![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
geçen hafta aldığım clematisler şimdi bu hale geldiler işte resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kopshtar, Ben Kasım ayında Bauhaus'tan 4 çeşit clematisi tanesi 7 liradan almıştım. Sizin gördükleriniz bunlardan farklı mı? Hatta sonradan bir tane daha durandii aldım. ![]() Hep yazıyorum, bu clematis sevdası aldı başını gidiyor bende diye. Her çeşidinden her renginden olsun istiyorum. 11 çeşit oldular. Şu an balkonda daldırma usulü çoğaltmaya çalıştığım 3-4 çeşit var. Başarırsam takas için kullanacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Evet demekki Kasım ayıymış . Yanlış hatırlıyor olabilirim. Aynılarından ben de aldım. 3 çeşitte bahçemde ekili vaziyette. 8 çeşitte bende oldu. Şimdiye kadar 1 ad. indigo kaybettim aşırı sıcaktan. Şimdi etrafına saksı yereştiriyorum kökleri ısınmasın diye. Sorun olmuyor. Umarım üretimde başarılı olursunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn Uzman16; Bauhause'a çok yakın oturduğum için akşam başka bir malzeme için uğradım. Bahçe bölümüne de bakmadan çıkmadım tabi ![]() Yeni clematis gelmemiş, eskilerden de çok az kalmış. Yeni olarak sadece Çalı şakayık, pervane çiçekli yasemin ve ribes-rubuslar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar Alt bahceme diktiğim 3 adet clematisimin, yerini değiştirmek istiyorum. Bir yerde clematislerin yer değişiminden hoşlanmadıklarını okumuştum. (şu an bulamıyorum o yazıyı) Sizce, şimdi yer değişimi yapsam olur mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet olur, daha fazla geç kalma. Önce yeni yerini hazırla. Kökün ertafını genişce bel ile aç, etrafındaki toprağı köke bastır, kök toprağını oynatmadan, yeni yerine koy. Kökleri sıkıca ört, sıkıştır. Clematisi yerden bir karış civarında buda. Ama bu sene büyümesi biraz yavaş olur. Esas neticesini seneye görürsün. Tehlikesi yok. Denemeye değer. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki Yağlı, hızır gibi yetiştiniz imdadıma, cok teşekkürler. Bu 3 clematis sonbaharda gelmişti bana. Daha küçükler, bu yüzden budamadan dikebilirim sanırım. 2 karış ancak var boyları. Hava acar acmaz, söylediğiniz şekilde dikim yapacağım. Merak edip, diktiğim celiklerden birini cıkartıp baktım. Maalesef kök yok ![]() Yapraklanma devam ediyor. Ben umutla havaların ısınmasını bekliyorum, ola ki kök yapar, ümit işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Cemo'cuğum aynı şeyle bende karşılaştım clematis çeliği patlamalar yapmış ama kök yok ben de hemen geri yerine diktim bakalım nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
![]() Bu arada Ankara Cepa -Bauhauseda da aynı 4 Clematis var. Aldım ama karların içinden ve toprağı bile donmuştu. Tabii dallar kupkuru ve hiç sürgün yok..Ama bu başlıkta yazılanlardan ve cemonun söylediklerinden dolayı hiç de ümitsiz değilim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Bende Cuma akşamı Bayrampaşa Bauhausa gittim.3 çeşit clematis vardı.Görevli hafta içi yeni türler gelebilir dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Clematis Multi Blue de bu ayda sürgünü olan arkadaş var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Diğer Clematislerde yeşermeler ve sürgünler başladı ama Multi Blue hala kıpırtısız ve kupkuru duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğerlerini saksıdan toprağa naklettim, sürgünler az ve küçüktü, ama Multiblue fazla gelişmiş geldi gözüme o yüzden saksıda bıraktım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Benim multi blue kaç aydır kuru görünüyordu hiç dokunmadım ve budamadım.3 haftadır sürgün vermeye başladı.Güçlü sürgünler veriyor şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yanılmışım , çok dallanan Clematis 'Doctor Ruppel' miş. Clematis "Multi Blue" de üç yeni sürgün var, 5-6 cm. var yok. İzmir olmasına rağmen sevgili Benol, cultivarmış kaprisli olurlar,sabırlı ol yeşerir bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir çok arkadaşımızın, geçen sene kurudu zannettiği clematisleri sürpriz yaptı, biraz sabır, yakında sizi sevindireceklerdir. Alıntı:
Bu sene Şubat başında budadığım clematisim geçen yıldan daha erken uyandı ve sürgünleri daha güçlü. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Ben clematıslerimi içeriye almıştım 2 tanesi sürgün verdi Multi blue Şubat ayında tomurcuklandı, çiçek açtı ancak rengi ve formu biraz bozulmuş, şimdi terasa çıkardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın. 4 Clematis'imde sürgün var. Multi Blue geçensene çiçek açıp birden yaprak kuruması yaptı sitede arkadaşların önerisiyle hemen budadım. Erken açan cins biliyorum onun için meraktayım. Sevgili Jezebel Ege,Karadeniz iklim farkı mutlaka olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Şimdi budama yapsam bazı clematislerimi geç mi kaldım ya da zararı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilere bu mevsimde su yürüdü derler bence bir araştırın. Benim budamadığım Clematis hep sürgün verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Budama Gruplara göre yapılır-A,B,C. Her ne grup olursa olsun, çiçeklenmeden hemen sonra yapılırmış. Olağan dışı zamanlarda sadece kuru veya ince, zayıf dallar budanırmış. Bu konuda tecrube sahibi olan sadece Adalet hanım ![]() bizim bitkilerimiz makasla müdahale edilemiyecek kadar ufak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
İşte şimdi tüm umutlarım sona erdi. Açma zamanı olan clematisimde bir tek sürgün bile yok .Demek ki yanlış seçim yapmışım.Ama önerinizle yine de dışarıya çıkaracağım.Teşekkür ederim sayın acemi füsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |