![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
İzmirde yaşayan (bostanlı)biri olarak düşüncem; clematis İzmirin sıcaklarına zor dayanır ama eğer kuzeye bakan gölgelik ve nemli tutabileceğimiz bir yere dikilebilir..Tek şart kök kısmını çok iyi malçalamak odun talaşı ile iyice kök kısmını kapatıp onun üzerine de ısıyı yansıtan ve yalıtan taş veya benzer malzeme ile kapatmak.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güneye bakan balkonumuz çok rüzgarlı, önü tamamen açık, büyük bir park önümüz ve denizin esintisi hep bizde. Balkonumuzda küçük bir köşe gölge kalıyor, orayı clematis için düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ben de İzmir de yaşıyorum clematislerimi geçen sene aldım ben evde olmadığım için dalları ve yaprakları yanmıştı o dalları budadım şimdi daha güzel gelişti. Bence İzmir de yaşar ama yine de siz bilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili İel77, bilgi için teşekkür ederim, söylediğiniz gibi aynen, geçen sene budamamıştım, aslında budanmayacak kadar küçük bir bitkiydi, bir karış, neresini budayayım ![]() Bu sene budanması gerekiyor demek ki. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar, övgüleri hakediyor benim clematisim değil mi? Türü yanlış hatırlamıyorsam "Jakmanii" tam adını yaylaya gittiğimde yazarım. Çiçeklerim Doğuya bakan giriş bölümünde, yarı gölge bir alan, Son baharda biraz yanmış çiftlik gübresi vermiştim, budama yapmamıştım, kıyamadım özel bir bakım uygulamadım, diğerleri daha fazla güneş alan bir yerdeler, onlar daha az açıyor.Sevgili Acemifüsun, 40 litrelik bir saksıda olabilir her halde, ama yere dikme imkanınız varsa yere dikin derim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim clematisimin de bir tanecik tomurcuğu çiçeğini açtı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yılmaz Bey Saksı ve dikim konusuda tüm önerilerinizi dikkate aldım, odun talaşı da toprak üstüne yaydım, bakalım yarın fotoğrafta beğenecek misiniz? Tükürmekle olsa başta Adalet Hanımın ve tüm sitedeki arkadaşlarımızın bu eyleminden çok mutlu olurum ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun Hanım, Clematis tohumunu çimlendirmek imkamsız gibi bişey Ben 3 defa bunu denedim geçmişte ama kesinlikle çimlenmedi![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Adalet Hanım, maşallah ki maşallah... Altaki resmin, sağ alt tarafında daha koyu renkli iki çiçek var. Farklı bir tür mü acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bu gün clematis'ler hakkın da biraz daha bilgi edinmeye çalıştım.Kışın yapraksız kalan cinslerinin çarkıfelekle birlikte dikilmesi öneriliyor.Bana mantıklı geldi ,sizlerle paylaşmak istedim.Bildiğiniz gibi ikisi de köklerinin gölge de olmasın dan hoşlanıyor ,her ikisinin de çiçekleri güzel. Renkleri ayarlanır ise hoş olur .. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha doğrusu Passiflora tüm bahçeyi işgal altına almış durumda , bu da Clematisin işine geliyor , Passifloranın gölgesinden faydalanıyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zerrinist, Maşallah çok güzeller Elinize sağlık çok iyi bakmışsınız.Peki türü nedir clematislerinizin?Ve ne zaman aldınız? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Benim clematis lerimde açıyor ama boyları uzamıyor. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili Nuzel, Clematisler gevşek yaprak çürüntülü ve torf türü toprakta daha iyi gelişiyor..Kök kısmına gölge oluşturacak malçalama yaparsanız ve gövdeyi de güneş ya da yarı gölge halde tutarsanız bitkiniz hızla gelişiyor..Eğer buna rağmen gelişme olmuyorsa kök kısmının hava almasını sağlayın dibini hafif çapaladıktan sonra malçalayın ve azot ağırlıklı sıvı gübre verirseniz epey gelişir Ben clematislerime Selahattın Bey'in tavsiyesi ile hem yapraktan hem de kökten B5A uyguladım ve şuan inanılmaz sürgün veriyor o kadar büyüdü ki korkuyorum komşunun bahçesine doğru gidecek diye![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Sevgili Yılmaz Yalçın tavsiyelerinize uyacağım B5A var evde hemen uygulayayım.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim uygulamam şöyle;10 Litre suya yarım kapat B5A karıştırıp fıs fıs ile clematisin gövde ve yapraklarına bol miktarda püskürtüyorum.Geri kalan kısmıda 3 clematis arasında paylaştırıyorum ve kalanı kökten veriyorum.30 günde bir yapıyorum bu uygulamayı. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
4 çeşit clematis aldım bugün. bayrampaşa bauhaus'tan 10liraya tanesi. İsimleri şöyle: clematis 'late flowered group' comtesse de bouchaud clematis 'patens group' piilu clematis 'late flowerd group' bagatelle clematis 'viticella group' polish spirit Umarım güzel büyütebilirm. Biraz çelimsiz görünüyorlar. Piilu üzerinde bir sürü çiçek tomurcuğu var ama en çelimsizi de o yani. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Zaten en büyük çiçeklilerden biriymiş Warszawska Nike Almadığıma pişman oldum çok bitmesse ben de alıcam Piilu benimki de tomurcukluydu şimdi sürgün vermeye başladı tomurcuklar yarılmaya başladı ama uzun zamandır aynı büyüklükte inşallah kurumamıştır.Siz sıvı gübre vermeyi unutmayın ayda bir kere clematislere iyi geliyor. |
|
|
|
![]() |
|
|