![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben de sn. Tura gibi ümidimi kaybetmedim, bu sıcakların ardından kesilen yaprak diplerinden yeniden sürmesini ümid ediyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de hümik asid olduğunu düşündüğüm, Bauhausda "sim organik gübre" adıyla satılan viskos ve koyu kahverengi bir sıvı gübre kullanıyorum iki yıldır bütün bitkilere. Onu da hepsi çok seviyor. ( Clematisler de dahil.. ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hamsi'den kışın enzim yapmıştım. Melas + ( hamsi+ muz kabuğu+patates kabuğu ) + kolrsuz su. 1-3-10 oranında. 1/1000 sulandırıp kullanıyorum. Önümüzdeki kış biraz daha fazla yapamalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Jineopun kuralları her durumda geçerli olmayabiliyor sanırım. Örneğin dün saksıdan toprağa geçirdiğim Gönül hanımdan alınmış 3 clematisin toprakları saksıı elime ters çevirdiğim anda dağılarak döküldüler. Yani çok yumuşak ve simsiyah perlitli bir topraktı su içinde bekletmeme gerek kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Vyvyan pennell senede bir yalın kat bir de katmerli açıyormuş sanırım. Yalın kat açtığını kabul etsek yine de renkten kaybediyor çünkü Vyvyan pennell bu kadar koyu mor açmıyor bildiğim kadarıyla. Yanılıyor da olabilirim tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Clematis aşkını komşuma da bulaştırdım. Aldığı etiketsiz Clematis harika açtı. Kenarları patlıcan moru. En üstte sadece yanyana 2 çiçek verdi. Jineopcuğum isim lütfen. Katlı değil alttaki 2.çiçeğin görüntüsü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Asao diye buldum. Olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benolcum çiçek rengi tam fotografa yansımadığı için emin olamıyorum. Rica etsem çiçeğin arka yüzü ve ön yüzünü gerçeğe yakın çekebilirsen, çok sevinirim. ![]() Clematis viticella 'Venosa Violacea' bir bakarmısın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ablam Doğa Peyzajdan geçen ay president almış.. Önce 4 yapraklı açmıştı, Jakmanii olduğunu düşündüm.. İkinci çiçeği farklı açtı ve çok minik.. ![]() Bu tomurcukta da 4 yaprak var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sakarya'da gördüm kokusu çok güzel.. Orada buna bürümcük diyorlarmış.. İzmir'deki yabanlardan daha farklı.. ![]() Bitki delileri yanında çapa kürek taşır, budayıp kökledim bir tane ne yapayım ![]() Bir haftadan fazla oldu halâ yaşıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Hafta sonu memlekette idim.Konya 'nın küçük bir ilçesinde oturuyor ailem.40-50 yıllık komşumuz var Remziye teyze bir de onu ziyaret edeyim dedim 90 yaşlarında bulgar göçmeni.Bir de baktım bahçede Clematis "aaaaaa dedim Clematis "şöyle bir baktı "adı o muymuş" dedi "ben Türkiye 'ye göç ettiğimizde getirip dikmiştim" dedi.İlk defa canlısını gördüm(burada göreceğim hiç aklıma gelmezdi) ve de çok etkilendim.Ben de istiyoooruuum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Dün çok sağlıklı ve çiçekli olan bir Clematisimin tek bir yaprağında gördüğüm mahlukat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar tek tek bakıldı. Başka bulunamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
|
Myzus türü kara bit sanırım. Yakınında kiraz ağacı var mı? Varsa bit ondan gelmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
|
Yok abim . Benzeri başıma gelmişti. Mor salkım siyah bitlenmişti. Ona komşu clematis filizlerimde bitlendi. Google sağolsun yardım ediyor. Yazdığım doğru olmayabilir. Clematis hastalıklarını bir derleyip toplayıp yazmak lazım. En kısa zamanda inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
İki ay önce bahçeme katılan iki Clematisten bir tanesinde artık gözle görünür hale gelen yeni yapraklanmalar. Yerini benimsemiş gibi görünmekte. ![]() ![]() Bu Clematis konum itibarıyla kuzey ve batı yönlerine hakim olan bir köşede. Akşam saatlerine doğru güneş almaya başlıyor. Kuru otlarla dip kısımını gölgelemeye çalışıyorum, etkili oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Bu sabah Avrupa Çiçekçilğe uğradım. İzmir'in geçen haftaki 40 derece sıcaklığına dayanıp çiçekli kalmayı başaran Clemtatis türleri hangileri diye merak ettim. Düzenleyen FatihBahce : 17-07-2012 saat 10:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Devamı : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bence en dayanıklıları benim bahçede de çiçeği açık Clematis Warszawska nike 'lar. İkinci 'Yuki komachi' ler. Düzenleyen FatihBahce : 18-07-2012 saat 10:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Dikkatimi çekti, Avrupa çiçekçilikteki clematisler açık alanda mı kalıyorlar? Saksı yüzeylerinde malçlama göremedim, ben malçlamaya çok dikkat ediyorum, İzmir de malçlama yapmadan nasıl kalabilirler dış mekanda? Bu arada, Jezebel'in beğendiği türü ben de çok beğendim. Bundan da edinsek güzel olur, şimdilik Proteus diyelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Arkadaşlar benim 2 tane clematisim var 1 ay önce büyük saksıya geçirdim ama biraz cılız ve aralarında kurumuş dallar var önümüzdeki yıla güç toplaması için budasam olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bir şey benim bitkiyi kemirmeye başlamış.. ![]() Kaçağı aradım, bulamadım. Mönüde küpe çiçeği, leylak ve hanımeli de vardı. İşin ilginç tarafı bu bitkiler clematise uzaklar.. Onun yanıdaki bitkilerde ise kemirme izi yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|