![]() |
|
![]() |
#2041 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Ağaçsever
|
Bakalım benimki,ler ne renk açacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Mor (Warszawska nike) ve diğeri beyaz(Gladys picard) olmak üzere iki çeşit aldım, ikisinide aynı saksıya dikebilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Saksısı mümkünse ince naylon olmasın. 45 cm çapında ve derin bir saksıya birlikte dikebilirsin. Toprak yüzeyi açık olmamalı. Hafif bir malzeme ile kapatabilirisin. Örneğin ponza taşı ya da ağaç kabuğu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
|
Etiketlere çok güvenmeyin. Geçen sene nerdeyse hepsi farklı çıkmıştı. Monta rubens kapalı ya da açmak üzereyken arka yüzleri özellikle bariz pembe iken açtıktan sonra beyaz gibi görünüyor. Benimkinin kartın da pembe görünüyordu. 3 tane montana çeşidi almıştım. Hepsi beyaza yakın açtı. Rubensin çiçekleri biraz daha büyüktü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Ağaç Dostu
|
Sabah kontrolünde Montana 'Rubens' çiçeklerinde olması gereken o hafif güzel kokuyu aldım. ![]() Renginin kar beyazı değil oldukça hafif pembe-beyaz olduğu, asla etiket resmindeki gerçek pembe rengini bulmayacağını düşünüyorum.Zaten Sevgili Jineopun da gözlemleri bu yönde olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
|
Daha iyi olmuş. Suyu çok sevdiğini, ve kök kısmını gölge istediğini lütfen unutmayın. Güzel çiçeklerini bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tam olarak açtığında mavi mor arası bir renk oluyor, fotoğraflarda bazan tam mavi çıksa da gerçekten mas mavi açan bir multi blue görmedim ben. Belki gölge ve ya güneşte oluşu rengi etkiliyor olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Sayın Eser İlhan, balkonum için sarkan çiçekler edinmek istiyorum c.armandilerinize bayıldım hem de kokuyorlarmış, ilk defa gördüm sayenizde, acaba balkonda olur mu? BALKON için sarkan ya da sarılan çok yıllık çiçek önerileriniz olursa çok sevinirim... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Ağaç Dostu
|
![]() Clematisim bu yıl da ,muhteşem ama güzelliğinden ve kokusundan hiç faydalanamıyorum. Dondurucu bir rüzgar,değil veranda da oturmak fotoğrafını bile çekerken zorlandım. Sanırım bizim coğrafyamıza haziran ve sonrasında çiçeklenen türler uygun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama dalları çok gevrek ve ince, sarılmaya da çok meyilli. Destek bulamazsa kendi üstüne sarılıyor. Sarkmaktan pek hoşlanacağını düşünmüyorum.. Clematis bijou daha küçük ve yerörtücü - sarkıcı özellikte. Belki balkonda sarkıtmaya o daha uygun olur. Çiçekleri çok güzel ama kokusuz ve yaprak döker.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Yurd dışında cicekli secme şansı oluyor ne güzel burada ise sadece resime bakıp alıyoruz ne cıkarsa batımıza ![]() İstabul icin mayıs sonu acanlar tercih etmeliyiz sanırım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar güzel açmış, seneye 2. kata ulaşır. Goji de uyanmış, bahçelerin neşeli zamanı başladı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ayrıca belirteyim, bu resim satılan bitkilerin küçük bir bölümünü gösteriyor. ![]() Buradan 3 tane alabilmiştim.Uçakta kilo problemi nedeniyle.(Aldığım diğer çiçekleri de düşünürsek.) Düzenleyen Hülya : 12-04-2012 saat 09:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili hulya clematisler harika orda olmak vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2012
|
Müjgan Hanım, Clematis'inize ve bayıldım, o yukardaki fotoyu iyi ki koymuşsunuz, hiç gözümün önünden gitmiyor, çok sevdim. Maşallah... Düzenleyen arapsabunu : 11-04-2012 saat 21:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Ağaç Dostu
|
Bugün birşeyler almak ve gezmek için, Bayrampaşa Bauhaus'a gittim. O sırada yeni bitkiler geldi. Bunlardan bir bölümüde çok gelişmiş, bazıları tomurcuklanmış clematislerdi. Çok farklı türler yoktu. Fiyatlar gene 11.90 tl.idi. Ben yinede dayanamayıp bir 'Piilu' aldım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Aslında, ondada gözüm kalmadı değil. ![]() Pazartesi sabah 7.15 te uçakla gideceğim. Tüm bitkilerimi kargoya vereceğim. Hepsinin sığabileceği, uygun üç koli hazırladım. Bugün aldığımı ve kolilere sığmayan bir Nandina Domestica'yı yanıma alacağım. Üstelik kalan günlerim için ajandam öyle doluki...Bir daha Bauhaus'a gitmem mümkün değil. ![]() Kısmet değilmiş ne yapalım? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |