agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)




Beğeni Düzeni515Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2010, 01:02   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Çok teşekkür ederim Sungurak! Tohumlama işi çok güzel görünüyor. Susaklarımın etrafında arılar bol, ama en kısa zamanda deneyeceğim. Sulama işine gelince... Ben her gün bol bol suluyorum kabaklarımı. Çok fazla ikilemde kaldım bu konuda. Eskiden susak yetiştiren bazı teyzelere sordum. Kimisi bu çürüme işi için "Az suluyorsundur. Adı üstünde su kabağı. Bol bol sulamalı," dedi. Kimisi de "Susak çok fazla sulanmaz. 2-3 günde bir sulamalı," dedi. Dediğin gibi yapıp azaltacağım suyu. Tekrardan teşekkür ederim. )

Eşkiya, rica ederim. Haklısın, ben senden daha şanslıymışım. Çok hevesli olduğum için, şu anda elimde bulunanlar tatmin etmiyor beni. Daha fazla olsun istiyorum. İnşallah senin de susağın olur bu yıl. )

İyi akşamlar!

Burak Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2010, 16:56   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-07-2010
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 11
sangurak teşekkürler.Resimdekilerin aynısını uygulayacağım inşallah meyve alırım.sayende burakla baya bilgi edindik.Ama kafama bişi takıldı sayın sangurak,kabaklar yeni yeni meyve vermeye başladı demiştim ya,yazın ortasına geldik.Polenleme işinide halledebilirsem bu yaz meyve alabilirmiyim acaba ?..

eşkiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2014, 17:35   #3
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Arkadaşlar kabakların yaprakların kuruma başladı. Yağmurlarda başlayınca küflenme olabilir diye düşünüyorum. Ama yorumlarda da çok erken olacağı yazılmış sizler ne tavsiye edersiniz??

Eklenen Resimler
 
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2019, 10:52   #4
Yeni Üye
 
Fethiyeli2019's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Muğla
Mesajlar: 3
Su kabağı üretimindeki püf noktalarına yanıt arayışı

Herkese selam, adımdan da anlaşılacağı gibi Fethiye'de yaşıyorum. Su kabağı veya diğer adıyla susak işlemeciliği ile yarı amatör yarı profesyonel ilgileniyorum. Henüz üretimim olmasa bile bu bahar başlamayı planlıyorum ancak tecrübe eksikligim olduğundan tecrubelerinizden faydalanabilirsem daha başarılı olacağıma inanıyorum.
İnternetten edindiğim bilgiler çerçevesinde bazı bilgilerim olsa da tecrubelerinize çok ihtiyacım olduğu açıktır.
Öncelikle sukabağının don görmemesi için ilkbaharda bölgemde yetiştiren arkadaşlardan ilk ekimin hangi dönemde yapılması bilgisine ihtiyacım var. Meteoroloji bilgilerinden Şubat ayının ikinci haftasından sonra uygun olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.
Çevremdeki köylere yaptığım ziyaretlerde genellikle güzel bir doğal görüntü için veya gölgelendirme oluşturmaya yönelik ekilen sukabakları pek özen görmediğinden hem şekil hem büyüklük hemde et kalınlığı açısından 3-4 milimetre gibi ince oluşumlarda olduğundan pek üzerinde calisilmiyor. Bu nedenle küçük bir alanda kendi kabaklarimi yetiştirmek istiyorum.
Bilgileriniz ve tecrübeleriniz çerçevesinde her bilgiye ihtiyacım vardır. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Öncelikle 50 santim aralıklarla demir ve tel bir bahce çiftine dikmeyi planladığım ve hayvan gübresi ile güçlendirmeyi düşündüğüm kabaklar için hangi cins tohumdan en çok et kalınlığı alabilirim. Ayrıca hem et kalinligi hemde büyüklük olarak en başarılı cins hangisidir ve biliyorsanız yazdığınız cinsin Latince adı nedir.
İkinci olarak her ne kadar doğal bir ürün yetistirilsede simetri yapmış olduğumuz uğraşta çok önemlidir. Simetriyi maksimize edebilmek için ne önerirsiniz?
Son olarak anladığım kadarı ile gelişimi tamamlamak için erken dikim ve geç hasat yapılması gerekiyor ancak bu uzun sürede hangi ilaçlar ile korumalıyız ve bir bitkide maksimum kaç kabak olmalı ki iri kabaklar hasat edebilelim.
Ayrıca eğer tecrübesizliğim nedeni ile yazmayı unuttuğum püf noktaları var ise lütfen paylaşır mısınız?
Herkese şimdiden teşekkürler...

Fethiyeli2019 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2010, 18:21   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Merhaba Eşkiya,

Geçen sene benim susaklarım çürümüş çürümüş, ağustosun ortasında çiçek açmıştı. Çok iyi hatırlarım, 18 Ağustosta iki tane ampul büyüklüğünde susağım vardı. Daha sonra büyüdüler tabiî. )

Bence senin de olur. Ama asıl güvenilir yanıtı Sungurak'tan bekleyelim... )

Burak Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2010, 07:57   #6
Ağaç Dostu
 
sungurak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: bilecik
Mesajlar: 302
Galeri: 2
Susaklar üzerine...

Duyduğunuz güven için çok teşekkür ederim arkadaşlar fakat abartmayın lütfen benim de sizden bir farkım yok,bu sitede görüş bildirmek istemeseler de okadar çok üstad var ki ,bana düşmez söylemek.
Ancak; kişisel tecrubelerimden bahsedecek olursam nacizane susak üretiminde bu mümkündür.Zaten gözlemleyecek olursanız genelde tüm susak türlerinde çiçeğin polenlenerek döl tutması ve akabinde meyvanın oluşması ,maksimum seviyeye gelmesi ,taş çatlasın 1,5-2 hafta sürüyor.Daha sonra Hızlı gelişen bu büyüme süreci aniden kesiliyor ve oluşan meyve neredeyse hiç büyümüyor.Bu sırada içerideki dokular gelişerek ertesi yıl için gerekli olacak çekirdeklerin gelişmesi ve olgunlaşması başlıyor,en sonunda da bitki öz suları bu çekirdekleri birdahaki seneye veya senelere muhafaza edecek susak kabağının sert kabuğunu oluşturuyor.Susakların sağlıklı kuruması için bitkinin dalında bırakılarak sonbahara kadar beklemesi gerektiğini biliyorsunuzdur.Meyvalar Ekimden aralık ayına kadrar toplanabilir.yANİ DAHA ÇOOOK ZAMANINIZ VAR MERAK ETMEYİN SUSAKLARINIZ OLACAKTIR.
Hoşçakalın.

naturedesign beğendi.
sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2010, 09:27   #7
Ağaç Dostu
 
sungurak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: bilecik
Mesajlar: 302
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eşkiya Mesajı Göster
kabakların büyümesini hızlandırmak için yapabileceğim herhangi bişi varmı acaba sayın üstat?..
Merhabalar sayın eşkiya,Çok teşekkür ederim!
Genel olarak yapabileceğimiz şey bolbol hayvan gübresi ile gübrelemek.Büyük baş ve küçükbaş hayvan gübresi sınırsız verebilirsiniz.Ben bazı susaklarımda guano kullanıyorum.Güvercin menşeli.Bundan kök başına bir avuç guanoyu 18 lt suda ıslayıp eriyebildiği kadar karıştırıp demlemeye bırakıyorum.24 saat sonra koyu renkli oluşan şurup misali çozeltiyi bitkinin kök ve etrafına döküyorum .Sonuç mükemmel.Bu işlemleri mümkünse guneş batmadan 1 sat önce akşam serinliğinde yaparsanız iyi olur.Yapraklarına çok fazla sıçratmadan .Gece boyunca bitki besin açısından zengin "gübre şurubunu " daha güzel absorbe eder.Güneşin de ultraviole ışınlırından da etkilenmemiş olur.Bunun yanısıra .Yine akşam üstü sulama yapın .Daha iyi olur.Gunduz ve ya öğle sıcağında kesinnlikle sulama yapmamaya çalışın.
Bunun yanısıra daha özelleşmiş bir metod var: o da şöyle:
Çiçeklenme zamanı fosfor -meyve büyüme zamanı kalsiyum fe potasyum ağırlıklı gübreleme.İnanılmaz sonuçlar alacaksınız.Ama tabii herşey kararında.Oran ve miktarları abartmadan.
Saygılarımla.
Bir atasözü der ki.
"..Her şeyin azı-Karar;çoğu Zarardır" ona göre

oOMaRdinLiOo beğendi.
sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2010, 00:07   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Merhabalar,

Davetiniz için çok teşekkür ederim Sungurak. İmkânım olsa da gelebilsem keşke. Sizin imkânınız varsa ben sizi İstanbul'a beklerim ama... )

Bir şey sormak istiyorum. Ben susaklarımı tırmanmaları için evin damına bağlamıştım. Ta yukarıya kadar çıktılar. Bugün baktım ki dört tane susak dünyaya gelmiş ve epey irileşmiş. ) Çok sevindim tabiî! Damın üstünde şekilleri bozulmasın, dışları çizilmesin diye elyaftan küçük minderler hazırladım ve altlarına koydum birer tane. Bu minderlerin zararı olur mu sizce?

İyi akşamlar! )

Burak Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2010, 08:06   #9
Ağaç Dostu
 
sungurak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: bilecik
Mesajlar: 302
Galeri: 2
Askı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burak Kara Mesajı Göster
Merhabalar,

Davetiniz için çok teşekkür ederim Sungurak. İmkânım olsa da gelebilsem keşke. Sizin imkânınız varsa ben sizi İstanbul'a beklerim ama... )

Bir şey sormak istiyorum. Ben susaklarımı tırmanmaları için evin damına bağlamıştım. Ta yukarıya kadar çıktılar. Bugün baktım ki dört tane susak dünyaya gelmiş ve epey irileşmiş. ) Çok sevindim tabiî! Damın üstünde şekilleri bozulmasın, dışları çizilmesin diye elyaftan küçük minderler hazırladım ve altlarına koydum birer tane. Bu minderlerin zararı olur mu sizce?

İyi akşamlar! )
Herzaman Beklerim.Gelirim İnşallah
Öncelikle Kandilinizi kutlar esenlikler dilerim.
Tırmanmak susakların tabiatında var diyebiliriz buna,bitkinin yapısı ve uzantılarına bakarak anlayabiliriz .Doğasında var yani.Ancak bazı tür susaklarda tırmandırmak verim açısından olumsuz veya bol hasat vermediğini gözlemledim. Normal klasik susaklarda yani uzun sap tekboğumlular için askıya çıkmak estetik olabilir ancak bitki okadar çok yüksekliğe tırmanabilir ki bu bazen 6-7 m.yi bulabilir.Bu da bitki özsu ve minerallerin iletilmesini bir ölçüde yavaşlatıyor hatta oluşan meyvelerin az beslenerek kurumasına sebep oluyor.Bu da verimi düşürür.Unutmayalım ki yer çekimi kanunu susak için de geçerlidir.Bu aynı şuna benzer:10 katlı bir apartımana hidroforun su basması gibi.Alt katlarda basınç en fazladır üst katlarda an azdır.Bunun gibi düşünün.Bu yüzden ben susaklarımı yatay düzlem içerisinde maksimum yerden 60 cm.yüksekliğe kaldırma taraftarıyım.Veya bitkinin yerde sürünerek büyümesi gibi.Yabancı görsel kaynaklarda da bunu görebilirsiniz.Oluşan meyvenin şekli bozulmadan veya kabuğunun hasar görmesini istemiyorsanız.,minder veya buna benzer şeyi kullanmak yerine,ince kadın çorabı kullanabilirsiniz.bir ucunu körleyip ağız tarafını meyveye geçirin .esnek olduğundan hem rahatla güneş ışığını geçirecek hem esneyerek meyvenın rahatça buyumesini sağlayacak.hiç bir yere değmeden etki -tepki olayıyla da karşılaşmamış olacak.Boylece kabuğu deforme olmayacak.Kanımca şu türler askıya müsayit.Tek boğumlu,çift boğumlu,kuğu,uzun,penguen,calabash ,yumurta,gibi.Yerde yetişmesi gerekenler de bushell ,elma ,corsicanlar,kral tacı,crown of thorn, gibi.


Düzenleyen sungurak : 26-07-2010 saat 11:02 Neden: imla
sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2010, 11:10   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 15
Valla emeğinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor ama bir şey merak ediyorum genelde bushel ve elma su kabağının çapları 55-60 cm buluyor diyor yabancı siteler; bir de tohum satarken küçük orta büyük diye sınıflamışlar bazıları acaba tohumdanda kaynaklanıyor olabilir mi?

tatenkof Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2010, 08:25   #11
Ağaç Dostu
 
sungurak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: bilecik
Mesajlar: 302
Galeri: 2
Bushel

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatenkof Mesajı Göster
Valla emeğinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor ama bir şey merak ediyorum genelde bushel ve elma su kabağının çapları 55-60 cm buluyor diyor yabancı siteler; bir de tohum satarken küçük orta büyük diye sınıflamışlar bazıları acaba tohumdanda kaynaklanıyor olabilir mi?
Çok teşekkür ederim.Darısı başınıza inşallah.
Evet haklısınız.Bu verilere ben de yabancı değilim.Bunlardan bebek beşiği yapılabilecek kadar büyüdüklerini duydum,gördüm de Ancak bunlar çok izafi şeyler.Hava,nem,toprağın yapısı,iklim,sulama ,gübreleme,v.b. bu bitkini gelişiminde büyük rol oynayabilir.Bir de şu var.Busheli dikerken amacınız.Benim bu yıl bu tür ü dikmemin amacı tamamen taze ve sağlıklı tohumlar VE daha çok kurumuş meyvalar almaktı.Yani nitelikten çok nicelik önemli benim için.Ama şunu da yapabilirdim.Oluşan tüm bushel bebeklerini 1 tane hariç hepsini körler.Kök başına yalnız 1 tane bırakırdım.Ozaman durum tamamen farklı olurdu kanımca.Yani Dev bushel i isterseniz diğerlerinden vazgeçmeniz gerekir.Belki 1-2 kökü bu şekilde bıraksaydım İyi bir gözlem olurdu. Ama inşallah seneye artık.Şu an benim bushellerde kök başına en az 4 tane meyva var.Bir futbol topu büyüklüğüne ulaşamadılar belki ama yine de ona yakınlar.Bu yıl tohum alırsam ,ki zaten genetiğinde varsa, seneye, dev busheli bulurum inşallah.
Hoşçakalın.


Düzenleyen sungurak : 27-07-2010 saat 15:07 Neden: imla
sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2010, 01:19   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Fotoğrafını eklediğim kabaklar kendi aralarında ayrı tür olarak ayrılıyormu?
hepsine birden Susak (Su Kabağı) adlandırılıyor?
merhaba ben işitme engelliyim hemde istanbul kartalda işitme engelliler yönetim kurulu üyesiyim sukabakları arıyorum bize 20 adet lazım çünkü işitme engelli kardeşlerimise eğitime destek vermek için sukabaklarıyla avize eğitimi öğrenicek bizlere destek ve yardımlarınız için sizleri kalpden selamlarım facebookda bizim işitme engelliler folklor grubumuz var izleyin görün bi ara sizleri istanbul kartal işitme engellilere misafirimiz olarak davet ediyoruz gelirseniz çok seviniriz bizlere destek olmuş olursunuz sevgi ve saygılarımla selamlıyorum

tamergulsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2010, 07:05   #13
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
Sn tamergulsun, elimde olan su kabaklarını gönderebilirim. SIze verebileceğim kabakların fotoğrafını yakın zamanda buraya ekleyeceğim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 19:07   #14
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
Sn tamergulsun, fotoğrafını ekledeğim susak su kabakların'dan 15 ad göndermek istiyorum. Adres bilgileriniz elime ulaştıgında kargo ile gönderebilirim.

Eklenen Resimler
  
cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 00:05   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
cihan bey fotoğrafta gördüğüm ham sukabakları iyi çok begendim değişik sekiller olur aynısını gönderirseniz çok memnun olurum izmir karşıyaka işitme engelliler kulüb başkanı ertuğrul beye verirseniz bize gönderir ertuğrul beye söyleyin istanbul kartalda işitme engelliler lokalde tamer beye verilecek deyin o bilir bide senin yaptıgın 5 adet değişik sukabakların hazır yapımı bitmiş gönderirseniz iyi olur tüm işitme engellilerimise destek oldugunu anlattım çok sevindiler sagolun varolun saygılarımı sunuyorum

tamergulsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 00:16   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
sukabakların çekirdeklerini alabilirsin 5 santim delik açıpda yapabilirsin bi problem yok

tamergulsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2010, 17:04   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Merhabalar,

Sungurak, epey gecikmiş yanıtım için kusura bakmayın. Ben de sizin geçmiş kandilinizi ve gelecek ramazanınızı kutlarım.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Herhangi bir zararı olmadı minderlerin; ama yine de kaldırdım. Ben de aşağıda kendi susaklarımı paylaşacağım. Bakalım beğenecek misiniz?

İyi günler!

Burak Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2010, 17:08   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
Bunlar da Benimkiler

)

Eklenen Resimler
     
Burak Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2010, 14:50   #19
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Bu sene Sevgili sakagun' nun tohumlarını verdiği Uzun Kabaklar ile kabak portföyüm de çeşit üçe çıktı.

Penguen Kabak( Ben onu penguenden çok, lobuta benzetiyorum)

Name:  005.jpg
Views: 13815
Size:  68.5 KB

En uzununun uzunluğu şu anda 103 cm olan uzun kabak.

Name:  004.jpg
Views: 18251
Size:  72.0 KB

Ve klasik Su Kabağı..

Name:  006.jpg
Views: 10984
Size:  71.7 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 16:04   #20
Ağaç Dostu
 
sarigoz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 564
Galeri: 26
merhaba

Bunlar da benim yetistirdigim susaklar

Eklenen Resimler
 
sarigoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 17:13   #21
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sevgili sarigoz;
Sizinkiler balkabağı melezi mi ne?
Su kabaklarını saplı görmeye alıştık ya!

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 18:53   #22
Ağaç Dostu
 
sarigoz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 564
Galeri: 26
Orhan bey,acica turunu bilmiyorum,fakat Alman mensei oldugu yaziyordu pakette.Aslinda daha cesitli olmasi da gerek..ama ne idi bilmem ayni cikti hepsi..

sarigoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 19:04   #23
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz Mesajı Göster
Orhan bey,acica turunu bilmiyorum,fakat Alman mensei oldugu yaziyordu pakette.Aslinda daha cesitli olmasi da gerek..ama ne idi bilmem ayni cikti hepsi..
Aslında bizim bilmezliğimiz. Kimbilir daha ne çok çeşidi vardır. Dedim ya, biz ''kargadan başka kuş tanımıyoruz.''
Selamlar.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2010, 14:35   #24
Ağaç Dostu
 
sarigoz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 564
Galeri: 26
Orhan bey,Eylul ayinda Istanbula geliyorum.Sizinle paketten bir iki cesit susak paylasabilirm...Bu arada paketeki cesitleri de gormus olusunuz.
Eger cep yazarsaniz ozele..size ulasmis olurum.

sarigoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2010, 14:00   #25
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,522
Galeri: 4
Sayın Eşkiya; kabaklarınız gerçekten çok hoş. Benim de birkaç çeşit süs kabağım var. Henüz çok küçükler. Biraz daha gelişip şekillerini tam oluşturunca fotoğraflayacağım.

Bunlar bahçemdeki susaklarım. Tohumlarını gönderen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
  
almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2010, 13:56   #26
Ağaç Dostu
 
doga-dostu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 160
bende yetiştiriyorum

teyzem bana 2 tane su kabağı getirmişti geçen mart ayında.ektim büyüdüler büyüdüler perdeye sarınıyorlar ne yapacağımı bilemedim.evvel ki gün bembeyaz çiçek verdi.çok sevindim ama kurudu.her yerinden tomurcuklar patlıyor sarınıyorlar yaprak veriyorlar.merak ediyorum acaba bunlar ölünceye kadar sarınır mı? birde onun altında bir tan daha su kabağı fidesi çıkmış kıyamıyorum vermeye ama başıma bela oluyor.bir arkadaşıma vereceğim ama ölür diye korkuyorum düşünüyorum ne yapsam diye acaba

doga-dostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2010, 14:13   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 243
bence sonuna kadar devam edın sayın doga-dostu ınanın sonucu harıka bır duygu olucaktır bırakın sarsın heryerı bendede aynı sekılde bır sorun vardı serbest bıraktım ve asla pısman olmadım.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 08:43   #28
Ağaç Dostu
 
moso's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 291
artık benim de su kabağım var ektiğim 4 adet tohumdan 2 si çimlendi :-) antalya da aralık ayına kadar bahar havası olur... 2 tanesini içeriye saksıya, 2 tanesini de şansımı deneyim bahçeye dikeceğim.

moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 11:10   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 243
söyle soyleyeyım olusan surgunde ıkı adaet cıcek oluyor bunlardan bırtanesı kol kısmı buyuk cıcek acıyor bu dollenmek amacı ıle olucan cıcektır yanı sahtedır bu meyva olmadan kurur bırde meyvanın olacagı kısa kol vardır genelde yaprak kısmının hemen dıbınden cıkar ( bendekı modeller boyleydı )bu cıcekgın sonucu meyvadır ve bu meyva olusunca uzerınde bulunan cıcek solmaya baslar buna dıkkat edın.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 17:47   #30
Ağaç Dostu
 
doga-dostu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-05-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thempest Mesajı Göster
söyle soyleyeyım olusan surgunde ıkı adaet cıcek oluyor bunlardan bırtanesı kol kısmı buyuk cıcek acıyor bu dollenmek amacı ıle olucan cıcektır yanı sahtedır bu meyva olmadan kurur bırde meyvanın olacagı kısa kol vardır genelde yaprak kısmının hemen dıbınden cıkar ( bendekı modeller boyleydı )bu cıcekgın sonucu meyvadır ve bu meyva olusunca uzerınde bulunan cıcek solmaya baslar buna dıkkat edın.
ciddimisin? :d iyi o zaman ortalama kaç yaşında veriyor acaba ??

doga-dostu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025