım konusunda bende tam da böyle olmuş olabilir.

İnsanın –Yaratıcı karşısında- ekseriyet zamanları vardır ki onlar isyan ile doludur. İstisnai başka zamanları da vardır ki, onlar ise ancak “suçlulukla karışık bir utanç” ile ifade edilebilir. Nice hataları veya cahillikleri olmuş biri oluşuma rağmen, benim, Yaratıcı karşısında, Mor Salkım”ı –üstelik bu yaşta- yeni keşfediyor oluşum sebebiyle duyduğum bu utanç kadar küçüldüğüm pek olmamıştır.

“Yüceltme” daima meseleye işaret eder. “Yüceltmeler” maraziyetin sütunlarına yaslanıyor olabilir. Fakat bu canlı (Mor Salkım), hakikaten başka bir şey. Bunu, hayatın küçük arka bahçesinde demlenen, mesela, torun torba imal etmekten başka bir varlığı olmayan sefillerden biri olarak değil, aksine, “yaşanıp duran bu şeyin ne olduğunu anlayabilmek için –hele ki şu ülke gibi bir 3. dünya çiftliğinde-” bütün ömrünü adamış bir insan olarak söylüyorum: Mor Salkım bambaşka bir yaratılmışlık…

İlk defa Mor Salkım sayesinde Monet´e bakışım değişir gibi oldu. Aslında (impressionism ve onun …udilerine) bakışım elbette değişmedi. Fakat Monet´in de aynı büyü altında kalmış olduğunu hissettiğim için bir sempati duyar oldum. Monet, Mor Salkım çalışmalarında bir gerçeklik kesitini resmetmek işini bir kenara atıp, ruhun geri planını ele geçiren bir büyüyü anlatmaya çabalamış: Claude Monet - WikiPaintings.org

Bu gibi etkilenmeler karşısında, sanki bir büyü tablosu değil de “dükkan vitrini” imiş gibi, hâlâ tohum, çelik vs. gibi şeylerin öne çıkartılmasının çok ruhsuz kaldığını yazmak mecburiyetindeyim. Evet müzik için enstrüman, orkestra ve salon olması gerekiyor. Fakat esas olanın “yaratıcı senfoni” olduğu, şu torun/torba çiftliği ülkesinde bir türlü anlaşılamadığından “limonluk”tan “yüksek peyzaj”a geçilememiş oluyor.

Eski 14-05-2013, 15:00   #374
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Mor Salkimlar...

Eklenen Resimler

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 00:28   #375
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2013
Çok güzeller...

asci fok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2013, 20:18   #376
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-07-2013
Hızlı büyümesi için yapılabilecek bişey varmı **** nasıl bişey yapabilirim ki daha güzel olsun ?

burock20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2013, 21:06   #377
Ağaçsever

cicek_delisi's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2013
bende bursadan saksıda aldım sivasa getirdim ama umarım sivas da yetiştirebilirim
ve hala saksıda boyuda küçük topraga almalımıyım yoksa saksıda kalsın mı

cicek_delisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2013, 21:08   #378
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
mor salkım

mor salkım

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2013, 16:13   #379
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Galeri: 63
Sarmaşık tipi bitkiler arasında en beğendiğim bitkiler arasında başta gelen Mor Salkım'ın tohumdan fidana dönüşmesini fotoğraflamıştım. Sizlerle de paylaşmayı istedim.

İlk fotoğraf, mor salkım tohum kapsülü. Taze fasulye şeklinde ve oldukça sert bir kabuğu vardır.
Name:  morsalkim01.jpg
Views: 1834
Size:  38.2 KB

Kapsül açıldığında, yuvarlak, yassı şekildeki tohumlar çıkar.
Name:  morsalkim02.jpg
Views: 2112
Size:  25.1 KB

Mor salkım tohumları, 23.02.2011 tarihinde ekildiler.
Name:  morsalkim03.jpg
Views: 1774
Size:  36.5 KB

Tohumlar, 10.03.2011 tarihinde çimlendiler.
Name:  morsalkim04.jpg
Views: 1940
Size:  72.2 KB

İki haftalık mor salkım fidesi(25.03.2011)
Name:  morsalkim05.jpg
Views: 1837
Size:  73.2 KB

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2013, 16:17   #380
Ağaç Dostu

nikon_'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Galeri: 63
Mor salkım, 25 günlük (03.04.2011)
Name:  morsalkim06.jpg
Views: 1696
Size:  33.8 KB

Mor salkım, 40-45 günlük (21.04.2011)
Name:  morsalkim07.jpg
Views: 1685
Size:  37.4 KB

Mor salkım, 1 yaşında güzel bir fidana dönüştü(24.05.2012)
Name:  morsalkim08.jpg
Views: 1600
Size:  71.0 KB

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2013, 23:52   #381
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Fotoğraflara baktıkça o muhteşem kokusu burnuma geldi sanki.. sizede öyle oluyormu bilmem ama kokular beni eskiye götürüyor.. eski evimizin olduğu sokakta vardı mor salkım, alıp vazoya koyardım o mis kokusunu biraz daha fazla koklayabilmek için.. oda kokusuyla dolardı..

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2013, 19:13   #382
Ağaç Dostu

jojoba's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2013
Bende morsalkımı çok severim..
Tohumu ne zaman alınır bu çiçeğin? bilen varsa lütfen cevaplasın.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2013, 10:03   #383
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
değerli mor salkım dostları
tohum almanın tam zamanı, park bahçelerde yeterince bulabilirsiniz, mor salkımlı günler dilerim.

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2013, 16:25   #384
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Buralarda ki park bahçelerde yok ki , ben nereden toplayacağım şimdi ? Acaba bir Eskişehirli arkadaş benim için toplar mı ? Bu soğuklarda kimsecikler dışarı çıkıpta tohum avına çıkmaz sanırım .
Bir gün elbette benim de mor salkımım olacak

olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2013, 19:59   #385
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sn olcim baçemdeki mor salkımın hiç tohumunu görmedim.ben yakınımızdaki parktan küçük bir sügününden alarak ürettim. daha kolay.sizede inşallah en kısa zamanda mor salkım salkım sahibi olmanızı diliyorum.gerçekten çok güzel bir samaşık.

aleydi beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2013, 20:38   #386
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Mor Salkım Tohumu

Mor salkımım bir tek tohum verdi. Böylelikle tohumunu ilk kez gördüm. Ne yazık ki, yanımda İstanbul'a getirmek aklıma gelmedi. Yoksa Sayın olcim' e gönderirdim.

Name:  125-019.jpg
Views: 2014
Size:  56.2 KB

Name:  126-020.jpg
Views: 1483
Size:  53.0 KB

Name:  127-021.jpg
Views: 1466
Size:  61.5 KB

Name:  131-025.jpg
Views: 1415
Size:  70.0 KB

Name:  135-029.jpg
Views: 1451
Size:  66.5 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2013, 07:04   #387
Ağaç Dostu

betito's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2005
Galeri: 29
Bu bitkinin de tohumlarını almak lazım ya Toplantıya getiren olsa idi çok iyi olurdu.

efeege beğendi.
betito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2013, 01:20   #388
Yeni Üye

sadviolinist's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Çok uzun zamandır ilgileniyorum bu sarmaşıkla. Çok büyük hayranıyım, bende bir tane edinmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun. Ankarada yaşıyorum. Berkkulek@gmail.com e-mail adresim.

sadviolinist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2014, 17:19   #389
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betito Mesajı Göster
Bu bitkinin de tohumlarını almak lazım ya Toplantıya getiren olsa idi çok iyi olurdu.
Bendeki tohumlar sayıca az ama doğum günü toplantısına getirebilirim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2014, 20:40   #390
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cello Mesajı Göster
Mor salkım benimde favorim. Fabrikanın bahçesinde var ve mis gibi kokuyor. Bahçevanda adamım "abi ben sana ayarlarım" dedi. Kafamdaki bahçemizde çardak bitkisi olarak kullanmak. Ancak Manisalı bir arkadaşımda "abi bu çiçeğin kokusu yılanları çekermiş" demez mi. Böyle bir şeyi duyanınız ya da göreniniz oldumu? Yoksa şehir efsanesi filanmı...

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Bu çok geç bir yanıt, ancak yılanları çektiği doğru. Ülkemiz florasında zehirli yılan pek yok diye biliyorum. Sonuç olarak yılanlar da kısmetlerini alacaklar. Siz de o güzel görüntüden mahrum kalmayacaksınız.

cicek2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025