![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
geçen yılki saksısına bolca tohum atmıştım , güneş gören kapalı balkonda henüz çimlenmediler, çimlenirleese hemen bildiririm.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2011
|
Yıldız Çadırı(Cypress vine) tohumu bulamadım ulusta, yardımcı olursanız sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili best86 söz vermiyorum ama bir bakayım .Neden bakayım çünkü komşunun bahçesinden 10- 15 kadar toplamıştım.Duruyorsa gönderebilirim.Bugün akşam bakarım.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili best86 5-6 tane yıldız çadırı 15-20 tane sabah sefası tohumu var.isterseniz bildirin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
yıldız çadırım tohumu çimlendi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
şimdi çimlendirmeye kalksam başarılı olur muyum? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Ben evde çimlendirdim,10 cm.kadar oldular.Pencerenin önünde büyüyorlar.Dışarısı iyice ısınınca dışarıya çıkaracağım.Siz de evde çimlenene kadar üzerini kapatın ve bekleyin.Tohumlar çimlenme özelliğine sahipse kolayca çimlenirler.Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Bende tohumdan özene bezene çimlendirdim havalar ısınınca dışarı aldım almaz olaydım.Ne oldu anlamadım kurudu ve öldü maalesef. Acaba şimdi denesem geçmi oldu dersiniz. Çiçeklerini görmek için.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
kolay kolay ölüyorlar ama deneyin geç değil çok çabuk büyüyorlar sadece saksıyı biraz büyük tutun |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Merhaba
Tohumdan yetiştirdiğim yıldız çadırları. Tüm tohumlar çıktı.Durmadan yeni filiz veriyor. Bende onları ipe sardırıyorum. Ne zaman çiçek verecek acaba? Yeşilliği de çok hoş doğrusu ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
2 sene önce topladğım tohumları alakasız bir yere koyup unutmuşum. Uygun olmayan koşullarda saklandığı için çimlenenebileceğinden ümidim yoktu , yine de çöpe atamadım. 50 litrelik bir saksıdaki benjaminin toprağına öylesine serpeleyip toprağı yüzeyden karıştırdım. Benjamin bu işe ne diyecek bilemiyorum ama hepsi çimlenmiş gibi ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Alıntı:
![]() Ama sanırım küçük bir el küreği ile bir kaçını başka saksıya aktarıp diğerlerini feda edebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Sn. sakdağ dediğiniz gibi çiçek verdi yıldız çadırım Çok güzel bir renk bence. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
buda benimki yıldızım,henüz çiçekleri yok ,balkonun tavanına kadar dogalgaz borusuna sarılarak uzadı |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
5 metre uzadı neden çiçek açmıyor ki:? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Selis, bol sulama düzeninde tomurcuğa değilde boya gidiyor. Suyunu azaltın.Tatiller yüzünden benimki dönem dönem aşırı susuz kaldı saksıda olmasına rağmen yığın yığın çiçek açıyor. Bu aralar kırmzı örümcek sardı, yaprakları döküldü, derin bir budama düşünüyorum ben de. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
ne yapsak çiçeği korkutsakmı seni çöpe atacağım desem korkudan çiçek açarmı,ne renk çiçek açacağını bile bilmiyorum ya beyaz ya kırmızı.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() aşagılardan hergün çiçek ararken, tutmuş balkonun tavana yakın yerden 1 çiçek açmış,şimdi hergün yukarlardan daha fazla çiçek açmışmı diye bakıyorum ![]() çiçeğim güzel kırmızıymış ,bunun beyazı bende yok ama istiyıorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim vefalı yıldızım, tek kök. ![]() ![]() İki yıldır bahçemde yoktu, önceki senelerden kalan bir tohum çimlenmiş, görünce çok sevindim, hemen korumaya aldım ![]() Yıldız çadırı güneşi çok seviyor, fazla abartılmadığı sürece suya da itirazı yok. Seneye daha çok çıkacaklar. |
|
|
|
![]() |
|
|