agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2007, 20:51   #1
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deportivo Mesajı Göster
Sevgili Eyüp bey gönderdiğiniz Clematis tohumları şu an elime geçti,tekrar tekrar
teşekkür ederim zahmetlerinize.,
Hayırlısıyla sağ salim çimlendirip bende o güzellikleri sayenizde seyrederim.
Ve aradan yaklaşık 5 ay gibi bir süre geçti, büyük bir özveri ile takip ettiğim ilk Clematis tohumu kendini gösterdi. Beş aydır büyük bir merakla ve sabırla beklediğim Clematis ' e bir şeyler olacak diye ödüm kopuyor!
Kilitli poşet içindeki çimlendirme kabında büyümeye çalışıyor, ama bundan
sonra ne yapmalıyım, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Büyük bir mutlulukla ; tohumları bana gönderen Eyüp Bey' e de çok teşekkür ederim .

Eklenen Resimler

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 21:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Sevgili Depotivo; bunu bir eleştiri değilde bir uyarı kabul edin, toprağınız çok kötü o toprakta tohum çimlendirilmez, tohum elenmiş, gayet homojen yapılı, kolayca dışarı çıkabileceği bir karışım olmalı. Merak ediyorum bir adet tohum mu ektiniz, uyarımı dikkate alırsanız bundan sonraki denemelerinizde çok daha başarılı olacağınızdan eminim. selam ve saygılar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 22:24   #3
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz Mesajı Göster
Sevgili Depotivo; bunu bir eleştiri değilde bir uyarı kabul edin, toprağınız çok kötü o toprakta tohum çimlendirilmez, tohum elenmiş, gayet homojen yapılı, kolayca dışarı çıkabileceği bir karışım olmalı. Merak ediyorum bir adet tohum mu ektiniz, uyarımı dikkate alırsanız bundan sonraki denemelerinizde çok daha başarılı olacağınızdan eminim. selam ve saygılar.
Uyarılarınıza teşekkür ederim, ancak çimlendirdikten sonra ne yapıpta bu çok değer verdiğim Clematis' e zarar vermeden büyütmem için gerekli olan uyarılarınız olursa daha da memnun olacağım.
Foto ' da ki çimlenen tohum elenmemiş torf içinde.On iki adet tohum ektim , bunların 6 adedi sizin dediğiniz gibi elenmiş torf içinde.Diğer ekim şartları ise aynı.
Eklediğim fotoğraflar Clematis' in tohumdan üretimi için merak eden herkese bir fikir verir sanırım, saygılarımla.

Sıra ile Clematis tohumu çimlendirme :

Eklenen Resimler

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2007, 22:56   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Sayın Deportivo, çimlemen fide galiba iki yaprak, iki yaprak daha çıkarınca bir spatula veya yemek kaşığıyla derinden alın ve 10 cm. çapında saksıya dikin, bir süre gölgede tutun yavaş yavaş ışık alan yere alın.

Kullandığınız torf aşırı lifli olmalı, çünkü 125 nolu mesajınızda büyükçe topaklar var, onları alın saksıyı torbadan çıkarın üstüne bir parça cam koyun, gündüz açın üstünü gece kapatın ama kesinlikle kurutmayın mutlaka nemli olsun. Sprey de kullanabilirsiniz. Lifsiz torfa çakıl değil dişli dere kumu karıştırın bundan sonra. Sevgi ve saygılar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2008, 07:49   #5
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman Mesajı Göster
Ve aradan yaklaşık 5 ay gibi bir süre geçti, büyük bir özveri ile takip ettiğim ilk Clematis tohumu kendini gösterdi.
Sayın Oyaman;
Çimlenen tohumlarınızın daha sonraki gelişimini takip edemedik. Meraktayız.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025