![]() |
|
![]() |
#2881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Ben istanbul toplantısından alddığım tohumları 5 adedini hiçbirşey yapmadan doğrudan şişen tablete ektim. ilk tohum yapraklanınca geri kalanları termos içine ılık su ilavesiyle 36 saat bekleterek ektim . termos da bekletme neredeyse yapraklanmayı 1 ay erkene aldı . Ben zımparalama yapmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-01-2010
|
selluka yetiştirmede tohumun erken ekilmesinin bence faydası yok . Hava yeterince ısınmaden zaten büyümüyorlar. Geçen yılki gözlemlerime göre mayıs haziran bitkinin büyük bir hırsla büyüdüğü aylar. Selluka yaşadığımız hayatın hızlı ritmini reddeden bir bitki. Emek ve özellikle de sabır istiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim sellukam, küçücük bir saksının içinde aynı yıl bir tane çiçek vermiş, o çiçek te tohum bağlamıştı. Tohum zarfı iyice kuruduğu için bu gün kesip aldım ama içini açınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Zira tohumlardan yalnızca iki tanesi büyümüş, geri kalanları küçücük kalmıştı. Bu neden olur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Ağaç Dostu
|
![]() Vigna caracalla (ve ya, "Phaseolus caracalla") Selluka (ya da Kibristaki yerel adlari ile Fasulye cicegi, Garavolli (salyangoz) cicegi.) Subat ayinin bitisi ile buralarda yaz da bitmis yerini sonbahara birakmis oldu. Havalar geceleri sogusa da gunduzler daha iliktir. Selluka yazin son gunlerinde ciceklerini acmaya basladi. Her gun de konce cicekler acilip cogaliyor. Mart sonuna kadar ciceklenmeyi surdurecegini dusunuyorum. Bu guzelligi sizlerle paylasmak istedim. Hepinizin ayni guzellikte sellukalarinizin olmasini dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Sayın SevimK ve Sayın Kalambaklı'dan gelen tohumlardan yetiştirdiğim Selluka'yı soğuklar gelince çiçek ve tomurcuk göremeden içeri aldım. Budamadım. Yapraklarını döktü ancak gövdesi yeşil kaldı. Yaklaşık 4 metre boyda. Bugünlerde taze sürgünler vermeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İlk çimlenen selluka tohumu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah Cemo'cuğum hiç beklemediğimiz bir anda görünmeleri güzel olan zaten ![]() Memet bey ev ortamında olduğu için sorun olmayacağını düşündüm umarım olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2010
|
Sevgili Günebakan tohumlarınız kaç günde çimlendi ben ekeli bir hafta oldu daha birşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Ağaç Dostu
|
17 şubatta ekmiştim bir hafta çok erken sn. Can dostum biraz daha sabretmek lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
benim Selluka tohumları çürümüş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
miktarlar çok az tohumların olgunlaşmış olması saklama koşulları dışında zamanlama kaygınız olmasın tek şart ev ortamında doğru iklimlendirme yapın zemheride bile tropikal yetiştirebilirsiniz kolay gelsin çürüyen tohumların sebebi hatalı sulama/havalandırma olduğunu düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Ağaç Dostu
|
memet bey bu işi başaranlarda var çürüten arkadaşlar bir yerde yanlış yapıyor ki kayıplar yaşanıyor yanlışı tahlil edip bunların tekrar olmaması için tavsiyeler de bulunmak ile çimlenen fideler ölmez çürüten arkadaşlar yanlışlarında ısrar ederse fideler ölür. size şurada katılırım miktar büyük olur ise siz haklısınız iklimlendirme ekonomik olmaz ama arkadaşın 5-10 tohumu yanlış sulamadan ölmemeli bir ısı kaynağı adi bir saklama kabı birkaç tavsiye çok ufak maliyetler ile bu iş yapılır başaran zaten başarıyor tavsiyeye ihtiyaçları yok amacım kayıp yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak haksızmıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Evet burada en önemli yanlış tohumları mevsimsiz çimlendirmeye çalışmak oluyor. Sadece nisanı beklemek yeterliyken, bir donanım gerekli değil. Yazılanlar sıkça farklı algılanıyor demek bu mevsimde çimlendiriliyor diye harekete geçiliyor. Sonuç kayıplar oluyor. Kayıp yaşamamanın en garantili yolu tohumu mevsiminde çimlendirmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Ağaç Dostu
|
sadece o açıdan yorum getirirsek çimlendirmeyi başaran arkadaşlarda bu yanlışa ortak oluyor. ben kabımıza sığmayalım tüm şartları zorlayalımı savunmuyorum ben sadece başaranların yanında sadece püf noktalarına dikkat etmedikleri için insanların başarısızlığa layık olmadığını düşünüyorum. tabii ki her bitki mevsiminde ikliminde yetiştirilirse daha iyi olur burada sizin yorumunuz daha kıymetli fakat insanlar deniyor başarısız oluyor bu bir realite şahsi kanaatim fırsatım olduğu halde buna müdahale etmemek kendi payıma başarısızlığa teşvik niteliği taşıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bence de ekim zamanı önemli değil büyümesi geç oluyor ama Ekimde ektiğim 5 tohumdan 4'ü hala yaşıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2010
|
Alıntı:
bence ekim zamanı önemli. bitkinin büyüme ivmesini azaltmış oldunuz. bitkinizin durumunu bilmiyoruz ancak uygun zamanda ekilen tohumun büyüteceği bitki sizin bitkinize nazaran daha daha sağlıklı gelişecek belkide sizin bitkinizden önce çiçek açacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Ağaç Dostu
|
böyle yaklaşırsak örneğin mevsimi olmadığı halde seralarda yetişen domatesleri açıklayamayız amaç sadece bitkiyi boylandırma ise iklimlendirme ile erken ekim bitkinin büyüme ivmesini nispi olarak hızlandırır. daha hızlı büyüyen bitki daha önce üreme olgunluğuna erişeceğinden daha önce çiçeklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Şöyle düşünün, o domatesler profesyonel olarak yetiştiriliyor iklimi dışında üretim elde edilip sonra sökülüyor. Sera dışında üretime devam edilmiyor. Sera içinde yetiştirilen süs bitkleri de var. Onlar kontrollü ısı ve nem altında duruyorlar. Onlar da profesyonel şartlarda baılıyorlar. Tam mevsim başladığında elinizde hazır fideler oluyor böylece. Evinde gerekli ve sürekli uygun ısıyı nemi ayarlayıp nisanda zaten kendi kendine çimlenecek olan tohum için fazladan para harcayacaklar için sorun değil durum. Plastik kapta sera hazırladım dediğinizde sadece erken çimlendireme ile tohumu riske atmış, hel kışın başında çimlendirdiğinizde yormuş oluyorsunuz. Bu mevsimlik bir bitki, kışın büyük ölçüde kuruyor baharda tekrar canlanıyor. Kışı canlı geçirmeye zorlamak bitkinin doğasına uymayan bir yaşama zorlamak anlamına geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
tohumları ekelimmi artık??? ben dayanamadım 2 tanesini 10 martta pet bardağa ektim. evin içinde cam önünde duruyor.(kuzey batıya bakıyor pencerem) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Ağaç Dostu
|
Çelikler açık havada filizlenmeye başlamış.. Tohumlar, malum ay sonunda dikilecek.. Peki, geçen sene kuruyan bitkisinde canlanma olan oldu mu? Toprağı eşeleyip duruyorum hareket yok.. Nerde bu yumrular ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Antalya'da yaşıyorum. sellukam da dışarıda bahçede. budamadan arta kalan kısımlarda sürgünler yeni oluşmaya başladı, onlar da birkaç milimlik çıkıntı. İstanbul ile sıcaklık farkını düşünürsek, bence umudu kesmek için erken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |