![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2014
|
Passifloralar tam gaz büyüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Açacaktık ama olmadı. Hava güneşli gidip birden kapatınca döküldü tomurcuk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora constance eliot, lavender lady ve belotii güzel büyüdüler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın jezebel. Inşallah bol meyve, çiçek elde ederiz. Destekler mum çiçeğinden aklıma geldi baharda balkona çıkarıp sardırma yapacağım. Malum sarmaşık türü çok büyüyor. Bir ısınsa havalar. Işim o kadar çok ki mum çiçekleri,atlaslar brugmansialar hepsine kalıcı yer yapmam lazım. Bol resim paylaşacağım forumda ☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2020
|
merhabalar, benim anladığım bu bitkinin bir kaç türü var, kiminin meyvesi olurken kiminin olmuyor, kiminin meyvesi güzelken kiminin değil. doğru mudur acaba? eğer böyleyse meyvesi güzel olanı nasıl anlayabiliriz, kime güvenebiliriz alırken? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kolayı Macro markete gidip satılan meyveyi alıp hem tadına bakıp hem sonra çıkan tohumu ekmek. Beğenmediğiniz bir şeyi yıllarca yetiştirmek için çaba vermezsiniz böylelikle. Ama bu link size ticari olarak değerini gösterecek https://www.portakalbahcem.com/tr/carkifelek-5li-paket Pahalı bir meyve. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
![]() Arkadaşlar merhaba, ben geçen sene careula cinsinden diktim cam balkona. 2-3 metre uzadı farklı kollardan, kış boyunca da yavaş yavaş sürgün verdi. Bu sıralarda her tarafından yeni sürgünler veriyor. Her sürgünü yeni ipe sardırıyorum ama artık balkonda yer kalmayacak yakında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ne diyeyim, toprakta olunca budamıyorum, bıraktım tırmansın, Bence bırakın balkondan aşağı sarksın, ip germek çözüm değil, güneş görmezse çiçek zor, kapalı balkona arı girmez ki meyve tutsun. Beniimki iş yerinde, komşu dut ağacını sardı tırmanıyor kontrolsüzce. Kontrolü sulama yapıyor, su olmayınca çok yayılamıyor. Sulasak bunun 5 katı olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2019
|
geçen seneden kalma üç tane bitkim dibine kadar kurumuş. kestim kuruyan kısımları da bakalım pek ümidim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Arkadaşlar bende pasiflora edulis tohumları var acaba ben bunları nasıl çimlendirebilirim Şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2019
|
Alıntı:
şu linki inceleyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
vay vay bu nasıl bişeydir ağzım açık izledim... size aşkolsun sayın jezebel ezdiniz bizi burda.. Napalım ankara'da olmuyor böyle anca balkonda saksıda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok şanslıyız ki bu işyeri sadece İzmirde olmakla kalmıyor, mandalina bahçesinde kendileri. Dev boyutlu iki dut ağacı, asma, abutilon, 2 metrelik ıtır ve pembe dikenli begonvil de var. Passiflora ve Abutilonu ben diktim. Diğerleri gittiğimde vardı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2020
|
Sayın jezebel öyle bir işyerinde çalışmakla çok şanslısınız. Heleki begonviller başkadır. Dutlarida afiyetle yemeniz dileğiyle. Ben hem çelikten behonvil ve çarkıfelek ektim inşallah ikiside tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Passiflora Edulis ve Passiflora Alata tohumlarımı 21 Mayıs tarihinde 3 saat limonlu ılık suda beklettikten sonra torfa ektim. Kilitli poşet içinde, toprağın ısınmasını sağlamak amacıyla, güneş altında tutuyorum. Saat 16.30 gibi gölge alanda yaklaşık 2 saatlik havalandırma yapıyorum. Akşamları ise içeri alıyorum. Umarım yetiştirmeyi başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah maşallah biz de armut falan takılıyoruz işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bazıları da aşırı sıcak ve buranın toprağını sevmedikleri için olmuyor. P. mollisima ve denediğim en az üç tür Passiflora daha İzmirde öldüler veya ben beceremedim. Sağlık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jezebel benim kapalı balkondaki careule çarkıfelek... çiçeklerin sarı kısımlarındaki polenleri parmağımla uçtaki 3lü çıkıntılara taşıdım biraz ama meyve tutar mı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah, maşallah ![]() Almış yürümüş, oldu bu iş. Tutar tutar, neden tutmasın, arılar da boş durmuyordur, armutlar toplanacak ayara gelmedi daha ![]() Budasaydınız bu manzarayı zor görürdünüz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Valla bahçeyi aşırı sıcaklardan sonra aşırı soğuk vurmuş, armutlar ne alemde gidip bakacağım... ceviz ve asmaların yeni sürgünleri sizlere ömür diyorlar komşularım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Antalya'da ben passifloraya rastlamıştım ama hiç meyvesi yoktu. Kökünden alayım dedim o kadar karışmış ki bitki alamadım ama bir dahaki gidişimde deneyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
aynı kudret narına benziyor içi bu farklı cins mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
bundan zamanında almıştım ama nedense hiç meyve vermedi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2020
|
Passiflora Ankaradada yetişiyor
Ankarada daha bilmediğimiz bir sürü çiçekler var bu çiçekle yolda karşılaştım 3 yılda istilacı şekilde gelişti.Ankara merkezde yasemin,defne,nar,incir(istilacı)yeni dünya meyveli,zakkum vb.8a bitkilerini görebilirsiniz.Acaba denizli kışında zarar gören çiçekler kışın ankarada niye yeşil yoksa bu bitkiler mutasyona uğrayan yeni türler olabilirmi giresundan getirilen passiflora kışın öldü ama ankaraya uyum sağlayan passiflora sağlıklı gelişiyor. Bu çiçeği umarım daha fazla çoğaltırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
ben de şok oldum kahramanmaraş ta rastladım 1-2 parmak kökü var inanamadım şans eseri gördüm ama onu rahat bırakmam iliğini sömüreceğim bitkinin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|