![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bol tohum al bana da yolla arkadaşım. Bu güzellikten mahrum kaldım bu yıl ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
****** Memnuniyetle sevgili cemo Senin adına üzüldüm ![]() Hergün bakıyorum ve çiçeğinin ortasındaki uzantılara parmağımla dokunuyorum tohumlansın diye, Allah nasip ederse her yıl dikmeyi istiyorum. Balkonumda o kadar güzel sardıki anlatamam, fotoğrafını eklemeyi isterdim ama yüklerken problem var galiba ve yüklenmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, demek yıldız çadırsız kaldın öyle mi? Hiç merak etme, ben sana kırmızı çadırın tohumlarından yollarım, pembe ve beyaz olanından da arkadaşlar gönderir artık bende yok çünkü. Benim yıldız çadırım da güneşin ortasında, on santimcik filan ama dün bir tane çiçek açmış çok sevindim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zerrinsrt, hiç merak etmeyin, geçen yıl sevgili Güler'in yolladığı bir kökten bir dünya tohum almıştım, bu sene sekiz taneler, herkese yetecek kadar tohum çıkar, çıkmazsa müracaat Güler'in bahçesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Habibe, 41 kere maşallah, çok iyi gelişmiş. Bu sene beyaz ve pembesi olanlardan tohum isteyelim, biz de kırmızı göndeririz, üçü bir arada çok hoş görünüyor. Sevgili Passıon, ben size tohum göndermiştim, hiç birisi çıkmadı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanımcım, siz bana ayçiçeği gülü tohumu göndermiştiniz. Onlar da şu anda bayağı büyüdüler ![]() Adalet hanım,şimdi içime kurt düşürdünüz. Sizinle hiç öyle bir konuşmamız olmadı ama siz buna rağmen gönderdiniz de postada mı kayboldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Passıon, üzülmeyin, ben yanlış hatırlıyorum demek ki, ay çiçeği gülü gönderdiğim arkadaşlara bu tohumdan da göndermiştim çoğunlukla. Siz elinizdeki beyazlara sahip olun, kırmızılar bizden, sonbaharda gönderirim tohumundan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Adalet Yağcı , boyu 50 cm'i geçti ,ince narin yoluna devam ediyor , tomurcuk aradım bu gün ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar inanın yıldız çadırını çimlendiremedim diyenlere şaşırıyorum.Benim geçen yıldan dökülen tohumlar her köşeden çıkıyor ve ben onları söküp atmak zorunda kalıyorum.Çok zarif ve narin görünen bir bitki ama bir o kadar da arsız.Her tarafa kol atıp tırmanmaya çalışıyor.Umuyorum bu yıl da bol tohum verecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sabah daha güneşli bir yere aldım . Gece 1 karış daha uzamış . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Atıyormusunuz ![]() Yıldız çadırına sahip olmak isteyen öyle çok arkadaşımız var ki, fide olarak gönderseydiniz keşke. Geçen sene sevgili Güler bana İstanbul dan fide göndermişti, hiç sorun olmadan tuttu, üstelik mevsim Sonbahardı. Tohumlarından tekrar yetiştirip(aynı yıl içine)ikinci versiyondan arkadaşlarıma bir sürü tohum bile dağıttım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hn, gönderdiğiniz tohumlardan biri bugün ilk çiçeğini açtı. Ama hiç bir zaman Sevgili İmgelemin dediği gibi çok çabuk gelişip yayılacağa benzemiyor demek ki orayı çok sevmiş. Yine de bu boyda açacağını tahmin etmemiştim. ![]() Düzenleyen Kiraz : 13-07-2009 saat 09:50 Neden: resim ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Volare, biraz destek bekliyordur, çiftlik gübresi şerbeti verin onbeş günde bir, ama dikkat edin, sabah sulayın akşama şerbet verin veya tam aksi. Etrafını çapayla gevşetin, güneşe bayılıyor, tam güneş seven bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Adalet Hanım, Çimlenmez diye düşünerek 5 tane tohum ektim . 2 günde hepsi çimlendi. Karışık renklerden oluşan tohumlardan almıştım. Ne renk çıkacaklar bilmiyorum. Toprak olarak nasıl bir karışım önerirsiniz? Saksı büyüklüğü konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, şerbet değimiz şey, yanmış çiftlik gübresi,(ben sığır gübresi kullanıyorum)mesela, 50 L. bir bidonun içine 1/4 oranında gübre koyup, üzerini su ile dolduruyorum, bir kaç gün sonra da bitkilerimi nazikçe çapaladıktan sonra bu sudan veriyorum. İşlem bu kadar basit, eğer bahçenizdeki sebzelerinize sıvı gübre vs. kullanmıyorsanız, aynı şekilde onlara da uygulayabilirsiniz, bir hafta içinde yeniden canlanıp ürün oluşturmaya başlıyorlar. Sevgili Maki01, yıldız çadırı torfta olmuyor, en azından torf miktarını 5/1 oranında yapın eğer kullanacaksanız. En iyisi kaliteli bir bahçe toprağı, ben biraz perlit, bahçe toprağı, yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum. Saksı büyüklüğü olarakta, 40 L. bir saksı tüm ihtiyaçlarını karşılar, geçen sene bu büyüklükte bir saksıda 5-6 kök yetiştirmiştim, hem de Eylül ayında. Çok güzel çiçeklendi, hatta arkadaşlarıma tohumlarından gönderdim. Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bitkinin çok iyi güneş alması, soğuk havadan hiç mi hiç hoşlanmıyor, Mersin'de bile kışı geçiremedi. Bu arada, pembe ve beyaz yıldız çadırınız olursa, tohumlarına şimdiden talibim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Adalet Hanım, İlk ektiğim tohumlardan çıkan filizler hatalı uygulamam nedeniyle kurudular. Bugün yeniden ekeceğim. Gübreli bahçe toprağı satın almıştım. Bu durumda ona ekebilirim yeni yeşerecek fidelerimi. Perlit kullanmaktan sakınır oldum. Kanserojen olduğunu okudum bir iki yerde. Bir de 40 litrelik saksı koyacak yer kalmadı gibi. 4 begonvil , 2 yasemin büyük saksılarıyla doldurdular balkonları. Bu durumda çözüm üretmem lazım tohumları yeniden ekmeden önce. Pembe ve beyaz yıldız çadırı birden fazla çıkarsa size ve COYOTE'a reserv edildi zaten. Birer tane çıkarsa da tohumları . Denizdeki balık için yapılan reserve benzedi benimkisi ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|