![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2011
|
Begonvil için önerileriniz bekliyorum
Herkese selamlar öncelikle bitki yetiştirme ve bakımı hakkında biraz acemi sayılırım geçen haftalarda balkon kapımın etrafını sardırmak için fuşya rengi bir begonvil aldım internette biraz araştırma yaptığımda iyi bir budamayla daha iyi sonuç alındığını öğrendim ama bu budamayı nasıl yapmalıyım inanın bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olup yardım edecek arkadaslara şimdiden cok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2015
|
begonvilde şunu denemek istiyorum
![]() ![]() ![]() 2015 ağustosunda Kıbrıs'tan getirdiğim begonvil tohumlarını diktim, çok ta yüksek oranda çimlendi ve şimdi 15 aylık oldular.Sorum şu: üstteki iki resimde görülen begonvilimin gövdesini alttaki benjaminin gövdesi gibi yapmak istiyorum. toplam 9 kök falan begonvil var. Bunu ne zaman, nasıl yapmalıyım. Dalların birbirine kaynaması ne kadar sürede olur. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2015
|
Sayın musk tohumları elllerimle Kıbrısta begonvilden ben topladım' ben diktim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Nasıl bir tohum ektiniz bilgim olmamakla birlikte, kesinlikle begonvil olmadıklarını söyleyebilirim ben de. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Şahsan ben begonvilin (5 senedir değişik türlerini yetistiriyor/üretiyorum), tohum verdiğine şahit olmadım. Açıkçası yetistirmiş olduğunuz bitkinin ne olduğunu da merak ettim. Bu bitki nedir forumuna paylasırsanız belki ne olduğunu bilen bir arkadaşımız çıkar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|