![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Rengi toz pembe
Güzel değil mi? Çok narin gövdesi ve dalları var. Henüz bebek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Merhabalar Bugün Bauhausdan ilk Clematis lerimi aldım.Bekleyenlere duyurayım dedim..Bauhausda bulamadığım Clematis 'Gladys Picard' Clematis vitalba Clematis 'Westerplatte' Clematis 'The Vagabond' Clematis 'Snow Queen' Clematis 'Multi Blue' Clematis 'Mrs Cholmondeley' Clematis 'Mevrouw Le Coultre' Clematis 'Arabella' türlerini İstanbulda bulabileceğim yer önerileriniz olursa sevinirim..Bir ay kadar İstanbul'da bekletip daha sonra İzmirdeki yazlığıma götürmeyi düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Büyük Çamlıca Fidağınlığını aradım..Yeni ürünler gelmemiş 20*20 lik saksılarda 80 cm boyutunda geçen yıl ürünleri için 25 TL ücret istediler.Gittiğimde de albenisi olan bitkiler yoktu..Hollandadan gelecek olanlar ise yaklaşık 2 hafta dediler.. Düzenleyen Gurtunca : 08-03-2012 saat 14:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Gittiğinizde agaclar.net'den olduğunuzu da söyleyin. İndirim yapabiliyorlar) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Eser hanım üzülmeyin o 20cmlik clematis bu sene evde çiçek açtı. Çok sıhhatli boyuna aldanmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Clematis ekim, budama,yer değiştirmeye, çelik almaya ek bilgi
Clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim ayı idealmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Armandii'lerimin yerini değiştirmek istiyorum.Ama üzerleri tomurcuk dolu. Şimdi değiştirsem herhalde bu tomurcuklar etkilenecekler diye düşünüyorum. Bu durumda ne yapmalıyım dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekleri geçer geçmez biraz da budayıp taşısam sorun olmaz herhalde? Mart sonu bahçede yeniden bazı düzenlemeler yapılacak o zamana da denk gelir,uygun olur.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Yakında çiçeklenince çiçekten zedelenmiş yaprakları görünmeyecek nasıl olsa... ![]() Geçen yıl taşınmamız sıcağa kalınca mecburen yerinden söküp buraya getirmiştim. Bir arada iki sürgün verdi ama sonra yaşayamadı. Halen belki yeniden sürer diye yerinden çıkarmadım ama pek ümidim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
İki gün önce Bauhaus'tan Rouge Cardinal(Kırmızı), Dr Ruppel(Pembe), Multi Blue(Mavi-Mor) ve Montana Rubens (Pembe) türünden olmak üzere birer tane aldım. Daha önce aldığım dört çeşitten sadece Warszawzska Nike yaşamayı başarabildi. Bu kez yaşayacaklarını umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Forumda, marketlerde, bahcemde ilk baktigim bitki clematis. Bu sarmasik aliskanlik yapiyor artik iyice emin oldum. Cicegi de yapragi da ayri güzel. Bahcelerde mutlaka olmasi gerekli diye düsünüyorum. Tohumdan ben de beceremedim ama bu yaz celikten deneyecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Rouge Cardinal(Kırmızı), Dr Ruppel(Pembe), Bauhaustan almıştım. Saksılarını değiştirdim. Balkondaki yerlerine yerleştirdim. Umarım sağlıklı gelişir ve çiçeklerinide görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu hafta İzmir'de çiçek satan yerlerin çoğunu dolaştım. Clematise hiç rastlamadım.İzmir'e getirmiyorlar ![]() Geçen yıl bir kaç tane baumax ta görmüştüm,bu yıl hiç rastlamıyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2013
|
klematisi izmirde bende bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmir Urla yolu üzerinde Avrupa çiçekçilikte bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Geçen ay ve bu ay Bauhaus'ta tohumunu aradım fakat bulamadım. Geçen sene taşınma işleri bitince alırım diye almamıştım. Ne kadar şanslısınız! Her gidişimde kontrol edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
![]() Alıntı:
İnsan kaç yaşında olursa olsun, içindeki çocuk hiç büyümüyor! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel gelişiyor Jezebel'ciğim, benim aldığım kılkuyruklarda da tomurcuk var, Multi Blue erkenci bir tür demek ki. Bence biraz daha beklesinler sevgili Limon, bu soğukta açsalar da doyasıya seyredemeyiz. Başında oturup bir kahve içmeden clematisin tadı olur mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ben clematisleri bu uyüzden çok seviyorum işte. Bütün kış çer çöp gibi duruyor, azıcık ısınınca sihir gibi mükemmel bir hal alıyor. Bauhaus dan 3 yıldır aklımda olan Dr. Ruppel Multi Blue ve Montanayı bulunca çifter çifter aldım, ne olur ne olmaz, yedeklemek lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
clematis
Sayın JİNEOP clematisleri budadınızmı acaba merak içerisindeyiz sabırsızlıkla bekliyoruz birde bauhaustaki hangi cins clematis ler benim bulunduğum şehirin hava şartlarına uygundur bu kış neredeyse -17 lerde geçti ekeceğim yer kuzey cephe ve çok rüzgar alan bir yer uygun olurmu acaba yarım metre yakınındada otamatik sulama sistemi var zarar verirmi cevabınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|