![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Tohumdan yetiştirmeyi becerdiğim 3 adet yıldız çadırının iki tanesinde;üst yapraklar çok canlı olmasına rağmen,alt yapraklardan hızlı bir şekilde sararma oldu. İki adet çingene pembesi çiçek bile açtı.Çiçek açtığı gün sevincimi görmeliydiniz.Yaprakların solması devam etti.Ben de sürekli çiçek aldığım seracıma bakım için götürdüm.Bekliyorum. Diğerini üç gün sulayamadım.Kurudu.Birazcık canlanabilen yapraklar sarardı.Fideden ekim yapılabileceğimi dün akşam forumda okudum.Hemen az sararan yapraklardan fide aldım ve ektim.Üzgün ve ümitliyim.(Düşündüm de aslında ümitsizim) Yıldız çadırı mevsimlik bir çiçek değil mi?Her sene tohumdan yeniden ekmem gerek.Eğer canlandıramazsam yetiştiren arkadaşlardan tohum isteyeceğim.Canlanırsa arkadaşlar bu ton pembe sizde var mı bilmem ama forumda resmini görmedim.İsteyenlere gönderirim. Maki01'in denizdeki balık meselesine benzedi... Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Dün siparişimi verdim. Sizin aldığınız karışık renkli kalmamış ama beyazı eklemişler.Dediğiniz gibi çok ilgili bir satıcı. Teşekkür ederim Maki Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Bende kırmızı çiçekli var. Boylandıkça boylandı, sonunda bir tanecik açti. Tohumunu yakalamaya çalışıyorum. Fazla olursa ben de verebilirim. Düzenleyen tiya : 22-08-2009 saat 14:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim kızım koyu pembe açıyor. Aynı toprağın dibine iki gün önce iki tohum daha ekmiştim. Güneşe astım. Bugün baktım ikisi de çimlenmiş. Renklerini bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Güneşin en ortasına astım saksıyla. Açıp dururlar. Sakın hibe etmeyin. Size inat gittiği evde açar. 20-20-20 gübre kullanıyorum ben. Acep ondan mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
15 günde bir veriyorum sevgili maki01. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günüm, Bence aşırı bakımdan bitki neslini devam ettirme gereğini hissetmeyip gelişmeye devam ediyor. Gübreyi kessen ve suyu azaltsan, bir de azarlasan; ben masum, burada öğrendim azarlamayı; belki çiçek verir. Kısacık bitki tanışıklığımda öğrendiğim temel şeylerden biri çiçeklenme için suyu azaltmak ve aşırı beslememek oldu. Dala gittikçe çiçek vermiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan ürettiğim bitkiler arasında en hızlı gelişen Yıldız Çadırı oldu. Karışık renkli tohum olduğu için, hangisi ne renk açacak bilmiyorum. Çiçek renklerini gördükten sonra ana saksısına almak istiyorum. 2 sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. 1- Saksıların büyüklüğü, çiçek açması için yeterli mi? 2- Ne zaman çiçek açar? Teşekkürler... Saksının içine aktarma sırasında köklerin zarar görmemesi için poşet yerleştirdim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki01, gözünüz aydın, hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar. Saksıları yeterli bence, mutlaka güneşli bir yerde durmalı, bol güneş görünce hemen açmaya başlarlar, tohumları çok geç olgunlaşıyor, gözden kaçırmayın. Dilerseniz biraz daha büyük saksıya Sonbaharda alabilirsiniz, zaten Kasım sonu gibi çiçek kurumaya başlayacaktır, soğuk ve güneşsiz havaya tahamülü yok çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Adalet Hanım, aklım renklerde hep umarım kısa sürede açarlar. Kırmızı, pembe, beyazdan oluşan büyük bir saksıya almak istiyorum. 7 minik saksıdalar. Tohumları karışık renki almamak lazımmış, nihai yerleri için beklemek zorunda kalıyor çiçekler. Bu arada istediğiniz renkten birden fazla çiçek çıkarsa tüplü gönderebilmenin hazırlığını da yaptım görüldüğü üzere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar Adalet Hanım, tohumu ektim, ikinci gün çimlendi ve çok hızla büyüyor. En büyük gibi duranı ipe sardıralı 3 gün oldu daha, hemen yanındakinin ikinci günü. Bu kadar hızla büyüyen ilk bitkim, şaşkınlık ve sevinçle izliyorum gelişmesini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gölge alana diktiğim iki fidem gelişmedi çiçekte açmadı, sorun bol güneşte sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sevgili Maki01; Bitkilerinize sistemik bir zehir , kontak etkili bir zehir uygulamamanız köpeğinizin hayatını kurtardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Oğuz Bey, sistemik ya da zehirli bir ilacı bir kez uyguladım bu sene. O balkonun kapısı günlerce açılmadı. Hasat aralığı 14 gün olmasına ve üzerinden aylar geçmesine rağmen köpeğimin o balkona çıkması hala yasak, tel kapısında da hala uyarı etiketi asılı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Maki01; Titiz uygulamalarınız , paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Köpeğinize de geçmiş olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Pembe ve beyaz yıldız çadırı tohumu için sıraya girenlerdenim. Avusturya'daki yakınıma arattım ama bulamadı malesef ![]() Bendeki kırmızılar tohum vermeye başladı ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 13-08-2009 saat 21:39 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|