![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sundavilam bu yaz cok bereketliydi halada üzeri cicek dolu ben böyle bitki görmedim sürekli acan iyiki almışım beyazıda güzelmiş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili Jezebel beyazıda ayrı güzel.Ben de önce kırmızıyı almıştım.Bu temmuzda Denizli'ye gitmiştim .Beyazını orda görüp aldım.Gerçekten çok vefalı.Kışın içeriye almak gerekiyor mu?Manisa' da hava sıcaklığı çok düşük değil.Sadece çok soğuklarda mı almak gerekiyor? Düzenleyen ayseldeniz : 21-09-2012 saat 12:59 Neden: harf eksikliği |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sundaville'min üstünde özellikle ek yerlerinde beyazımsı şeyler ve üzerinde minik minik böcekler var.Çok kötü görünüyorlar .İlaçladık.Birinin saksısı çok küçük bu mevside büyük bir saksıya almak uygun olur mu?Belki toprağınıda değiştirmek iyi olur diye düşünüyorum.Ne dersiniz arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım benim beyaz ve kırmızı yanyana ikisinde de pamukçuk pembemsi böcek var.İlaç çok etkili olmadı.Oksijenli su ile silmek yeterli olur mu?Toprağada oksijenli su dökmek faydalı mı? Bilginiz varsa lütfen paylaşın. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
mandavilla
içeriye aldığım mandavillamın son hali, aslında yeni yaprak çıkartmaya çalışıyor fakat oldukça hızlıda dökülmeler var normal mi? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz olanı açmaya devam ediyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Merhaba, Dışarda mı geçiriyor kışı. Ben de almak istiyorum. Ümraniye'de oturuyorum. Biliyorsunuz kışlarımız çok soğuk oluyor. Bakımı kolay sanırım. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış'ı naylon örtü altında dışarıda geçiriyor. Bakım zorluğu yok. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Bir arkadaşım -ölmek üzere sen canlandırabilirsin belki diyerek kırmızı çiçekli bir sundaville getirdi.Tüm sürgünleri kurumuştu,yaprakları hafif sararmış ve solgun görünüyordu.Bitkiye sert bir budama yaptım,tüm bozulmuş yaprakları ve sürgünleri budadım.Toprağını güzelce havalandırıp kalsiyum amonyum nitrat 26 gübre verdim,Bitki yaklaşık 10 gündür bende,yeni sürgün vermeye başladı.Verandada yarı güneş alan bir yerde,sadece saat 16:00 dan sonra güneş alıyor gelişmeleri yazarım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene kış yumuşak geçince balkondaki sundavilim yaprakla bezendi. Bu da dün aldığım kırmızı beyaz çizgili olan. Aslında bu harika bir sarmaşık. Tüm yaz çiçek açıyor, sorunsuz, kolay hastalanmıyor, ayda bir - iki verilen sıvı gübre ile keyfi iyice yerine geliyor. Zahmetsiz bir çiçek. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
ben de bahçem için kıpkırmızı, muhteşem bir dipledenia aldım. 10 gün oldu yerine dikeli. şimdilik hayatından memnun gibi. güneye paralel bir çitin dibinde. inşallah o çite tırmanacak. biraz gölge biraz güneş alıyor. akşamları suluyoruz ama gübre de mi vermek gerekir acaba? nasıl bir gübre satın almalıyım sizce? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
uzman16 maşallah çok güzel görünüyor.Bendeki kırmızı 2 gündür çiçek açmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
merhaba, kışın yaprak döküyor mu benim ki şu an yapraksız. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2015
|
mandevilla sarmaşığı
Merhaba arkadaşlar...Aranızda mandevilla sarmaşığı yetiştiren varmı? Ben bu sarmaşığı botanik bahçesinde görüp, kırmızı çiçeklerine vurulup aldım...Bitkiyi biraz araştırıp yarı gölge teras duvar dibine diktim...Bitki saksıda çok küçük bambu çubuklara tutturulmuştu... 1 hafta içersinde dalları 10-15 cm uzadı.. Ancak bu dallar duvara tutunamıyor... civarındaki bitkilere tutunmaya çalışıyor... Duvara tutunmasını nasıl sağlarım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mandevilla gibi pekçok sarmaşık bitki duvara sardırılmak için destek malzemelere ihtiyaç duyuyor. Bunlar sizin ihtiyacınıza uygun olarak sarmaşık filesi, sarmaşık destek merdiveni vb malzemelerdir. Mandevilla hakkında daha fazla bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2015
|
Sayın Mücevher Çalısı, nazik karşılamanız için teşekkür ederim.. Dün Bauhaus'ta araştırdım ve sarmaşık sardırıcılar olduğunu öğrendim... Hemen bir tane aldım...Bu akşam yerleştireceğim... Şayet başarabilirsem bir fotoğrafını çekip yüklemeye çalışacağım... Bilgi link'i için de ayrıca teşekkür ediyor, bol çiçekli güzel günler diliyorum ... Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2017
|
Bunlarda benim nazlı kızlarım.Açık pembe,koyu pembe,beyaz ve kırmızı beyaz olmak üzere 4 rengi var balkonumda. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2020
|
Herkeze merhabalar ben yeni üyeyim,sizlere bişey sormak istiyorum.Mandevilla ve mor salkım çiçeklerini aynı saksıya diksem bir sorun olurmu? İstekleri aynımıdır |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2020
|
Yerden tasarruf etmek için büyükcene bir saksıya ekmek istiyorum,sanırım her iki bitkide yarıgölge alanları seviyor tejrübeli arkadaşlar cevaplarlarsa çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Mandevılla tek saksıda 3 renk olur mu?
Merhaba, Mandevilla'ları 3 rengi tek saksıya eksek sorun olur mu? Zamanla tek renk mi baskın olur? Aşağıdaki gibi bir saksı yapmak istiyorum ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
![]() |