![]() |
|
![]() |
#3061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() Acaba bu yaban asması mı? yolda buldum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bir Cezair menekşesi ( Vinca minor ) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Cevaplarınız için sağ olun o zaman ben yarın birkaç dal daha alıp güzelce dikeyim. Yol boyu bunlarla kaplı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Martta Bauhaus' ta, bayrak kırmızısı renkli bu clematisi görünce , rengine meftun olup hemen almıştım. ![]() Eve gelir gelmez, Rouge Cardinal yazıp araştırınca, renginin şarap kırmızısı olduğunu öğrendim. Tabi biraz canım sıkıldı. Neyse, şarap rengide güzeldi. ![]() Haziran ortalarında gerçek rengiyle bizzat tanıştım. ![]() Ama Kırmızı bulursam yine alacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Ağaç Dostu
|
Keyifle büyütün. Kokusu hakkında yorumunuz nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Montana Rubens etiketiyle aldığım ve bu yıl ilk çiçeklerini gösteren clematis. Çiçek çapı 5-6 cm civarında ve renk tamamen beyaz. Bitki güzel. Geçen yıl yapraklarını dökene kadar 4 metreye yakın boya ulaştı. Bu yıl da hem bol çiçek veriyor, hem de çok hızlı bir biçimde uzuyor. Türünü bilen bir arkadaşımız var mıdır? Bildiğim sitelerden karşılaştırdım. Buna benziyor. Chrysocoma Sericea Bunu daha çok benzettim. http://www.taylorsclematis.co.uk/clematis-wilsonii.html Düzenleyen k_donmez : 26-04-2013 saat 22:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Diger iki renk ne Nevzat Bey? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl aldığım Glady Picard, Miss Bateman'dan sonra ikinci çiçeklenen Clematis' im oldu. İlk çiçekler o kadar iri ki, mübalağasız neredeyse elim kadar. ![]() Yalnız hiç boylanmadı. Bu yıl aldıklarım bile onu geçtiler. Miss Bateman. ![]() Glady Picard. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç yıldır özenle büyütüp kırmızı sarmaşık gülünün çıplak alt gövdesine sardırdığım Gladys Picard'ımı kış içinde bahçe kapısını aralık bulup yokluğumuzda içeri dalan ve gülün altını büyük bir zevkle kazan sokağımızın köpeği Gelin paramparça etmişti. O kadar üzüldüm ki anlatamam... İki hafta önce gülleri gübrelerken ben de iyice çapaladım gülün altını ve hiçbir canlılık belirtisine rastlamadım.. O olaydan sonra gülün altındaki çıplak toprağı tekrar kazılmasını önlemek için boş çiçek kasalarını ters çevirip yerleşirmek suretiyle kapatıyordum. Bu hafta bahçeye geldiğimizde bir de baktım ki Gladys Picard bana kasaların altından nazlı nazlı gülümsüyor ![]() ![]() Gayet gür olarak yeniden sürmüş. Çok sevindim, hemen bakım yaptım ve tırmanma düzeneğini hazırladım. Bakalım beni çiçeğiyle de sevindirecek mi?? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Ağaç Dostu
|
Mutlaka büyüyecektir. Benimki köpek eşeleyip toprak seviyesinden budamadan önce 3.00 m.ye yakındı. Ama çok ince ve cılızdı. Şimdi o kadar gür sürmüş ki.. Murat Pilevneli'nin blogunda clematislerin ilk dikiminde tepelerinin koparılması gerektiğinden söz ediyordu ama hiç kıyıp yapamamıştım. Bu olaydan sonra uzun zamandır isteksiz büyüyen bir clematisim vardı, gidip tepesini kopardım. Bakalım ne olcak ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Ağaç Dostu
|
Gülü bol bol çapalayıp gübreledimdi. Hem hayvani gübre, hem de gül gübresi. O da iyi gelmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis Jakmani Niobe. ![]() Sağolsun, biraz önce eşim, Beylikdüzü Bauhaus'a kadar gidip alıvermiş. Tekrar teşekkürler, Nevzat Bey. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|