![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İki bitkide aklım kaldı, biri bu şahane güzellik Selluka, diğeri de Begonville. Defalarca tohumdan yetiştirdim gelişmedi, üç yıl önce sayın ahmeter beyefendi bana küçük bir saksı gönderdiler o da gelişmedi, sonunda kaybettim ![]() Vazgeçmiştim artık, ama buradaki fotoğrafları görünce yeniden heveslendim işte ![]() Sorun Sellukada değil, çok da dikkat ediyorum lâkin yayla havasını sevmiyorlar bence, gündüz sıcak gece soğuk, karasal iklim yani. Kısmet olursa seneye Şubat gibi tohumlarını ekip bu defa saksıda yetiştireceğim, geceleri içeri gündüzleri dışarı bebek gibi taşır dururum artık ![]() Fotoğrafları paylaşan arkadaşları tebrik ediyorum, ellerinize sağlık, harikalar yaratıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Sellukayı geçen yıl ektim.Ağustos ortası gibi çiçeklendi ve harika kokusu vardı.Bu yıl haziran sonu gibi çok miktarda çiçek açtı.İnanın geçen yıl uzaktan aldığım kokuyu burnumu dayadığım halde alamadım. Ancak Eylül ayı gibi ikinci kez çiçeklendi ve yine çok güzel kokuyordu.Kokunun gece gündüz sıcaklıklarıyla ilgisi var sanırım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Selamlar, Bu cicegi edinmeyi cok istemiştim ama nasip olmadı. Araştırma yaparken bu çiçeğin belli saatlerde koku saldığını okumuştum. Bir yetiştirici sadece aksamlari koku saldığını, bir diğeri sabah ise giderken kokuyu duyduğunu yazmıştı . Toprağı **** aldığı güneş ışığı ile ilgili olabileceğini düşünmüştüm...Faydası olabilir diye paylaşmak istedim.Iyi akşamlar |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Her derde deva
Vigna |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Gerek kalmadı, toplamda 5 fasulye oluşmuş. Çiçekler dökülünce yeni gördüm. Şimdi bana düşen görev bunları dondan korumak ![]() 7 ayda açtığına göre seneye burayı "Selluka ormanı" yapayım diyorum. Kısmet olursa. |
|
|
|
![]() |
|
|