![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Bu begonviller ne demek istiyorlar?
Merhaba, Begonvillerin yaprakları aşırı dalgalanmaya ve pörsümeye başladı. Cansız bir şekilde aşağı da sarkıyorlar. Sizce bunun sebebi nedir? Susuzluk mu? yoksa aşırı sulama nedeniyle köklerin zarar görmesi mi? Begonviller tüm gün güneş almaktalar. Aşağıda fotoğraflarını paylaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2014
|
Samsun'da güneye bakan bi cephede begonvil yetişir mi acaba, bu yaz Bodrum'da aşık oldum onlara, lütfen Yardmcı olun, bi şekilde yetiştirmek istiyrm, umarım başarılı olurum.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Denizli'de dış mekanda Begonvil yetiştirmek mümkün...
Arkadaşlar bu resimleri Denizli merkezde bir işyerinin önünde çektim...4yıldır dışarda bakıyorum dedi sahibi...Çok şaşırdım bende...Bende bu yaz 2 tane kırmızı begonvili bahçeye diktim bakalım nasıl olacak? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2006
|
Belli büyüklüğe kadar korusanız iyi olur. Ağaç yeterince güçlü ya da büyük değilse kışı atlatamayabilir. Sanırım 2 yıl önceydi Adana da kış alışılandan sert geçti ve bahçedeki yıllanmış begonvillerde sorun olmasa da ince gövdeli olanlar kışı atlatamadı. Deniz her durumda Adana dan daha soğuk oluyordur. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Begonvillerim
Geçen seneki mor begonvilimi ve başka bazı çiçeklerimi şubat ayında daha yapraklanmadan, bahara kuvvetli girsin diye gübre şerbeti ile suladım, bahara çıktığımızda bu çiçeklerimi kaybettim. Böylece çiçeklerin uyuma dinlenme döneminde kuvvetli gübreleme yapılmaması gerektiğini acı bir şekilde öğrenme sansım oldu. Bu sene ilkbaharda internetten ve yaz tatiline gitmiş olduğum kuş adasından almış olduğum değişik renk begonvillerimi resimledim.Alaca yapraklı pembe ve beyaz açan bu sene 2 . açışı olacak tomurcuklandı ![]() Düzenleyen dostca : 01-10-2014 saat 10:35 Neden: Ekleme. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir başkası,Pembe katmerli.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Gözümün önündeki alt tarafta poşet içinde havai köklendirme denemesi. Düzenleyen dostca : 16-10-2014 saat 09:23 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğerleri; kırmızı oldukları söylendi bazıları tomurcuklu biri alaca yapraklı,alttaki resimde destek olarak, kuruyan begonvilin dalı kullanıldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Çelikten begonvil yetiştirmeyi başardım...
Haziran başında İskenderun'dan getirip ektim, Temmuz ayındaki hali... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Ekim başları... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Bu akşamki hali...İnşallah uzun ömürlü olur, şimdilik kapalı balkonda keyfi yerinde... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Bu da bir başkası, umarım farklı renkli olanıdır, kaynağını not etmedim. Sonuç sürpriz olacak truncudaki gibi... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Begonvillerim sonbaharda açtılar
Begonvillerimden bazıları sonbahar açmaya başladı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum alma
Begonvilimin dalında kurumuş olan çiçeklerinin içinden tohumlarını alma denemem,İlkbaharda ve bu zamanlarda ekme denemelerim olacak.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, begonvili cam yününde çelikle köklendirme çalışmamı aşağıdaki adreste verdim gelişmeleri oradan takip edip olumlu olması durumunda deneyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...tm#post1337562 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Merhaba arkadaslar benim begonvil Amasya'da kapali balkonda.Havalar sogudu 5~10 derece civarinda iceri alsam mi |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Resim yeni ise bence içeri almayın, tüm yapraklarını ve çiçeklerini dökecektir.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Resim yeni degil suan il disindayim yeni resim koyamadim yapraklarin 2/3u dokuldu ancak uc dallari hala cicekli |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Begonvillim çiçeklenmeye başladı. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Artık, benim de bir begonvillimvar deye bilirim. Çiçekli hali çok güzel, çok mutluyum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
merhaba, adalardaki begonviller kurumuş sanırım bu sene hiç çiçeklii begonvil göremedim, ben bonsai tarzında bir begonvil istiyorum bodur begonvil deniliyor, aşırı uzamıyor sarmaşıkdan çok ağacımsı bir yapısı varmış. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
çelik ya da tohum nereden bulabilrim acaba? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharda yapımarketlere gelir ya da internetten satış yapan sitelerden alabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
begonvillerinizde besin olarak hangi oranlı olanları kullanıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2013
|
Bodrumun Mazı köyünde oturuyorum.Gecen ay bır gecede don yaptıgından kocaman begonvılım yapraklarını doktu.ıyıcene budamama ragmen hıc bır canlanma belırtısı yok.Bıraz daha beklemem lazımmı? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
merhaba, İstanbul da yaşıyorum. çiçekçilerden begonvil alıp terasımda yetiştirmek istiyorum ama İstanbul da sadece büyükada begonvili dayanabilirmiş, ada begonvilini nerden bulabilirim? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Ada begonvili Büyükada'da satılıyor. Ayrıca ben yılladır İstanbulda güney cepheye bakan terasımda her tür begonvile bakmaktayım.Sorun yaşamadım.Hatta bu sene -7'yi bile gördüler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
Teşekkür ederim cevabınız için. Adalara gidemem şu aralar. İnternete baktım ama adalarda satış yapan bulamadım. Yine normal çiçekçiden alacağım artık |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-01-2015
|
alibeyköy deki bahçe marketten aldığım yeni bebeğim kendisiyle 2 gündür tanışıyoruz sizce yeri uygun mudur ?(balkon direk güneş ışığı alıyor ama bengovilciğim direk güneş almayan köşe de duruyor ) ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|