![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
sn GothiCat saksısını değiştitrirken çok dikkat edin kökleri çok ince sarsılır **** zedelinirse kaybedebilirsiniz. Ben kendiminkini saksı değişimi sonrasında kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
İlginç bir gelişme olmuş ve tomurcuk vermiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Sevgili Selis ne güzel bekletmeden açmış.Bu çiçeği çok sevdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Bence potasyumu fazla aldığı için böyle olmuş..Azot ise az almış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Benim yıldızlar hala küçük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Benim yıldız çadırlarım geçen seneki gibi hemen kırmızı örümcek oldu.Geçen sene ağustosta ekmiştim;aşırı sıcaklara bağlamıştım.Meğer çok ilgisi yokmuş. Aynı aileden olan ilk kez bu sene ektiğim kardinal çiçeği de kırmızı örümcek istilasında. Bu cins narin sarmaşıkların (en azından benim yetiştirdiklerim) en önemli sorunu buymuş demek ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım,Acemifüsun ve Cemo'nun hediyesi olan yıldız çadırı tohumlarını çimlendirip aynı saksıya şaşırttım balkon demirine sardırmak amacıyla..Ama yavaş gelişiyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da yarım gün güneş bile bu çiçeğe az geliyor, pek çiçek açmıyor. Mümkünse çok güneşli bir yere taşıyın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Yaşasın Yıldız Çadırı sahipleri çoğalıyor sitemizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Bol güneş seven bir sarmaşık o yüzden güneş ve suyunu eksik etmeyin..Ayrıca ayda bir sıvı organik gübre verebilirseniz iyi olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01,beyaz açtı galiba bir renk daha var o açmadı, umarım kırmızıdır, tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Kırmızı yıldızlarımın yanına Maki'den aldığım beyazları ve pembeleri şaşırtma yaparak ektim. Amacım üçünü bir arada görebilmek. Şimdilik uzuyorlar, henüz çiçek yok. Maki, apartman bahçesine de ekmiştim kırmızılardan, istersen alabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili tiya. Kendime ayırdığım tohumlardan bir ara çimlendireceğim ![]() Sevgili SDurul, Yıldız çadırı tohumları uzun süre sonra çimlenebiliyor. Sizin tohumlarda sürpriz yapabilir. Kırmızı tohum hala var, arzu edersen gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Bu çiçek çıldırmış olmalı!Diğer çiçeklerin ölmeye yüz tuttuğu 38 derece sıcakta sevgili Yıldız Çadırı'm tomurcuk veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
merhaba arkadaşlar benimde elimde karışık renkli yıldız çadırı tohumlarım vardı hepsini ekmiştim fakat iki tane filizlendi uzun zaman bekledim başka filizlenen olmadı malesef sonrasında birtanesi bir anda solu verdi kurudu gitti şimdi elimde tek birtane kald renginide bilmiyorum. şuanda askılı sarkan birsaksıda ve uzun zaman gelişmeden öylece durdu hatta bir sefer evin kedisi saolsun saksıyı devirip dağıttı bende tekrardan saksısına ektim heralde o zaman kökleri sarsıldı bu yüzden baya bir yavaştı gelşimi şimdilerde yeni yeni sürgün veriyor inşallah çiçeklerinide görürüm hayalim üç rengide bir arada yetiştirip süslenmiş çam ağacı görüntüsü vermekti ama nasip olmadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Sayın Arnavut biberi, filizlenmedi dediğiniz tohumlar hala filizlenebilir. Nisan ayından itibaren çeşitli ufak saksılara yıldız çadırı ekmiştim. Çimlenmedi diye aynı toprağı kullanarak başka çiçekler ektim veye toprağı az olan saksıların üstüne ilave yaptım. Şimdi değişik çiçeklerin dibinde minik minik yıldız çadırlarım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|