![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Fotoğraflara baktıkça o muhteşem kokusu burnuma geldi sanki.. sizede öyle oluyormu bilmem ama kokular beni eskiye götürüyor.. eski evimizin olduğu sokakta vardı mor salkım, alıp vazoya koyardım o mis kokusunu biraz daha fazla koklayabilmek için.. oda kokusuyla dolardı.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Bende morsalkımı çok severim.. Tohumu ne zaman alınır bu çiçeğin? bilen varsa lütfen cevaplasın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
değerli mor salkım dostları tohum almanın tam zamanı, park bahçelerde yeterince bulabilirsiniz, mor salkımlı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Buralarda ki park bahçelerde yok ki , ben nereden toplayacağım şimdi ? Acaba bir Eskişehirli arkadaş benim için toplar mı ? Bu soğuklarda kimsecikler dışarı çıkıpta tohum avına çıkmaz sanırım . Bir gün elbette benim de mor salkımım olacak ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sn olcim baçemdeki mor salkımın hiç tohumunu görmedim.ben yakınımızdaki parktan küçük bir sügününden alarak ürettim. daha kolay.sizede inşallah en kısa zamanda mor salkım salkım sahibi olmanızı diliyorum.gerçekten çok güzel bir samaşık. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2013
|
Çok uzun zamandır ilgileniyorum bu sarmaşıkla. Çok büyük hayranıyım, bende bir tane edinmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun. Ankarada yaşıyorum. Berkkulek@gmail.com e-mail adresim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben bugüne dek hiç çiçek koklayan yılan görmedim, duymadım. Çok yılan gördüm ama gördüklerim sadece sarılıcı bitkilerde korunaklı yer arayan, bahçelerin kuytu alanlarını gizlenmek için kullanan, hatta su arayışı ile dibimize kadar girenlerdi. Kısacası yılan ve Wisteria özel olarak ilişkilendirilemez. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
Yılanları çekmez sadece sarılıcı dalları yılan gibi kıvrıla kıvrıla tırmandığından yılan fobisi olanlara yılan gibi görünebilir. Ayrıca ülkemiz florasında bir çok zehirli yılan vardır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2013
|
Arkadaşlar Ankarada mor salkım fidanı nereden bulabilirim yardımcı olun elinde olan varsa lütfen mesaj atın veya buradan yazın. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2013
|
Alıntı:
Ben de ankarada yaşıyorum. Aoç ye gidin. Oldukça uygun fiyatlı bulacaksınız. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Anlaşılan 2013'te mor salkımlar tohuma çok çalışamamış. 2013'te ben de buradaki mor salkımlardan çok ümitliydim. Bol tohum bekliyordum. Fakat baktım ki tek tük ve doğru dürüst içini bile dolduramamış. Düşünün ki 15 yıllık koskoca bir mor salkım 3-5 tohum podu ancak vermiş. Bu nedenle toplamak için hiç uğraşmadım. 2012 yılında da bekleyiş yine hüsran olmuştu. Bakalım içinde olduğumuz bu yıl sonunda inşallah bol tohum yaparlar. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
artık çok değerli olmuştur |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum beklemektense bahar başlangıcında çelik alımlarıyla üretmek daha başarılı olabilir. Böylelikle tutan çelikler tohuma kıyasla daha erken çiçeğe yatar. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2016
|
Morsalkım bonsai
Merhaba, morsalkım bonsai çalışmak istiyorum, fidan seçmem gerekiyor ancak 30-40 cm'lik kalın gövdeli bir fidan bulma ihtimalim çok zayıf, me tavsiye edersiniz? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Pinarfigen, Türkiyede köşklerde bile o kalınlıkta mor salkım bulmak imkansız. Fidan alıp yıllar içinde kalınlaştırmanız lazım. Mor salkımla birkaç çalışma yapıyorum, aşağıdakini seneye bonsai saksısına almayı planlıyorum: aşağıdaki linten gelişimini takip edebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/34180.htm ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim ağacım 5-6 yaşlarında bu sene sekiz adet tohum podu üretti, geçtiğimiz sene iki adet üretmişti. Acaba kış aylarında yapılan budama hatalı yapıldığı ya da şöyle ifade edeyim verimli yapılmadığı takdirde bunun tohum podu sayısı üzerinde negatif bir etkisi olabilir mi? Bu konuda bir bilgim yok ama merak ettim. Genelde mor salkımı budarken çok dikkatli davranıyorum ve her seferinde kaç göz kalacaktı diyerek, mutlaka emin olmak adına bu konudaki budama tavsiyelerine göz atıyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Söylediğiniz bana da çok mantıklı geldi. Meyve ağaçlarında yapılan budamalar verim için ne kadar önemli ise size hak veriyorum ki aynı durum bu tür bitkiler için de geçerli olsa gerek. Bununla birlikte 2 yıldır mevsimler birbirine karışmış durumda. İçinde bulunduğumuz kış aylarında bile yaz günlerini yaşayabiliyoruz. Geçen gün bir kaç ibreli ağacım için saksı değişimi yapayım dedim. Saksıdan çıkardığımda gördüm ki kökler uyumuyor, gelişime devam etmeye çalışıyorlardı. Bunu sıcaklıkların normalin üzerinde seyretmesine bağlıyorum. Peki birden sıcaklıklar düşüp don yaşandığında ise bu kökler olabildiğince zarar görüyor ve hatta bitkinin ölümüne kadar gidebiliyor bu durum. Peki sağlıklı bir bitki mi yeterli tohum oluşturur, iklimsel değişikliklerden zarar görmüş bitki mi? Ben tohum yetersizliklerine bir etken olarak sizin söylediğinize de katarak bunu eklemek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
Tohum oluşturması için böcekler ya da rüzgar tarafından çiçeklerin döllenmesi gerekiyor. Döllenmemiş çiçekler tohum oluşturmadan dökülürler. Ayrıca daha çiçekler açtığında bazı böcekler tarafından tohum verecek kısım afiyetle yeniyor. Bir nevi çiçeği hadım ediyorlar. Bir diğer sorun ise tırtıllar. Tırtılar yeşil küçük tohum podlarını yiyiyor. Baktığınızda çiçek salkımının boş dallarının kaldığını görürsünüz bu işi tırtıllar yapıyor. Doğru budama yapılmayınca wisteria ya hiç çiçek vermiyor ya da az veriyor. Yaz ve kış budaması olmak üzere yılda iki kez budama yapılması gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın pomodoro çelik ile üretim için 4 nolu mesaja bakarsanız ayrıntıları görebilirsiniz. Eğer çelikleri hemen almanız gerekiyorsa alıp peçete ya da gazete kağıdına sarıp buzdolabı alt gözlerinde şubat ayı sonuna kadar bekletip havalar ısınmaya başlayınca dikebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2014
|
arkadaşlar mor salkım fidanı veya tohumu almak istiyorum lütfen elinde olan varsa bana özel mesajla ulaşabilir mi |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Mor salkım fidanı bauhausta mevcut 11.50. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2014
|
bauhausun internet sitesinde bulamadım emin msiniz |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba, Ankara kalesi altındaki seracılarda mor salkım gelmişti 1-2 adet, üzerileri çiçekli 50-70 cm boyundaki fidanlarına 15 Tl diyorlar. Geçen sene aldığım bu boydaki morsalkım şimdi tomurcukları patlamak üzere..2 sene önce sonbaharda morsalkım diye aldığım fidan 2 senedir açmadı ya morsalkım değil **** farklı bir çeşit umutla bekliyorum..Bakalım ne çıkacak.. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|