agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni223Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2010, 17:03   #1
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Teşekkür ederim Adalet Hanım. Dediğiniz gibi, büzüm buraların iklimi yıldız çadırları için ideal. Umarım sizinkiler de bol bol açar.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 19:16   #2
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Galeri: 31
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 20:04   #3
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi minka Mesajı Göster
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.
Bol güneş seven bir sarmaşık o yüzden güneş ve suyunu eksik etmeyin..Ayrıca ayda bir sıvı organik gübre verebilirseniz iyi olur...

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 23:10   #4
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Yıldız çadırı.

Sevgili maki01, çok teşekkürler sayenizde benimde yıldız çadırım oldu, ve açtı.

Eklenen Resimler

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 11:04   #5
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt

Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 01:36   #6
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt

Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor
Sevgili maki01,beyaz açtı galiba bir renk daha var o açmadı, umarım kırmızıdır, tekrar teşekkürler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 01:42   #7
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili Maki maalesef ben yıldız çadırlarını çimlendiremedim. Amarylissleri de. Üzgünüm.
Sizin gönderdiklerinizden petunyalar çimlendi. Açtıklarında fotoğraflarını yüklerim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 00:39   #8
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Maki maalesef ben yıldız çadırlarını çimlendiremedim. Amarylissleri de. Üzgünüm.
Sizin gönderdiklerinizden petunyalar çimlendi. Açtıklarında fotoğraflarını yüklerim.
Petunyaları çimlendirdiğim kapta galiba yıldız çadırı da çimlendi. Herhalde tohumlar karışmış. Boşuna üzülmüşüm. İki tane çimlenmişti, şimdi üçüncüsü geliyor.
Name:  yıldız ç.JPG
Views: 1404
Size:  43.8 KB
Name:  yıldız çadırı.JPG
Views: 1551
Size:  67.9 KB

Eski 09-09-2010, 01:31   #9
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Petunyaları çimlendirdiğim kapta galiba yıldız çadırı da çimlendi. Herhalde tohumlar karışmış. Boşuna üzülmüşüm. İki tane çimlenmişti, şimdi üçüncüsü geliyor.
Eklenti 156475
Eklenti 156476
Yıldız çadırımın çiçeği,
Name:  yıldız ç.JPG
Views: 943
Size:  38.7 KB

Eski 14-06-2010, 10:52   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Kırmızı yıldızlarımın yanına Maki'den aldığım beyazları ve pembeleri şaşırtma yaparak ektim. Amacım üçünü bir arada görebilmek. Şimdilik uzuyorlar, henüz çiçek yok.

Maki, apartman bahçesine de ekmiştim kırmızılardan, istersen alabilirsin.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 13:00   #11
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkürler sevgili tiya. Kendime ayırdığım tohumlardan bir ara çimlendireceğim Yıldız çadırı yaz boyunca yetiştirilebiliyor, çok geç kalmış sayılmam.

Sevgili SDurul,

Yıldız çadırı tohumları uzun süre sonra çimlenebiliyor. Sizin tohumlarda sürpriz yapabilir. Kırmızı tohum hala var, arzu edersen gönderebilirim.

Eski 18-06-2010, 19:38   #12
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Bu çiçek çıldırmış olmalı!Diğer çiçeklerin ölmeye yüz tuttuğu 38 derece sıcakta sevgili Yıldız Çadırı'm tomurcuk veriyor Resimlerde ne kadar belli oldu bilmiyorum ama epey büyüdü.Küçük penceremin önünü sarması uzak olmasa gerek.Keşke birde açmadı artık diyerek,boş toprak niyetine Kirli Hanım'ları döküvermeseydim daha düzenli bir saksı olabilirdi

dağçiçeği beğendi.
GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2010, 15:01   #13
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
merhaba arkadaşlar benimde elimde karışık renkli yıldız çadırı tohumlarım vardı hepsini ekmiştim fakat iki tane filizlendi uzun zaman bekledim başka filizlenen olmadı malesef sonrasında birtanesi bir anda solu verdi kurudu gitti şimdi elimde tek birtane kald renginide bilmiyorum. şuanda askılı sarkan birsaksıda ve uzun zaman gelişmeden öylece durdu hatta bir sefer evin kedisi saolsun saksıyı devirip dağıttı bende tekrardan saksısına ektim heralde o zaman kökleri sarsıldı bu yüzden baya bir yavaştı gelşimi şimdilerde yeni yeni sürgün veriyor inşallah çiçeklerinide görürüm hayalim üç rengide bir arada yetiştirip süslenmiş çam ağacı görüntüsü vermekti ama nasip olmadı...

arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 12:37   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2007
Sayın Arnavut biberi, filizlenmedi dediğiniz tohumlar hala filizlenebilir. Nisan ayından itibaren çeşitli ufak saksılara yıldız çadırı ekmiştim. Çimlenmedi diye aynı toprağı kullanarak başka çiçekler ektim veye toprağı az olan saksıların üstüne ilave yaptım. Şimdi değişik çiçeklerin dibinde minik minik yıldız çadırlarım var.

nalan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 16:33   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
nalan aynen benim tohumlar da sizinkiler gibi oldu.. Şu sıralar tohumların net çimlendiği zamanlar..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 20:46   #16
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

arkadaşlar artık çok geç üretimini kare yoğurt kabında yapmıştım filizlenenleri dikkatlice ayırıp saksılara yerleştirmiştim yoğurt kabındaki tohumlarıysa bayağı bir zaman bekledikten sonra toprak sineklenmeye başladı bende bahçeye döktüm ....

Eski 27-06-2010, 11:47   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
arnavut biberi kim demiş çok geç diye.. Toprağı döktüğünüz yere bakın geç de olsa çıkacaklar..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 01:11   #18
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevindim sevgili SDurul, fazla bekletmeden asıl yerlerine almanızı öneririm. Bol bol çiçeklerini de görmenizi dilerim.

Eski 03-07-2010, 23:22   #19
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Yıldız çadırları epey büyüdü ancak çiçek oluşumu henüz yok.

Eklenen Resimler

Eski 09-07-2010, 12:03   #20
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Yılmaz bey,İzmir'in cehennem sıcağında "-oh ne güzel!" diyen bir çiçek bu =)) Biraz azarlarsanız eminim çiçek verir.Su verdikçe hep boya gidiyor sıpalar...

Bir de asıl şunu sormak için girdim Benim Yıldız Çadır'ıma nazar değdi sanki.O resimlerden eser yok.Sanki güz gelmiş sanarsınız.Kirli Hanım'lar da zar zor ayakta Onların yapraklarından anladığım kadarıyla böcek olayı.Örümcek ve Çekirge görmüştüm iki kere.Ondan olabilir mi?Ne yapsam düzelir.Hala yaşama mücadelesinde =/

bb_re beğendi.
Eski 09-07-2010, 12:39   #21
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat Mesajı Göster
Yılmaz bey,İzmir'in cehennem sıcağında "-oh ne güzel!" diyen bir çiçek bu =)) Biraz azarlarsanız eminim çiçek verir.Su verdikçe hep boya gidiyor sıpalar...

Bir de asıl şunu sormak için girdim Benim Yıldız Çadır'ıma nazar değdi sanki.O resimlerden eser yok.Sanki güz gelmiş sanarsınız.Kirli Hanım'lar da zar zor ayakta Onların yapraklarından anladığım kadarıyla böcek olayı.Örümcek ve Çekirge görmüştüm iki kere.Ondan olabilir mi?Ne yapsam düzelir.Hala yaşama mücadelesinde =/
Sevgili GothiCat,
Evet çok suluyorum iyi gelişsin diye ama bu sefer de çiçeklenmekte inat ediyorBen de fosfor ve potasyum ağırlıklı gübre veriyorum bir haftadır.Bence Sevgili Mine Hanım'ın zararlıları kaçırıcı karışımından;acı biber ve sarımsak-ya da arap sabunlu acı biberli karışımdan püskürtün bitkilerinize eminim kaçıracaktır ve bitkileriniz nefes alacaktır.

Eski 09-07-2010, 15:49   #22
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

Evet denesem iyi olacak.Öldü ölecek çünkü daha düne kadar çiçek açan bitkim...Siz de suyu azaltın bakın nasıl açıyorlar.İnanamıyor insan Sanki ne kadar su o kadar iyi gelişir gibi geliveriyor ama çiçek vermiyor işte inatçı.Teşekkürler öneriniz için.Sevgiler

Eski 09-07-2010, 16:20   #23
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Evet denesem iyi olacak.Öldü ölecek çünkü daha düne kadar çiçek açan bitkim...Siz de suyu azaltın bakın nasıl açıyorlar.İnanamıyor insan Sanki ne kadar su o kadar iyi gelişir gibi geliveriyor ama çiçek vermiyor işte inatçı.Teşekkürler öneriniz için.Sevgiler
Kaç günde bir su veriyorsunuz siz?

Eski 09-07-2010, 16:26   #24
Ağaç Dostu

GothiCat's Avatar

İki günde bir veriyorum genelde ama İzmir aşırı sıcak,bir de sabah güneşi olduğu gibi bitkimin olduğu tarafta olunca artiriyorum bazen.Tüm bu sıcağa rağmen iki günde bir suya boya gitti durdu inanılmaz =)) Ayda bir de gıda takviyesi yapıyorum.

Eski 09-07-2010, 16:29   #25
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
İki günde bir veriyorum genelde ama İzmir aşırı sıcak,bir de sabah güneşi olduğu gibi bitkimin olduğu tarafta olunca artiriyorum bazen.Tüm bu sıcağa rağmen iki günde bir suya boya gitti durdu inanılmaz =)) Ayda bir de gıda takviyesi yapıyorum.
Hiç çiçek açtı mı bu yıl peki?

Eski 10-08-2010, 23:33   #26
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2009
Galeri: 4
Sevgili Adalet Hanım'ın verdiği tohumlardan yetiştirdiğim yıldız çadırım. Malesef sadece bir tanesi sağ kaldı. O kadar uzadı ki tam boy fotoğraflayamadım. Teşekkürler Adalet Hanım.

Eklenen Resimler

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 16:05   #27
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

sn almira gerçekten çok hoş olmuş yıldız çadırınız. sırığa sarılmış ve uzadıkça uzamış umarım bol tohum biriktirebilirsiniz gelecek yıl içinde.. benimde birtane yıldız çadırım var fotograflayıp en kısazamanda eklerim fakat henüz çiçek açmadı benim için süpriz olucak çiçeğin rengi merak ve heycanla bekliyorum ...

Eski 11-08-2010, 22:41   #28
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi Mesajı Göster
sn almira gerçekten çok hoş olmuş yıldız çadırınız. sırığa sarılmış ve uzadıkça uzamış umarım bol tohum biriktirebilirsiniz gelecek yıl içinde.. benimde birtane yıldız çadırım var fotograflayıp en kısazamanda eklerim fakat henüz çiçek açmadı benim için süpriz olucak çiçeğin rengi merak ve heycanla bekliyorum ...
Sevgili Arnavut biberi,

Benim yıldız çadırları da 4,5 metreye ulaştı sürekli sürgün veriyor ama bir tane bile çieçği yokİstanbul'da yıldız çadırı henüz açmayan birini daha bulmak güzel

Eski 12-08-2010, 10:43   #29
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Yılmaz bey, konudaki mesajınızı görünce, "nihayet açtı herhalde" diye düşünmüştüm, yanılmışım
Bence sizin yıldız güneşi az alıyor, bendekiler güneşte daha 5 cm. iken açmaya başladılar

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 11:14   #30
Ağaç Dostu

aygün's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2009
Benimkiler açmayı geçti, tohum telaşındalar.

Düzenleyen aygün : 12-08-2010 saat 11:15 Neden: harf hat.
aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025