agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni2855Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2015, 11:25   #1
Ağaçsever

ismqilctn's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dostca Mesajı Göster
Merhaba bence alttaki sürğünün biraz daha büyümesini bekleyip kesmeden dal üzerinde havayi köklendirme çalışması yapabilirsiniz. Belki köklenme ihtimali olabilir.
ilk fotoğrafta en alttaki sürgünü çektim. görüldüğü gibi en dipte ve çiçek açmıyor. sadece yapraklanma mevcut. an gövdenin gücünü almasındansa budamak daha mantıklı geliyor bana. ince göründüğü için çelikleme yapılmaz gibi geldi bana ama derseniz olur, çelikleme yaparakta değerlendirebilirim aslında.

ikinci gönderdiğim fotoğrafta ise orta kısımdaki sürgün var. iki çiçekli. asıl aklımdan geçen ikinci olay bu sürgünde çok büyük sayılmaz, bu sürgünle birlikte en alttaki sürgünü de budayıp hem gövdeye güç kazandırmak istiyorum, hemde bu sürgünden çelikleme yapmak.

son olarak gönderdiğim fotoğrafta ise begonvilimin bütününü çektim. gördüğünüz gibi ana gövdenin üst noktalarında neredeyse hiç çiçek yok. ama fotoğraftada görüldüğü gibi saol tarafa uzamış uzun bir sürgün var ve bol çiçekli. Ama genelde begonvilim hep çiçek döküyo sanki ana gövdenin bütün gücünü bu harcıyor gibi. ben istiyorum ki begonvilim yayvan olmasından ziyade boyu uzun olsun, yukarıya doğru uzasın. o yüzden yan sürgünleri budamam gerekiyor diye düşünüyorum. yanlışta düşünüyor olabilirim. konunun uzmanı siz arkadaşlar bana yardımcı olur ve yol gösterirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler

ismqilctn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2015, 19:55   #2
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
En güzel zamanı

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025