![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Kocaeli'ye de gitmiş ne güzel. Yani memleketimde de sellukalar var. Çok sevindim. Herkesin sağlıcakla büyütmesini diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
İşte bu !teşekkürler papatyam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Daha alamadım yola çıktığına sevincim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
şey gibi oldu ,şükr edebildiğin için şükr et! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Memet abi seninkinde daha hareketlenme yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
E hani nerede bu kargolar kuryeler, şehirdışına daha bile çabuk varmışlar iyi mi? İstanbul'un göbeğinde halen daha merak ve sabırsızlıkla bekleşiyoruz. Yoksa benim zarflarda mı bir sorun var Papatyam? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Buda benim ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sizde olur, gelmezse eğer haberim olsun takip edeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafını koyduğum sellukamı ne zaman saksıya almam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bana ayrılan tohumlar da geldi. Bu tohumların alındığı bitkiyi yetiştirenden başlayarak, bizlere ulaşmasına kadar eli değen herkesten Allah razı olsun. İnşallah her yerde, hepimizin evinde ya da bahçesinde, bu tohumlar çimlenip, sellukalar çiçeklenir de herkes kendi adına , kaybolmaya yüz tutan bir değerimizi ihya etmenin sevincini yaşar. Hepinize teşekkürler. Acaba tohumları nasıl, ne zaman, hangi şartlarda ekeceğimizi bir daha topluca belirtsek mi? Sert kabuklu görünüyor, hani biraz sıcak suda, bir gece ılık suda bekletmek gibi. Vs.vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Caploonba, balıkçının mesajı bence sana, baştan bir anlat nasıl çimlendirdin. Forumun başında Mine hanımın bilgileri de var oksijenli su, ılık suda bekletme gibi. Bir toparlama yapıp anlatırmısın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ben nasıl çimlendirdiğimi anlatayım. 1-Tohumları ılık suya 2 damla oksijenli su damlattım ve 15 saat beklettim 2-Tam 15 saat sonra bardaktan aldığım tohumları,içinde torf bulunan altı delik pet bardaklara tohum görünecek şekilde ektim. 3-Pet bardağın üstüne altını kestiğim pet su şişesini kapattım(Günde 1 saat havalandırdım). 4-Her akşam 3-4 damla su damlattım. Bu aşamaları uyguladıktan 4-5 gün sonra tohum çatladı ve 2 gün içinde uzayıp yaprakları açıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Memet bey Papatyam teşekkürler 17 mart saat 11 civarı geldi selluka tohumlarım birde kum güllerim umarım başarırım dua edin arkadaşlar seneye bir sürü sellukamız olacak allahın izniyle ![]() ![]() Düzenleyen BenBen1967 : 17-03-2007 saat 23:09 Neden: hata ve eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah inşallah. Biz de o zaman tohum dağıtırız, nasip olursa. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevil, Ad-Soyad - Açık Adres ve Telefon bilgilerini özelime yazarsan sanada Selluka Tohumu gönderirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Soran yok ama ben anlatayım.Bu sezonun ilk bebek sellukası benim sellukam .Bir kaç yöntem denedim sadece bu sonuç verdi. 1-Tohumlarınızı suyun içerisinde 15-20 saatten fazla bekletmemenizi öneririm. Suya oksijenli su eklenecek, 2-Ben tohumu toprağa gömmedim. Sadece kök salacağı kısmı dik olarak azıcık daldırdım. Yani tohumun yarısı dışarıda kaldı.Her gün 3-4 damla su, 3-İllede sera yapın. Fotoğraf eklemiştim. 4-Bir miktar büyüyene kadar iç mekanda bekletin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2006
|
Alıntı:
Ben oksijenli suyla sulayacağımızı sanıyordum. Tohumların şişmesi için bekleteceğimiz su da mı oksijenli su olmalı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|